Danas je u Vodicama održana prva u nizu planiranih info-radionica Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku na kojoj je predstavljen Poziv na dostavu projektnih prijedloga Podrška socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina, sufinanciranog iz Europskog socijalnog fonda (ESF) čija ukupna financijska sredstva iznose 99.918.750,00 kn.
Na radionici su uz trideset i sedmero polaznika polaznika, sudjelovali gospođa Margareta Mađerić, državna tajnica Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, zamjenik župana Šibensko-kninske županije gospodin Nikola Blažević i gradonačelnica Vodica gospođa Nelka Tomić.
Ministarstvo koje skrbi o mladima, obiteljima i djeci te o najugroženijim socijalnim skupinama našega društva ovim se programom aktivno uključuje i potiče potencijalne prijavitelje da svoje programe prijave na Poziv i iskoriste europski novac koji je na raspolaganju.
Kroz Poziv će se financirati projekti koji će doprinijeti povećanju mogućnosti zapošljavanja, umanjiti rizik od socijalne isključenosti i siromaštva marginaliziranih skupina te poboljšati kvalitetu rada stručnjaka koji rade s marginaliziranim skupinama.