Gradsko vijeće Grada Vodica usvojilo je Prvi rebalans proračuna za 2017. godinu koji se morao donijeti jer su gradski prihodi već u prvom tromjesečju povećani za četiri milijuna kuna i sada iznose 72.100.000,00 kuna. Povećani prihodi omogućili su i novu raspodjelu novca na rashodovnoj strani, od čega će većina biti usmjerena na nove projekte te kulturne i socijalne programe.

Kako je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije odobrilo sufinanciranje gradskog projekta izgradnje šetnice oko otoka Prvića s 850.000,00 kuna, a ukupna vrijednosti projekta iznosi 1,2 milijuna kuna, tako se novim planom proračuna osigurava preostali iznos potreban za cjelovitu realizaciju projekta.
Novom raspodjelom sredstava jedan je dio novca izdvojen za zaštitu i obnovu kulturne baštine. Grad Vodice sufinancirat će izmjenu krovišta vodičke župne crkve s 200.000,00 kuna, a osiguran je i novac za otkup Čorićevog turnja, registriranog kulturnog dobra u samom srcu grada i time će se omogućiti ulaganje u obnovu i zaustaviti propadanje jedine gradske srednjovjekovne fortifikacijske građevine.
Već godinama Grad nastoji pomoći malim poduzetnicima i poljoprivrednicima. I ove je godine raspisan javni poziv za potpore tradicijskim obrtima, obiteljskim gospodarstvima i nositeljima oznake Hrvatski otočni proizvod na koji se prijavilo više kandidata nego prethodnih godina, a kako bi svi koji su zadovoljili uvjete dobili primjeren iznos poticaja, tako je i rebalansom podignut planirani ukupni iznos potpora sa 100.000,00 na 150.000,00 kuna.
Osim ovih izmjena, predviđena su i sredstva za održavanje nadolazećih svibanjskih lokalnih izbora.
Izdašnije će se ulagati i u nova arheološka istraživanja na nekropoli Velike Mrdakovice, na kasnoneolitskom naselju Velištak i antičkom lokalitetu Biskupija kod sv. Ilije. Umjesto dosadašnjih 40.000,00 kuna, ovoga proljeća izdvojit će se 70.000,00 kuna. Više novca planirano je i za zaštitu suhozidne tradicijske gradnje, pa će se tako za radionice tradicijskog graditeljstva i obnovu Rašine bunje izdvojiti 100.000,00 kuna.
Ove se godine navršava tužna desetogodišnjica Kornatske tragedije, a njezino svečano obilježavanje Grad će sufinancirati sa 65.000,00 kuna.
Također, ovim su izmjenama za 50% povećane naknade teže bolesnim i invalidnim osobama s područja Grada Vodica te je povećano za 30% financiranje djelovanja Gradskog društva Crvenog križa Vodice.