U zagrebačkom Hotelu Westin najavljena je sedma sezona Aktivne Hrvatske, pionirskog projekta u području edukacije i zajedničkih treninga diljem Hrvatske. Projekt se održava pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar – Kitarović i uz trenersko vodstvo Lukrecije Dragić, Ivana Antunovića, Borne Butijera i Tiane Jagarić. Oni će, s Asjom Petersen, Sandrom Petrom Pintarić i novim suradnicama Anom Kuhanec Brašnović i Idom Juranić, vježbati i educirati građane: Nove Gradiške, Zaboka, Pule, Poreča, Vodica, Korčule, Petrčana, Šibenika, Crikvenice i Zagreba. U svim ovim gradovima besplatno će se provoditi dijagnostika Biotreninga i nutricionistički testovi te savjetovanja Definicije hrane. Ponovno će se održavati radionice Mentalnog treninga pod vodstvom psihologa Ane Kotzmuth i Igora Čerenšeka. Ambasadorica i voditeljica projekta je Renata Sopek, a Darija Mikulandra Žanetić vodi emisiju Aktivna Hrvatska koja će se svake prve subote u mjesecu u 18 sati emitirti na Sportskoj TV.
Građani, osim što će moći sudjelovati na besplatnim treninzima i edukacijama, moći će se u svako doba obratiti stručnom timu Projekta za pomoć i savjete putem službene mrežne stranice www.aktivnahrvatska.hr  preko koje se mogu i prijaviti za sudjelovanje u Projektu.

Predstavljanje nove sezone podržali su: posebni savjetnik predsjednice RH dr.sc. Tomislav Madžar, stožerni narednik Počasno-zaštitne bojne HV-a Dalibor Delić te Renata Gubić, upraviteljica Zaklade „Hrvatska za djecu“ – partnera projekta. Projekt koji promiče važnost sporta podržali su i vaterpolisti HAVK Mladost Marino Čagalj i Jerko Jurlina te košarkaši Cibone Filip Bundović i Nik Slavica. Glazbenica Danijela Martinović, politologinja Lana Pavić, glumica Kristina Krepela, mlada hrvatska youtube zvijezda Nika Ilčić, arhitektica Nina Mia Čikeš te mnogi drugi.
Partneri projekta su: HEP, NIVEA, Mivela voda s kojom možete sve, Decathlon, Falkensteiner Hotel&Spa Iadera, Merkur osiguranje, Tosama, Kotanyi, te poliklinike Affidea i Vaš pregled.