Čak 13 izvrsnih predstava najboljih hrvatskih amaterskih kazališta, od 25. do 27. svibnja, igrat će na daskama vodičkog Kulturnog centra. Petu godinu zaredom u organizaciji Hrvatskog sabora kulture i Pučkog otvorenog učilišta Vodice održava se drugi dio 58. Festivala hrvatskih kazališnih amatera koji već više od pola stoljeća prezentira najbolja ostvarenja hrvatskih amaterskih kazališta.
Nakon prvoga dijela ovogodišnjeg 58. izdanja Festivala hrvatskih kazališnih amatera održanog u Pazinu s deset odigranih predstava, u Vodicama će se predstaviti čak 13 kazališnih ansambala iz: Županje, Sv. Filipa i Jakova, Hvara, Karlovca, Bjelovara, Gospića, Dubrovnika, Omiša, Slavonskoga Broda, Čakovca, Zagreba te domaćini iz Vodica.
Bogati kazališni vikend u Vodicama počinje svečanim otvaranjem u petak, 25. svibnja u 16 sati, a prva će zaigrati Dramska amaterska družina POU-a Vodice s predstavom Dvoje nastaloj prema drami Tene Štivičić Nemreš pobjeć od nedjelje.
Program nudi izvrsne predstave za svačiji ukus, a ulaz na sve predstave je SLOBODAN.

Nastup na Festivalu skupine su izborile u iscrpnoj selekciji i konkurenciji od čak 167 prijavljenih skupina iz cijele Hrvatske, a odlukom izbornika Festivala – istaknutih hrvatskih kazališnih umjetnika, 23 najbolje predstave odabrane su za nastup u festivalskom programu.
Sve festivalske predstave u Pazinu i Vodicama budno prati tročlano Prosudbeno povjerenstvo u sastavu: Jasna Palić Picukarić, glumica Zagrebačkog gradskog kazališta Komedija, istaknuta redateljica i dramska pedagoginja Marina Petković Liker i kazališni kritičar Igor Ružić. Odlukom Povjerenstva u završnici Festivala u Vodicama će u nedjelju, 27. svibnja, najboljim skupinama biti dodijeljene festivalske nagrade: za najbolju predstavu, za najbolju režiju, najbolji novi dramski tekst, glavnu i sporednu mušku i žensku ulogu, za njegovanje kulturne baštine i za inventivnost.
Materijalnu potporu Festivalu pružili su: Ministarstvo kulture RH, Šibensko-kninska županija, Grad Vodice i Turistička zajednica grada Vodica.