Grad Vodice

www.grad-vodice.hr

Novosti

Home »

Otvorena šetnica uz more Bristak

Jučer je gradonačelnik Vodica Ante Cukrov svečano otvorio novouređenu šetnicu Bristak. Uređenjem ovoga dosada zapuštenog i neorganiziranog područja koje se uz obalu proteže od Vile Marijane do Tribunja, Vodice su dobile novih 400 m ugodnog plažnog prostora opremljenog tuševima i sanitarnim čvorovima. Zasađeno je više od 50 stabla sterilnih murvi koje će za nekoliko godina pružati šetačima i kupačima toliko potreban hlad u ljetnim mjesecima. Uz njih i 150 grmova mediteranskog bilja koje će svojim stasanjem oplemeniti ovaj prostor. Kao posebna atrakcija ističu se nekadašnji talijanski bunkeri s početka Drugog svjetskog rata, koji su sada zatvoreni, obojani i prenamijenjeni u prostor za sjedenje i sunčanje. Na granici između Vodica i Tribunja izgrađen je kameni most koji spaja ova dva susjedna mjesta do kojeg su gradonačelnik Vodica Ante Cukrov i načelnik Općine Tribunj Marko Grubelić, simbolički zasadili stablo fafarinke u znak dobre suradnje.

više »

Svečano otvorenje vodičke šetnice

Grad Vodice poziva na svečano otvorenje nove obalne šetnice kod Vile Marijane u Blatama, danas, 27. lipnja 2022. u 19 sati. Simboličnim prekidanjem vrpce i sadnjom fafarinke na novoizgrađenom kamenom mostiću koji spaja Vodice s Tribunjem, gradonačelnik Vodica, Ante Cukrov i načelnik Tribunja, Marko Grubelić, otvorit će lungo mare kojim su Vodice i Tribunj spojeni jednom od najduljih uzobalnih šetnica na zadovoljstvo građana i gostiju obaju turističkih destinacija. Svečanost će svojim nastupima uveličati: Klapa Bunari, Vodička glazba i Vodiške mažuretkinje.

više »

Dan antifašističke borbe

Obilježavajući Dan antifašističke borbe prisjećamo se osnivanja prvog antifašističkog odreda čime se Hrvatska svrstala na stranu antifašista i pobjednika Drugog svjetskog rata. I pola stoljeća kasnije hrvatski su se borci usprotivili fašističkoj, okupatorskoj, jugoslavensko-srpskoj sili, obranili nas i omogućili nam da danas živimo u slobodnoj i neovisnoj Hrvatskoj. Zato se danas s ponosom prisjećamo svih koji su svoje živote utkali u temelje slobodne Hrvatske.

Čestitam Vam Dan antifašističke borbe!

Vaš gradonačelnik
Ante Cukrov

Ljetni šušur u Vodicama

Turistička zajednica grada Vodica pripremila je bogat kulturno zabavni program i za ovu ljetnu sezonu, a upotpunit će ga i brojna događanja u organizaciji ostalih dionika u destinaciji. 
Osim festivala, koncerata i drugih priredbi koje organizira, TZ grada Vodica i sufinancira druga događanja u suradnji s partnerima, organizatorima manifestacija koje su od značaja za turističku ponudu Vodica. Iz programa posebno izdvajamo:
Vodice Street Festival (2. - 9. srpnja)
Giuliano i Diktatori (12. srpnja)
20. Vodice Jazz&Blues Festival (17. - 19. srpnja)
Đardin je IN
Vodička fešta (4. kolovoza)
Večer dalmatinskih klapa (12. kolovoza)
Daleka obala (2. rujna)
Srimarsko lito
Šepurinsko i Prvinsko lito

Kompletan program događanja objavljen je i redovno se ažurira na web stranicama TZ-a, a tiskani letak dostupan je u turističko-informativnim centrima (HR kalendar, ENG kalendar).

