Grad Vodice

www.grad-vodice.hr

Novosti

Home »

17. Međunarodni festival amaterskih kazališta

Pučko otvoreno učilište Vodice je domaćin 17. Međunarodnog festivala amaterskih kazališta koji će se održati u Kulturnom centru Vodice 29. i 30. rujna. Na vodičke daske koje život znače stižu nagrađivane kazališne trupe iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, a Hrvatsku predstavljaju Dramski amateri Murter.
Festival u organizaciji Hrvatskog sabora kulture i suorganizaciji Pučkog otvorenog učilišta Vodice omogućuju: Ministarstvo kulture i medija RH, Šibensko-kninska županija, Grad Vodice i Turistička zajednica Grada Vodica.
Ulaz na sve predstave je BESPLATAN.

Programski letak

više »

U tijeku su natječaji za sufinanciranje programa kulturnih, društvenih i sportskih gradskih udruga

Grad Vodice je objavio Javni poziv za predlaganje programa javnih potreba u područjima kulture i društvenih djelatnosti udruga građana za 2024. godinu na koji se mogu javiti udruge registrirane temeljem Zakona o udrugama i koje djeluju na području Grada Vodica te djeluju u okviru područja djelovanja navedenih u ovom pozivu što mora biti vidljivo iz Statuta udruge; čiji prijedlozi projekta prvenstveno zadovoljavaju opće potrebe i služe općem dobru, a tek posljedično i za strukovne potrebe svojih članova; koje pri provedbi projekata neposredno rade s korisnicima ili članovima udruge te transparentno vode financijsko poslovanje, sukladno propisima o računovodstvu neprofitnih organizacija. Rok za podnošenje prijava traje do 18. listopada 2023. godine.
Objavljen je i Javni poziv za predlaganje programa javnih potreba u području sporta za 2024. godinu na koji se mogu javiti sportske udruge koje su registrirane kao udruge, zaklade, ustanove ili druge pravne osobe čija temeljna svrha nije stjecanje dobiti; koje imaju registrirano sjedište i djeluju na području Grada Vodica i svojim programima i djelovanjem obuhvaćaju prvenstveno korisnike s područja Grada Vodica; Statut im je usklađen s zakonom o udrugama i članovi su Zajednice sportova Grada Vodica. Rok za podnošenje prijava traje do 18. listopada 2023. godine.

Izrada lokalne razvojne strategije u ribarstvu - poziv

FLAG Galeb poziva zainteresiranu javnost na sudjelovanje na radionici za izradu lokalne razvojne strategije u ribarstvu za programsko razdoblje od 2021. do 2027. godine. koja će se održati u Maloj vijećnici grada Vodica, u petak, 15. rujna u 17 sati.

Sjećanje na kornatsku tragediju

Bliži se šesnaesta tužna obljetnica kornatske tragedije u kojoj su živote izgubili dvanaestorica hrabrih vatrogasaca, među kojima četiri mlada Vodičana: Hrvoje Strikoman, Gabrijel Skočić, Karlo Ševerdija i Ante Juričev Mikulin. Njihov je odlazak ostavio trajne ožiljke u svijesti i životima njihovih najmilijih i svih Vodičana. Na samu godišnjicu tragedije, u srijedu, 30. kolovoza predviđen je posjet mjestu stradavanja u uvali Šipnata na Velikom Kornatu, komemoracija i molitva za poginule. Istog dana u 19 sati predstavnici Grada Vodica, Javne vatrogasne postrojbe Vodice i Dobrovoljnog vatrogasnog društva položit će vijence i upaliti svijeće na grobove stradalih vatrogasaca, a u 20 sati u župnoj crkvi Sv. Križa bit će služena sv. Misa za poginule vatrogasce.

Javni uvid i rasprava prijedloga plana uređenja groblja na Srimi

Grad Vodice objavljuje ponovljenu Javnu raspravu Prijedloga stavljanja izvan snage Detaljnog plana uređenja groblja Srima i to: u Slobodnoj Dalmaciji, na mrežnim stranicama Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, na mrežnim stranicama Grada Vodica, u „Službenom glasniku Grada Vodica“ i na oglasnoj ploči Grada Vodica.
Prijedlog Plana bit će na javnom uvidu od 25. kolovoza do 2. rujna 2023. godine u Gradskoj vijećnici Grada Vodica, Ive Čače 8, svakog radnog dana od 8 do 14 sati, a javno izlaganje o prijedlogu Plana održat će se u četvrtak, 31. kolovoza u 9 sati na istom mjestu.

