Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta objavilo je natječaj Europska nagrada za promicanje poduzetništva 2018 (European Enterprise Promotion Awards – EEPA 2018).
Priznanje je to kojim Europska komisija svake godine nagrađuje projekte/inicijative koje s ciljem poticanja poduzetništva i razvoja malog gospodarstva, provode javna tijela samostalno ili u javno-privatnom partnerstvu s poduzetnicima, a sve kako bi se kroz primjere najboljih politika i praksi otvorile nove mogućnosti razvoja poduzetništva, zapošljavanja i zadržavanja stanovništva u lokalnim sredinama.
Kako bi se među što većim brojem prijavljenih inicijativa/projekata, na nacionalnoj razini odabrala dva izvrsna projekta koji će predstavljati Hrvatsku u ovome natjecanju i na Svečanosti proglašenja pobjednika dodijelit će se EEPA 2018 nagrade pobjednicima u svakoj od ukupno pet kategorija i dodatno, Velika nagrada žirija Glavnom pobjedniku odnosno onom kandidatu čiji je projekt, iz bilo koje od šest kategorija, ocijenjen kao najkreativniji i najpoticajniji za promociju poduzetništva i malog gospodarstva u Europi. Svi kandidati koje su za EEPA 2018 nagradu nominirale njihove zemlje, bit će pozvani na Svečanost proglašenja pobjednika odnosno dodjele EEPA 2018 nagrada, koja će se održati 20. studenog 2018. godine u Grazu, Austrija.

Natječaj na nacionalnoj razini otvoren je do 11. svibnja 2018. godine, a prijava se dostavlja na hrvatskom jeziku, elektroničkim putem.
Prijave se moraju odnositi na nedavne projekte/inicijative koji su uspješno završeni, a trajali su najmanje dvije godine ili postojeće projekte/inicijative koji su još uvijek u tijeku ali se uspješno provode te je mjerljiv njihov rezultat/utjecaj na razvoj npr. grada/općine u razdoblju od dvije godine.