Jutros su mališani Dječjeg vrtića Tamaris bili na  edukativnoj šetnji po vodičkoj Gradskoj tržnici koju je organizirala Komunalna tvrtka Leć u sklopu projekta Vrtići i škole na tržnicama kojem je cilj stvaranje navike odlaska na tržnicu od najmlađih dana i redovno korištenje domaćih svježih proizvoda u prehrani.
Kroz obilazak tržnice predškolci su se upoznali s vrstama voća i povrća, važnošću zdrave prehrane i svježe sezonske hrane, saznali su zašto tržnicu zovemo trbuhom grada te odakle takvi proizvodi dolaze nama na stol.
Komunalna tvrtka Leć  djeci je darovala,  za trajnu uspomenu i poticaj takvom razmišljanju, slikovnice Šetnja tržnicom, izdane u nakladi Udruge hrvatskih tržnica, čiji je jedan od članova i izdavača slikovnice vodičko Komunalno društvo, s idejom da se na prilagođen i rasterećen način djeci omogući učiti o zdravoj hrani i ljudima koji ju proizvode.
Uz slikovnicu je priložena i društvena igra zamišljena kao zabavan put do tržnice na kojem se može svašta neočekivanog dogoditi, ali uvijek završi ukusnim i zdravim objedom.