V. Sajam razmjene sjemena u Šibensko-kninskoj županiji

U organizaciji Ekološke udruge „Krka“ Knin. u subotu, 26. kolovoza u 08:30 u Gradskoj knjižnici Vodice održava se V. Sajam razmjene sjemena u Šibensko-kninskoj županiji.  Projekt, kojega financira Šibensko-kninska županija, je edukativni jednodnevni sajam razmjene autohtonog i introduciranog sjemena (povrće, voće, cvijeće, ljekovito i aromatično bilje), u sklopu kojeg će se, osim slobodne razmjene sjemena, održati i stručna predavanja. 
Svi događaji su otvoreni i besplatni za javnost.
Pozivaju se građani koji imaju autohtono sjemenje za razmjenu da se prijave za sudjelovanje na Sajmu razmjene sjemena na telefon 022/664-608 ili e-mail: ekoloska.udruga.krka@si.t-com.hr te da svojim prisustvom obogate ponudu sjemena. Oni koji žele sudjelovati, a ne mogu prisustvovati Sajmu, svoje sjemenje mogu predati u ured udruge na adresi Tvrtkova 3, Knin - radnim danom od 8-16 sati. 

Program:

• Radionica: „Kako sakupiti sjeme povrća?“ – Antonija Mihaljević; 08:30 – 09:30 h
• Stručno predavanje „Permakultura i regenerativna poljoprivreda“ – Hrvoje Bota - Održivo d.o.o. iz Splita; 9:30 – 10:15 h
• Radionica: „Od sjemena do stola“ – Ivana Bota - Održivo d.o.o. iz Splita; 10:15 – 11:00 h
• Stručno predavanje „“Očuvanje starinskih sorti i bioraznolikosti u vrtu“ - Silvija Kolar–Fodor - udruga "Biovrt –u skladu s prirodom“; 11:00 – 12:00 h
• Radionica: „Izrada aromatičnih soli“ – Ekološka udruga „Krka“ Knin; 12:00-13:00 h
• Slobodna razmjena sjemena; 12:00 – 13:00 h.

Svaki sudionik Sajma na poklon će dobiti paketić sa sjemenom, a izlagače sjemena nagradit ćemo knjigom Silvije Kolar- Fodor pod nazivom „Vrtlarenje u skladu s prirodom".

više »

Odlikaši, javite se!

Grad Vodice poziva učenike koji su sve godine osnovnog ili srednjoškolskog obrazovanja završili odličnim uspjehom i zadovoljavaju propisane uvjete da se prijave u Upravni odjel za društvene djelatnosti, opće i kadrovske poslove Grada Vodica najkasnije do 1. rujna kako bi ostvarili svoja prava na nagradu.

više »

Hrvatske arhitektonske znamenitosti - Vodice

Internetski medij DaiBau International d.o.o. pokrenuo je projekt Hrvatske arhitektonske znamenitosti radi promocije turističkih znamenitosti naše zemlje s ciljem prezentacije arhitektonskih, kulturnih i turističkih znamenitosti. U projekt su uključene i Vodice, a što je o njima napisano možete provjeriti ovdje

više »

Grad financira nabavu radnih materijala za vodičke osnovnoškolce

Grad Vodice financirat će nabavu: radnih bilježnica, mapa za likovni odgoj, materijala za izvođenje vježbi i praktičnog rada, zbirki zadataka iz matematike i zemljopisnih atlasa za vodičke osnovnoškolce. Ova se odluka odnosi na učenike Osnovne škole Vodice i Osnovne škole Čista Velika te na redovne učenike koji pohađaju osnovne škole u Šibeniku pod uvjetom da imaju prebivalište na području Grada Vodica. Roditelji čija djeca pohađaju školu u Vodicama i Čistoj Velikoj neće morati podnositi Zahtjev, jer će nabava radnih materijala biti uređena suradnjom škola i Gradske uprave. Učenici koji pohađaju druge osnovne škole moraju podnijeti Zahtjev za refundaciju sredstava i predati ga u Gradsku upravu Grada Vodica.

