Grad Vodice

www.grad-vodice.hr

Novosti

Home »

Grad Vodice financira troškove pražnjenja septičkih jama

Gradonačelnik Grada Vodica donio je Pravilnik o financiranju troškova pražnjenja septičkih jama ("Službeni glasnik Grada Vodica", broj 02/24) kojim je propisano da će Grad Vodice financirati trošak jednog pražnjenja septičke jame tijekom tekuće godine za stambeni objekt u naselju Vodice i Srima koji još nije priključen na kanalizacijski sustav, a čiji vlasnik/korisnik ima prebivalište na području Grada Vodica.
Zahtjev

Dan europskog broja 112

U nedjelju, 11. veljače, obilježava se Dan europskog broja 112. U državama Europske unije broj 112 koristi se temeljem Odluke Vijeća Europskih zajednica o ustanovljenju jedinstvenog europskog broja za hitne službe 112 (Council Decision 91/396/EEC) od 29. srpnja 1991. Predstavnici Europske komisije, Europskog parlamenta i Vijeća Europe su 11. veljače 2009. godine potpisali tripartitnu deklaraciju kojom je ustanovljen 11. veljače kao Dan europskog broja 112. Deklaracijom se pozivaju zemlje članice Unije da medijski promiču ovaj jedinstveni broj i sve aktivnosti kojima se obilježava ovaj dan, kako bi što više građana Unije bilo upoznato s postojanjem i uporabom broja 112. Svrha uvođenja jedinstvenog europskog broja za hitne službe 112 je pružiti jednostavan, jednak, siguran i učinkovit pristup hitnim službama svim građanima Unije, osobito onima koji putuju između država unutar Unije. Zbog toga je jako važno podizati svjesnost građana o broju 112, dok nadležna tijela Unije i država članica razvijaju broj 112 prema visokim standardima za pristupačnost i funkcionalnost.
Broj 112, trenutno je jedini hitan broj u devet država Unije: Danskoj, Estoniji, Finskoj, Litvi, Malti, Nizozemskoj, Portugalu, Rumunjskoj i Švedskoj. No, broj 112 ne koriste samo zemlje Unije, već je uveden u još 11 država na području Europe i u svijetu, kao jedini hitan broj ili uz druge nacionalne hitne brojeve.

više »

Akcija davanja krvi

Crveni križ Vodice i Klub darivatelja krvi Vodice u suradnji s KBC-om Split organiziraju redovnu akciju darivanja krvi koja će se održati u srijedu, 7. veljače od 8 do 12 sati u Gradskoj knjižnici Vodice.
Pozivamo darivatelje krvi i one koji to žele biti da započnu novu godinu s dobrim odlukama, a darivanje krvi je zasigurno jedna od boljih. Samo jedna doza krvi može spasiti do tri života.

Proslava ljubavi za zlatne bračne parove

Veljača je mjesec ljubavi u kojem obilježavamo Valentinovo i, prve nedjelje u mjesecu, Svjetski dan braka. Tim povodom, već tradicionalno, Grad Vodice časti bračne parove s više od 50 godina zajedničkog života svečanom večerom u konobi hotela Imperial, u nedjelju, 18. veljače od 18 sati.
Mole se bračni parovi zainteresirani za druženje, a koji su proslavili zlatni pir da svoj dolazak prijave u Gradsku upravu na broj telefona 022/444900

Odbojkašice Vodica osvojile pripremni turnir u Bibinju

Odbojkašice Vodica ove su subote sudjelovale na pripremnom turniru u Bibinju gdje su, pobijedivši u sve tri odigrane utakmice, zasjale na prvom mjestu. Uz ekipu Odbojkaškog kluba Vodice, na turniru su sudjelovale ekipe iz Dubrovnika i Zadarske županije. U utakmicama protiv ekipa OK Bibinje i ŽOK Dubrovnik, Vodičanke su slavile rezultatom 2:0 u setovima, dok su ekipu OK Donat Zadar pobijedile s jednim izgubljenim setom.
Ovaj je turnir poslužio kao odlična priprema za utakmice koje slijede u nastavku sezone 1. B odbojkaške lige. Prva je među njima utakmica na domaćem terenu protiv OK Kaštel Lukšića.

više »

Poziv za dostavu prijedloga za dodjelu priznanja Grada Vodica 2023.

Gradski Odbor za priznanja upućuje Javni poziv za dostavu prijedloga za dodjelu priznanja Grada Vodica trgovačkim društvima, ustanovama, organizacijama i udrugama, političkim strankama i građanima.  Prijedlozi s obrazloženjima mogu se dostaviti najkasnije do 15. veljače 2024. na adresu: Gradsko vijeće Grada Vodica, Odbor za priznanja Grada Vodica, Ive Čaće 8, 22211 Vodice.
Odluka o priznanjima Grada Vodica i popis svih dosadašnjih dobitnika.

