Gradsko društvo Crvenog križa Vodice organiziralo je dostavu lijekova, najosnovnijih namirnica i higijenskIh potrepština za najstarije građane koji žive sami i nemaju susjeda ili užih članova obitelji koji to mogu napraviti za njih. Svi koji trebaju takvu pomoć mogu kontaktirati Crveni križ: 099 505 9362. Apeliramo da se broj koristi samo u hitnim situacijama i samo za osobe koje zaista trebaju pomoć, a  volonteri Crvenog križa grada Vodica pomoći će koliko mogu.

VAŽNO!
Gradsko društvo Crvenog križa Vodice moli sugrađane da se uz pridržavanje svih propisanih mjera Nacionalnog stožera civilne zaštite s posebnom pažnjom odnose prema najugroženijem dijelu stanovništva, starijim osobama.

S obzirom na mnogo građana koji su se samoinicijativno uključili u pružanje pomoć svojim starijim susjedima u dostavi lijekova i proizvoda za održavanje zdravlja te nužnih namirnica, a što svakako pozdravljamo i pohvaljujemo, naglašavamo da je u pružanju dobrosusjedske pomoći važno poštivati sljedeće mjere:
- kontaktirajte ih telefonski,
- obilazite starije osobe, ali im nemojte nepotrebno ulaziti u kuću/stan,
- pozvonite ili pokucajte na vrata, dozovite osobe van,
- na udaljenosti od barem 2 metra pitajte ih što im je nužno od lijekova, proizvoda za održavanje zdravlja ili nužnih namirnica,
- dostavljene lijekove ili namirnice odložite na mjesta gdje ih oni mogu sami uzeti strogo vodeći računa o higijenskim mjerama,
- kristite zaštitnu opremu – maske, rukavice, dezinfekcijska sredstva,
- imajte na umu da se širenje virusa može spriječiti isključivo odgovornim ponašanjem!