Gradonačelnik Vodica Ante Cukrov održao je jučer, radni sastanak sa zborom mještana Čiste Velike na kojem su sudjelovali gradska pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, imovinu i prostorno planiranje Grada Vodica, Tina Bosotin, odvjetnica Marijana Petrović, predsjednik Mjesnog odbora Čiste Velike Vedran Biluš i zainteresirani mještani Čiste Velike. Glavna tema sastanka bila je postizanje dogovora oko rješavanja imovinsko–pravnih odnosa koji su nastali 1997. godine. Tada su Čišćani ustupili svoje nekretnine za izgradnju škole, crkve i sportske dvorane, ali uz uvjet da im se zauzvrat dodijele zamjenske nekretnine u sada formiranoj stambenoj zoni Čista.

Gradonačelnik Vodica već je na početku sastanka izrazio spremnost da se, u suradnji s odvjetnicom i gradskim stručnim službama, pomogne bržem dovršetku ovog postupka. Naime, nakon što su izmijenjeni zakonski propisi radi kojih se odustalo od rješavanja problema preko Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine, moralo se pristupiti sporazumnom rješenju sudskim putem. Stoga je prisutnima ukratko opisan tijek sudskog postupka i naglašena važnost pribavljanja što detaljnije dokumentacije kako bi dokazni postupak bio što kompletniji. S obzirom da postoji prijedlog parcelacije i podjele predmetnih nekretnina u stambenoj zoni Čista, svi prisutni su pozvani da dostave dokumentaciju s kojom raspolažu, a mnogi su to odmah i učinili.
Sastanak je završen zaključkom da će Grad Vodice angažirati geodeta koji će podijeljene parcele iskolčiti na terenu radi utvrđivanja eventualne uzurpacije imovine. Kad sve potrebno bude prikupljeno, odvjetnica će pripremiti dokumentaciju za sudsko rješavanje, a ukoliko bude potrebno, bit će održano još ovakvih sastanaka.