Dan antifašističke borbe

U srijedu, 22. lipnja, Dan je antifašističke borbe i državni praznik kojeg obilježavamo u Republici Hrvatskoj. Predstavnici Grada Vodica i gradskih udruga postavit će vijence i zapaliti svijeće na spomenik poginulim borcima Narodno-oslobodilačkog rata na Obali Vladimira Nazora u 8:30 sati, a potom i na središnjem križu na gradskom groblju u Vodicama.

Završna konferencija projekta “Aktivni zajedno"

Održana završna konferencija projekta “Aktivni zajedno” u Gradskoj knjižnici Vodice. Projekt je za cilj imao osnaživanje kapaciteta organizacija civilnog društva za pružanje i provedbu programa aktivnog starenja koji doprinose povećanju socijalne uključenosti i kvalitete života osoba starije životne dobi. U projektu je sudjelovalo 275  umirovljenika, a kroz dvije godine provedbe projekta, unatoč pandemiji, održano je preko 900 aktivnosti. Također, nabavljena je oprema za održavanje programa: računalna oprema, sportski rekviziti, likovni pribor, audio oprema, oprema za očuvanje zdravlja i prevenciju bolesti te oprema za kuhanje.

više »

CMC festival powered by Calzedonia Vodice 2022

CMC festival powered by Calzedonia Vodice 2022 ponovno se održava u našem gradu i započinje već sutra. U dva festivalska dana, 10. i 11. lipnja, Vodice će ugostiti više tisuća ljubitelja domaće glazbe i okupiti najpoznatija imena regionalne glazbene scene. Nastupit će više od 50 izvođača na dvije festivalske pozornice, a sva će događanja pratiti više od 80 medijskih pokrovitelja iz Hrvatske i regije.
Prvog dana festivala, u petak, 10. lipnja na glavnoj će pozornici publiku zabavljati Mia Dimšić, ovogodišnja predstavnica Hrvatske na Euroviziji; Damir Kedžo sa svojim bendom kojemu će to biti prvi nastup na CMC festivalu; Boris Novković i legenda domaće glazbe, Željko Bebek.
Na manjoj pozornici na Trgu hrvatskih mučenika nastupit će: Mile Perkov, Gavrani te Frano Pehar & Tarapana.

više »

Odluči i kreni! - prijave i upisi na besplatno doškolovanje u tijeku

Centar za socijalnu inkluziju Šibenik u srpnju ove godine počinje provoditi projekt "Odluči i kreni" u okviru kojega sudionici projekta imaju mogućnost završetka nekog od verificiranih programa obrazovanja na Učilištu Izvor znanja u Vodicama, Obala Vladimira Nazora 4, kojim se stječe javna isprava i to bez naplate, budući da se obrazovni programi financiraju iz projekta.
Uvjeti koje sudionici trebaju zadovoljiti da bi ušli u projekt su: nezaposleni, ne obrazuju se i ne usavršavanju, nisu prijavljeni na Hrvatski zavod za zapošljavanje i u dobi su od 15 do 29 godina.
U okviru projekta financiraju se i troškovi putovanja na predavanja.
Za detaljnije informacije i upise, zainteresirani se mogu javiti voditeljici programa i projekta, Romani Skočić putem elektroničke pošte: inkluzija-sibenik@inkluzija-sibenik.hr ili na telefon: 022/312 171.

Igračice OK Vodica prvakinje županije u SuperMINI odbojci

Završena je liga otvorenog prvenstva Šibensko-kninske županije u SuperMINI odbojci za najmlađe uzraste u kojoj su igračice Obojkaškog kluba Vodice osvojile prvo mjesto. U ovom Prvenstvu je sudjelovalo deset ekipa iz naše i, gostujuće dvije ekipe (Ok Donat i OK Bibinje) iz Zadarske županije. Mlade Vodičanke bile su vodeće na ljestvici tijkeom cijeloga Prvenstva i na kraju potvrdile prvo mjesto pobjedom nad ekipom OK Šibenik 91'. Drugo mjesto je osvojila ekipa OK Šibenik 91', a treće OK Mladost 2000 iz Knina.