Obavijest o isplati jednokratne novčane pomoći korisnicima mirovina u ožujku

Vlada Republike  Hrvatske je, na sjednici održanoj 21. prosinca 2023., donijela Odluku o isplati jednokratnog novčanog primanja korisnicima mirovine radi ublažavanja posljedica rasta troškova života, kako bi se omogućila isplata jednokratnog novčanog primanja korisnicima mirovina.
Više o uvjetima i načinu  ostvarivanja prava
Tiskanica

Centar za socijalnu inkluziju Šibenik pruža socijalne usluge u Vodicama

Centar za socijalnu inkluziju Šibenik, temeljem ugovora s Ministarstvom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike socijalne usluge, pruža sljedeće socijalne usluge stanovnicima Grada Vodica: organizirano stanovanje za osobe s intelektualnim teškoćama; poludnevni boravak za osobe s intelektualnim teškoćama; stručnu procjenu i osobnu asistenciju.
Zainteresirane osobe s invaliditetom navedene usluge mogu koristiti temeljem rješenja Hrvatskog zavoda za socijalni rad Područni ured Šibenik. Također, projektno/programski, u Klubu Vodice provode se aktivnosti psihosocijalne podrške, samozastupanja i kreativnog provođenja slobodnog vremena s ciljem očuvanja i podizanja kvalitete življenja, usvajanja novih znanja, vještina i navika, te posebno povećanja samostalnosti pojedinca u svim područjima življenja.

više »

Akcija davanja krvi

Crveni križ Vodice i Klub darivatelja krvi Vodice, u suradnji s KBC-om Split, organiziraju redovnu akciju darivanja krvi koja će se održati sutra, 10. siječnja od 8 do 12 sati u Gradskoj knjižnici Vodice te pozivaju darivatelje krvi i one koji to žele biti, da započnu novu godinu s dobrim odlukama. Darivanje krvi je zasigurno jedna od boljih jer samo jedna doza krvi može spasiti do tri života.

Otvoren natječaj za sufinanciranje "Hrvatskog otočnog proizvoda"

Uprava za otoke Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije je objavila Javni poziv za dodjelu bespovratnih financijskih sredstava za provedbu promotivnih aktivnosti Programa „Hrvatski otočni proizvod“. Javni poziv obuhvaća promotivne aktivnosti koje su realizirane u 2023. godini, a odnose se na skupna događanja (sajmove, manifestacije, konferencije, radionice, edukacije/seminare i dr.) te na projekte i programe promotivno-informativnog karaktera, koji pridonose ostvarivanju ciljeva Programa „Hrvatski otočni proizvod“. Za dodjelu bespovratnih financijskih sredstava mogu se prijaviti: jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave, javne ustanove te udruge, savezi udruga, zadružni savezi i turističke zajednice, ako ne obavljaju gospodarsku djelatnost.
Visina iznosa sufinanciranja od strane Ministarstva po pojedinoj aktivnosti može iznositi do najviše 3.000,00 eura pod uvjetom da taj iznos predstavlja do najviše 85% ukupnog iznosa troškova utrošenih za provedbu prijavljene aktivnosti.
Javni poziv je otvoren do 29. ožujka 2024. 
Više

Javni poziv za prijavu projekata poticanja razvoja civilnog društva na otocima u 2024

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU je objavilo Javni poziv za prijavu projekata poticanja razvoja civilnog društva na otocima u 2024. godini.
Prihvatljivi prijavitelji ovog Javnog poziva isključivo su organizacije civilnog društva (udruge, zaklade, sindikati, udruge poslodavaca, privatne neprofitne ustanove, pravne osobe vjerskih zajednica i zadruge) koje imaju sjedište i djeluju na otocima.
Prijavu na ovaj Javni poziv prijavitelji mogu podnijeti isključivo elektroničkim putem do 19. veljače 2024. godine.
Sredinom siječnja 2024. godine u organizaciji Ministarstva održat će se Online radionica namijenjena potencijalnim prijaviteljima na ovaj Javni poziv o čemu ćemo sve zainteresirane prijavitelje detaljnije obavijestiti naknadno.
Prezentacija

Čestit Božić i sretna nova!

Dragim sugrađanima, suradnicima, partnerima i prijateljima Vodica,
čestit Božić i sretnu novu godinu, puno zadovoljstva i radosti u osobnom životu te uspjeha u poslovnim izazovima,

želi gradonačelnik Vodica
Ante Cukrov

Ella, dišemo s tobom!

Humanitarna akcija "Ella, dišemo s tobom" pod evidencijskom oznakom: ŠKŽ-HA/NMU-23-2, pokrenuta za našu Ellu je sa današnjim danom službeno završila. Zahvaljujući angažmanu građana velikog srca u samo nekoliko dana prikupljena su potrebna sredstva za nabavu medicinskog uređaja koji je potreban našoj Elli.
Od sveg srca zahvaljujemo svima koji su pomogli u realizaciji ove humanitarne akcije. Još jednom smo pokazali kako zajedno možemo činiti velike stvari. U ime Gradskog društva Crvenog križa Vodice i obitelji naše Elle želimo blagoslovljen Božić i sretnu Novu godinu!

