Ove je subote sportska dvorana u Čistoj Velikoj bila središte velikog plesnog natjecanja, 29. državnog turnira u solo formacijama koji je ujedno bio i kvalifikacijski turnir za XIV. Europsko prvenstvo mažoretkinja. U organizaciji Saveza mažoretkinja i pom-pon timova Hrvatske te Plesne udruge Bollywood iz Vodica kao domaćina događanja, okupilo se četiristotinjak natjecatelja iz 21 timova iz Hrvatske, Mađarske i Slovenije koji su se u četiri dobna uzrasta natjecali u ukupno sedam kategorija, a posebno atraktivne bile su koreografije u velikim formacijama te nastupi u Twirling kategorijama.

Turnir je otvorila i zatvorila saborska zastupnica i gradonačelnica Vodica Branka Juričev Martinčev, a prije samog otvorenja vodički snimatelj Šime Strikoman snimio je svoju 542. milenijsku fotografiju.
U jakoj konkurenciji, članice Plesne udruge Bollywood izborile su ukupno sedam medalja: dvije zlatne, jednu srebrnu i četiri brončane i time zaslužile nastup na Europskom prvenstvu mažoretkinja koje će se ovog lipnja održati u Italiji.
Državna prvakinja u kategoriji solo štap postala je Ela Šipić, a najmlađih pet članica vrtićkog uzrasta: Patricija Kraljević, Lorna Cvjetković, Oršula Juričev, Cvita Juričev i Sofia Skelin, na svom su prvom javnom nastupu osvojile zlato u kategoriji dječja formacija mini pom-pon.
Srebro su osvojile Nika Storić i Lana Crljen u kategoriji duo/trio štap kadeti, a broncu novopečene kadetkinje Ela Čubrić, Leontina Ivić i Marija Zurak također u kategoriji duo/trio štap kadeti. Broncu su osvojile i kadetkinje Marela Alfirev, Lana Ergic, Ela Sipic, Lana Crljen, Nika Storić, Bruna Jozanović i Lorena Štavlić u kategoriji mini štap kadeti, te Marta Poljičak u kategoriji solo štap seniori i solo 2štapa seniori.