Grad Vodice je naručio izradu Izvedbenog rješenja sanacije Margaretićeve rive koja se nalazi na istočnom dijelu Starog porta u Prvić Luci.
Sada je ova riva u lošem stanju, trošnih, oštećenih i urušenih obalnih zidova i kopnene površine. Takvo stanje ne treba čuditi budući je riva izgrađena još 60-tih godina prošlog stoljeća, a od onda su na njoj rađeni samo djelomični popravci najugroženijih dijelova kao privremena rješenja.
Riva je izgrađena kao nužna potreba zaštite stambenih kuća koje čine užu jezgru naselja, kao pješačka komunikacija i mjesto gdje se vežu brodice domaćeg stanovništva.

Upravo iz ovih razloga te lošeg stanja rive, Grad Vodice je naručio izradu Izvedbenog projekta sanacije kako bi sveobuhvatnim i cjelovitim radovima riva bila dovedena u prvobitno i još kvalitetnije stanje te odgovarala potrebama otočana. Nakon raspisanog natječaja za izvođača radova odabrana je tvrtka Aquafaber d.o.o., a investiciju vrijednu 200.000,00 kuna u cijelosti će financirati Šibensko-kninska županija.
Sanacija podrazumijeva postavljanje novih podmorskih i nadmorskih obalnih zidova s novom izradom površine rive, ali tako da se ne mijenja njezin sadašnji oblik te da se zadrži mehanička otpornost i stabilnost, upotrebljivost i prihvatljiv izgled rive u slijedećih barem pola stoljeća. Stoga je potrebno pažljivo odabrati materijale i tehnike za izvođenje sanacije.
Predviđeno je da radovi budu završeni u roku od mjesec dana od potpisivanja ugovora.