Na 11. sjednici Gradskog vijeća Grada Vodica održanoj 18. prosinca 2018. godine, gradski vijećnik Ivica Latin, tijekom aktualnog sata iznio je tvrdnju o tome kako je Grad Bjelovar dobio bespovratna sredstva za izgradnju novog dječjeg vrtića unatoč tome što ima 39000 stanovnika. Istu ovu tvrdnju objavljuje i po društvenim mrežama, vjerojatno želeći  ukazati kako bi i Grad Vodice mogao dobiti bespovratna sredstva za izgradnju novog dječjeg vrtića.
Grad Bjelovar je dobio sredstva za izgradnju dječjeg vrtića iz Programa ruralnog razvoja, mjere 7.4.1. u naselju Gudovec, koje prema zadnjem popisu stanovnika ima 1107 stanovnika. Ova mjera je predviđena samo za naselja do 5000 stanovnika.
Natječaji na kojima su bespovratna sredstva za izgradnju novih dječjih vrtića dobile jedinice lokalne samouprave u našem okruženju, također su bili raspisani samo za naselja do 5000 stanovnika.
Što se tiče natječaja „Unapređenje usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog obrazovanja“, Grad Vodice se također prijavio na taj projekt i obaviješteni smo 29. svibnja 2018. godine da smo prošli prvu fazu (administrativnu provjeru). Ukupna vrijednost ovog projekta za Grad Vodice iznosi 2.625.885,90 kn.
Na sve natječaje koji su raspisani vezano za dječje vrtiće, Grad Vodice se prijavio ukoliko je zadovoljavao uvjete za prijavu:
- 5. srpnja 2018. godine Grad Vodice potpisao je s Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, ugovor o sufinanciranju radova i usluga za „Projekt ulaganja u objekte dječjih vrtića“ u iznosu od 1.200.000,00 kuna;
- 6. travnja 2017. godine Grad Vodice potpisao je s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije ugovor o sufinanciranju radova i usluga za projekt „Energetska obnova dječjeg vrtića Tamaris“ u iznosu od 850.000,00 kuna.
Izuzetno cijenimo trud i zalaganje gradskog vijećnika Ivice Latina, kojima ukazuje gradskim službama i našim građanima na primjere drugih gradova, ali smatramo da bi korektno bilo da se takvi primjeri istinitije prezentiraju.

GRAD VODICE
gradonačelnica Nelka Tomić, dr.med.