Akcija davanja krvi

Crveni krž Vodice poziva darivatelje krvi i one koji to žele postati na akciju darivanja krvi koja će se održati u srijedu, 8. kolovoza od 8 do12 sati u Gradskoj knjižnici Vodice. Akcija darivanja krvi održava se u suradnji sa Klubom darivatelja Vodice i KBC-om Split.
Krv mogu dati punoljetne zdrave osobe, muškarci svaka tri, a žene svaka četiri mjeseca. Darivanje krvi s pregledom traje 15 minuta, a samo jedna doza krvi može spasiti do tri života. 

Čestitamo Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

Sutra s ponosom obilježavamo Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te početak uspješne vojno-redarstvene operacije Oluja. Stojeći ponizni ispred naše trobojnice, simbola hrvatske državnosti i opstojnosti, prisjećamo se Domovinskog rata i s osobitom zahvalnošću poštujemo žrtvu naših ljudi i branitelja.
Čestitam Vam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, a našim herojima Dan hrvatskih branitelja!

Gradonačelnik Vodica
Ante Cukrov

Održan posljednji turnir Otvorenog županijskog prvenstva odbojke na pijesku

Na vodičkim je Vruljama održan treći, ujedno i posljednji turnir iz serije turnira Županijskog prvenstva odbojke na pijesku. Natjecatelji i gledatelji ponovno su imali prilike uživati u napetim okršajima mladih odbojkaša i odbojkašica. Seniori i seniorke natjecali su se u parovima, a djevojke 2008. godišta i mlađe natjecale su se u trojkama.

više »

Zaključak o utvrđivanju Prijedloga stavljanja izvan snage Detaljnog plana uređenja groblja Srima za Javnu raspravu

Donesen je Zaključak o utvrđivanju Prijedloga stavljanja izvan snage Detaljnog plana uređenja groblja Srima za Javnu raspravu; izrađen od Geoprojekt d.d. iz Splita. Prijedlog Plana bit će izložen na javnom uvidu od danas, 24. srpnja do 1. kolovoza 2023. godine u Gradskoj vijećnici Grada Vodica, Ive Čače 8, svakog radnog dana od 8 do 14 sati. Za vrijeme trajanja javnog uvida, Prijedlog Plana bit će objavljen na mrežnoj stranici Grada Vodica, a javno izlaganje o prijedlogu Plana održat će se u utorak, 25. srpnja 2023. godine u 11:30 sati u Gradskoj vijećnici Grada Vodica, Ive Čače 8.

više »

U Vodicama održan turnir odbojke na pijesku 'Summer Cup 2023'

Prošlog je vikenda na vodičkoj plaži Vrulje održan tradicionalni turnir odbojke na pijesku 'Summer Cup Vodice 2023' za djevojčice i djevojke u organizaciji Odbojkaškog kluba Vodice. Odbojkašice su se natjecale u dvije kategorije: 2008. godište i mlađe u trojkama i 2004. godište i mlađe u parovima. Na turnir se prijavilo 25 ekipa u obje kategorije, a nastupile su ekipe iz Zagreba, Zadra, Makarske, Šibenika i Vodica. Velik broj prijavljenih ekipa osjetno je produžio trajanje turnira pa se turnir osim po danjem svjetlu odigravao i nakon zalaska sunca. Zahvaljujući novo postavljenoj rasvjeti uvijeti za igru bili su odlični i tijekom večernjih sati.

više »

Uručeni certifikati "Proizvodi hrvatskog seljaka"

Gradonačelnik Vodica, Ante Cukrov, jutros je Obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima Đorđe Studić i Ante Bulat, uručio certifikate Proizvodi hrvatskog seljaka koji se dodjeljuju trgovcima na tržnici koji nude proizvode uzgojene na vlastitim poljoprivrednim gospodarstvima. Oba gospodarstva nositelji su ovih prestižnih certifikata već nekoliko uzastopnih godina; OPG Đorđe Studić treću, a OPG Ante Bulat dugu godinu zaredom. Oznaka "Proizvodi hrvatskog seljaka" ističe se na prodajnom pultu i vizualno čini proizvođače prepoznatljivima. Ona jamči kupcima porijeklo proizvoda koje kupuju, a certificiranim proizvođačima olakšava prodaju njihovih proizvoda.