Akcija davanja krvi

Gradsko društvo Crvenog križa Vodice poziva darivatelje krvi i one koji to žele postati na akciju darivanja krvi koja će se održavati u srijedu, 8. listopada u Gradskoj knjižnici Vodice od 08:00 do 12:00 sati u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Vodice, Kluba darivatelja krvi Vodice i KBC-a Split.
Podsjetimo, muškarci krv mogu darovati četiri, a žene tri puta godišnje. Zalihe krvi u ljetnim mjesecima su znatno niske, a potrebno je samo 15 minuta za čin darivanja krvi.

Odbojkašice Vodica treće na jakom međunarodnom turniru u Makarskoj

Protekla tri dana održavao se tradicionalni međunarodni turnir u odbojci za mlađe kadetkinje u Makarskoj. Na turniru je sudjelovalo dvanaest ekipa iz Slovenije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Odbojkašice Vodica i ove su godine ostvarile odličan rezultat osvajanjem trećeg mjesta. Ujedno su imale i najbolji plasman od svih ekipa iz Hrvatske, s obzirom da su prvo i drugo mjesto osvojile ekipe iz Slovenije; OK Ljubljana i OK Triglav-Kranj.

više »

Dan otvorenih vrata Inkluzije Šibenik - poziv

Inkluzija Šibenik organizira u četvrtak, 2. lipnja 2022.  od 16:30 do 18:00 sati u Gradskoj knjižnici Vodice Dan otvorenih vrata Inkluzije Šibenik na kojem će se zainteresirani građani upoznati s radom udruge, projektom „Odluči i kreni“ te će moći sudjelovati na interaktivnoj radionici „Motivacija – ključ za postizanje uspjeha“.
Inkluzija Šibenik već dugi niz godina djeluje na području grada Vodica provedbom programa socijalnog uključivanja osoba s invaliditetom i pružanjem socijalnih usluga, a prošle godine dio projektnog tima preselio se u Vodice i aktivno djeluju na tom području. 

više »

Čestitamo Dan državnosti

Dragim sugrađankama i sugrađanima,
čestitam Dan državnosti, dan kojim obilježavamo konstituiranje prvoga demokratski izabranog višestranačkog Sabora čime su hrvatski narod i država vraćeni europskoj civilizacijskoj, političkoj, kulturnoj i gospodarskoj tradiciji.

Vaš gradonačelnik,
Ante Cukrov

Dan državnosti

U ponedjeljak, 30. svibnja, obilježavamo Dan državnosti u Republici Hrvatskoj u spomen na konstituiranje prvoga demokratski izabranog višestranačkog Sabora 30. svibnja 1990. i na povijesnu ulogu Hrvatskoga sabora u očuvanju hrvatske državnosti tijekom mnogih stoljeća.
Predstavnici Grada Vodica i gradskih udruga postavit će vijence i zapaliti svijeće na centralni križ na Gradskom groblju u 8.15 sati uz prigodnu molitvu, a potom i na spomenik poginulim hrvatskim braniteljima Domovinskog rata na Trgu hrvatskih mučenika u 8.40 sati. Misa za domovinu održat će se u župnoj crkvi Svetog Križa u 19 sati.

više »

Počinje 62. Festival hrvatskih kazališnih amatera

Nakon prvog dijela 62. Festivala hrvatskih kazališnih amatera, koji je uspješno održan u vodičkom Kulturnom centru protekloga vikenda, Hrvatski sabor kulture i Pučko otvoreno učilište Vodice pozivaju vas na drugi, završni dio koji počinje sutra i završava proglašenjem najboljih od najboiljih, u nedjelju, 29. svibnja u 18:30 sati.
Vodice su već osam godina grad domaćin Festivala hrvatskih kazališnih amatera, godišnje smotre najuspješnijih amaterskih kazališnih skupina s tradicijom kontinuiranog održavanja dugom više od šest desetljeća.
letak 62. FHKA

više »