Ella, dišemo s tobom!

Gradsko društvo Crvenog križa grada Vodica pokrenulo je 15. prosinca humanitarnu akciju "Ella, dišemo s tobom" za kupnju medicinskog uređaja vrijednog 10.600,00 eura. Do sada je prikupljeno 9.194,86 eura i akcija ide dalje!
Riječ je o neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji, generatoru zračnih impulsa namijenjenog čišćenju dišnih puteva koji, koristeći tehnologiju visokofrekventnih oscilacija stijenki prsnog koša, poboljšava izglede kod kronične respiratorne infekcije i podiže kvalitetu života.
Hvala svima koji su se odazvali pozivu i donirali za Ellu, dijelili objave na društvenim mrežama, pridružili se prikupljanju. Nadamo se da ćemo u vrijeme božićnih darivanja prikupiti preostali dio potrebnog novca i omogućiti Elli da lakše diše, a njenim roditeljima pokazati da nisu sami.

Odluka o isplati jednokratne novčane pomoći povodom blagdana Božića za 2023. godinu

Gradsko je vijeće Grada Vodica donijelo Odluku o isplati jednokratne novčane pomoći povodom blagdana Božića za 2023. godinu samcima i kućanstvima na području Grada Vodica. Pravo na isplatu božićnice u iznosu od 150 eura imaju samci i svi članovi kućanstva čiji ukupan prihod u prethodnoj kalendarskoj godini, iskazan po članu kućanstva, mjesečno nije veći od 331,80 eura, pod uvjetom da korisnici zajamčene minimalne naknade, samci, odnosno svi članovi kućanstva imaju prebivalište na području Grada Vodica.
Zahtjev za isplatu božićnice

Objavljena konačna lista vodičkih stipendista

Temeljem provedenog natječaja za prikupljanje ponuda radi dodjele stipendija redovnim studentima Grada Vodica, gradonačelnik Ante Cukrov, je donio  odluku o dodjeli stipendija za akademsku 2023./2024. godinu te je objavljena konačna lista za dodjelu stipendija.
Studenti koji su dobili stipendiju Grada Vodica za akademsku 2023./2024. godinu mogu doći u gradsku upravu potpisati ugovor o stipendiranju svakog radnog dana od 20. do 28. prosinca u vremenu od 7 do 15 sati.

Poziv za iskaz interesa za otkup nekretnine za potrebe uspostave poduzetničkog inkubatora

Temeljem članka 45. stavka 1. točke 32.. Statuta Grada Vodica („Službeni glasnik Grada Vodica“, br.: 12/22) Grad Vodice upućuje poziv građanima sa područja Grada Vodica da iskažu svoj interes za prodaju nekretnine za potrebe uspostave poduzetničkog inkubatora.
Tekst i uvjeti poziva te obrazac zahtjeva ovdje 

Akcija davanja krvi

Crveni križ Vodice i Klub darivatelja krvi Vodice, u suradnji s KBC-om Split, organiziraju redovnu akciju darivanja krvi koja će se održavati sutra, 13. prosinca od 8 do 12 sati u Gradskoj knjižnici Vodice.
Pozivaju se darivatelji krvi i oni koji to žele biti na posljednju ovogodišnju akciju. Ovoga Božića, darujući krv, poklonite nekome život jer darujući krv darujete zdravlje, život, osmijeh, dobre želje, podršku i nadu majkama, očevima, djeci i svim članovima obitelji osoba koje u nekoj operacijskoj sali, na nekom bolničkom odjelu ili na transfuziji svakodnevno primaju vašu krv... Darujete priliku! Darujete ljubav!

Paljenje prve adventske svijeće

U subotu, 2. prosinca, gradonačelnik Vodica, Ante Cukrov, simbolično će zapaliti prvu adventsku svijeću na gornjem bunaru u Vodicama u 18:30 sati, večer uoči Prve nedjelje Došašća. Time svečano ulazimo u predbožićno vrijeme u kojem se kršćanski puk, pohađanjem zornica, molitvom i djelima milosrđa priprema za blagdan Božića.

Advent na Poljani u Vodicama

Turistička zajednica grada Vodica i Grad Vodice i ove godine organiziraju Advent na Poljani koji započinje 15. prosinca.
PROGRAM
15. prosinac
18:00 Otvorenje Adventa u Vodicama
18:00-20:00 Radionica za djecu
18:00-23:30 Gastro ponuda
20:00 Koncert – Big Band Vodice i gosti
DJ Vlado

16. prosinac
18:00-20:00 Radionica za djecu
18:00-23:30 Gastro ponuda
20:30 Koncert – Psihomodo Pop
DJ Ante

više »