više »

Dodjela potpora poljoprivrednicima s područja Grada Vodica

Sutra, 19. srpnja, u 9 sati u Kulturnom centru Vodice, gradonačelnik Vodica, Ante Cukrov, potpisat će ugovore za dodjelu potpora za razvoj poljoprivrede na području Grada Vodica.
Na objavljeni Javni poziv mogli su se prijaviti poljoprivrednici koji imaju prebivalište na području Grada Vodica i upisani su u registar poljoprivrednika Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. Pristiglo je ukupno 36 prijava i sve su bile pravovaljane te su ispunile natječajem propisane uvjete. Iz gradskog proračuna za ovu je svrhu izdvojeno ukupno 33.180,70 eura, a svih 36 prijavljenih dobilo je iznos potpore sukladno ostvarenim bodovima prema kriterijima propisnim Javnim pozivom .

Devetu godinu zaredom Vodice imaju najtransparentniji proračun

Institut za javne financije predstavio je rezultate istraživanja pod nazivom Transparentnost proračuna lokalnih jedinica koje je provedeno na svih 576 županija, gradova i općina u Republici Hrvatskoj. Grad Vodice ocijenjen je odličnom ocjenom za otvorenost proračuna devetu godinu zaredom te je time svrstan na listu najtransparentnijih gradova u Hrvatskoj.
Za potrebe istraživanja, proračunska transparentnost mjerila se brojem ključnih proračunskih dokumenata objavljenih na službenim internetskim stranicama lokalnih jedinica, a to su: izvještaj o godišnjem izvršenju proračuna za 2021., izvještaj o polugodišnjem izvršenju proračuna za 2022., prijedlog proračuna za 2023., izglasani proračun za 2023. te proračunski vodič za građane za 2023. godinu.

više »

Akcija davanja krvi

Crveni križ Vodice poziva darivatelje krvi i one koji to žele postati na akciju darivanja krvi koja će se održati sutra, 12. srpnja  od 8 do 12 sati u Gradskoj knjižnici Vodice. Akcija darivanja krvi održava se u suradnji sa Klubom darivatelja Vodice i KBC-om Split. Iz KBC-a Split javljaju kako su zalihe krvi jako niske, posebno nedostaje 0+ i 0- krvne grupe. Krv mogu dati punoljetne zdrave osobe; muškarci svaka tri, a žene svaka četiri mjeseca. Samo darivanje krvi s pregledom traje 15 minuta, a samo jedna doza krvi može spasiti do tri života.

Nove izmjene Prostornog plana Grada Vodica

Donesen je Zaključak o utvrđivanju Prijedloga V. Izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Grada Vodica kojeg je izradio Geoprojekt d.d. iz Splita, a koji će biti izložen na ponovnljenoj Javnoj raspravi Ponovljena Javna rasprava objavit će se u Slobodnoj Dalmaciji, na mrežnim stranicama Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, na mrežnim stranicama Grada Vodica, u „Službenom glasniku Grada Vodica“ i na oglasnoj ploči Grada Vodica. Prijedlog V. izmjena bit će izložen i na javnom uvidu od srijede, 5. srpnja, do subote, 5. kolovoza 2023. godine u Gradskoj vijećnici Grada Vodica, Ive Čače 8, svakog radnog dana od 8 do 14 sati. 
Javno izlaganje o prijedlogu Plana održat će se u utorak, 25. srpnja u 09.30 sati u Gradskoj vijećnici Grada Vodica, Ive Čače 8.

više »

Još jedna Plava zastava

Nakon što je prošloga tjedna na Plavoj plaži u Vodicama započela s radom spasilačka služba te su time zadovljeni svi kriteriji za podizanje Plave zastave, danas je ovaj simbol sigurnosti i kvalitete plažne ponude podignut i na plaži u Srimi. Od danas su kupači i na ovoj plaži pod budnim okom spasilaca.