Okrugli stol "Znamo li i možemo li prilagoditi prehranu određenim zdravstvenim stanjima“

U organizaciji vodičkog Gradskog društva Crvenog križa u Vodicama je održan okrugli naziva „Znamo li i možemo li prilagoditi prehranu određenim zdravstvenim stanjima“ u sklopu projekta „Aktivni zajedno“, Moderator i predavač okruglog stola je bila nutricionistica Ana Grubišić, profesorica Medicinske škole Šibenik, a uz umirovljenike, sudjelovali su i volonteri te djelatnici Gradskog društva Crvenog križa Vodice. Raspravljalo se o osnovnim pravilima prehrane, skrivenim šećerima i soli u hrani, određenim zdravstvenim stanjima koja zahtijevaju prilagodbu prehrane, a na kraju je zaključeno da se svakoj osobi pri utvrđivanju određene dijagnoze mora individualno pristupiti kako bi mu se osigurala najbolja zdravstvena skrb, a dijagnosticiranje mora uključivati i konzultacije s nutricionistom.

više »

Izbori vijeća mjesnih odbora

Jučer je u Gradskoj vijećnici grada Vodica održana prva konstituirajuća sjednica Vijeća mjesnog odbora Srima na kojoj je prisustvovao i gradonačelnik Grada Vodica, gospodin Ante Cukrov, a za predsjednicu je izabrana gospođa Anamarija Širinić.
Ostale konstituirajuće sjednice vijeća mjesnih odbora održat će se u Gradskoj vijećnici grada Vodica prema rasporedu kako slijedi:

  • Grabovci - 1. lipnja 2022. u 13,30 sati
  • Gaćelezi – 1. lipnja 2022. u 14 sati
  • Čista Velika - 2. lipnja 2022. u 13,30 sati
  • Čista Mala -  2. lipnja 2022. u 14 sati
  • Prvić Luka - 3. lipnja 2022. u 13,30 sati
  • Prvić Šepurine – 3. lipnja 2022. u 14 sati.

Rekordan broj prijavljenih Vodičana za trening AKTIVNE HRVATSKE

Tradicionalni trening Aktivne Hrvatske u Vodicama ove je godine rekordan po broju prijavljenih sudionika. Više od 120 građana prijavilo se do sada za trening s timom Kineziološkog fakulteta iz Zagreba. Oni će vježbati u subotu, 28. svibnja u 18 sati na Trgu hrvatskih mučenika.
Projekt se održava pod pokroviteljstvom Predsjednika RH Zorana Milanovića, a uz podršku Ministarstva turizma i sporta te Hrvatskog olimpijskog odbora. Generalni partner projekta je HEP.

više »

ZaVRTimo krug promjena

U okviru projekta ZaVRTimo krug promjena u Osnovnoj školi Čista Velika je održana volonterska akcija uređenja školskog eko senzomotoričkog vrta u kojoj su sudjelovali učenici i nastavnici škole s roditeljima i zainteresiranim članovima lokalne zajednice. U dva dana volonterske akcije učenici su uspjeli ostvariti glavni rezultat projekta: primijeniti znanje, vještine i iskustva stečena kroz set edukativnih radionica “Biljni svijet i održivi razvoj“. Uređen i revitaliziran školski eko senzomotorički vrt postao je učionica na otvorenom koja svojim edukativnim sadržajem može ojačati kognitivne sposobnosti i kreativnost učenika. 

više »

Izložba "Velištak – život naselja kasnog neolitika" na gostovanju u Livnu

Nakon što je zadarski Muzej antičkog stakla ugostio izložbu nalaza s Velike Mrdakovice i eksponati s drugog arheološkog značajnog nalazišta u zaleđu Vodica otišlo je na gostovanje u susjednu Bosnu i Hercegovinu. Povodom Međunarodnog dana muzeja Franjevački muzej i galerija Gorica u Livnu izložili su izložbu Velištak – život naselja kasnog neolitika koja je prvi puta postavljena u atriju Kulturnog centra 2016. godine.

više »