Grad Vodice

www.grad-vodice.hr

Novosti

Home »

Akcija davanja krvi

Crveni križ Vodice i Klub darivatelja krvi Vodice, u suradnji s KBC-om Split, organiziraju redovnu akciju darivanja krvi koja će se održati u srijedu, 12. lipnja od 8 do 12 sati u Gradskoj knjižnici Vodice.
Pozivaju se darivatelji krvi i oni koji to žele biti da se odazovu na akciju jer samo jedna doza krvi može spasiti do tri života.
Krv mogu dati sve zdrave osobe od 18-e do 65- e godine života (prvi put do 60-e godine života).
Na akciju je potrebno ponijeti osobnu iskaznicu i knjižicu darivatelja krvi.
Prije davanja krvi nije potrebno biti natašte. Preporuča se konzumirati lagan obrok koji ne sadrži puno masti te popiti 2-3 čaše vode 30 minuta prije davanja krvi.

PRIMANJE RAČUNA ZA KOMUNALNE NAKNADE I NAKNADE ZA UREĐENJE VODA PUTEM E-MAILA

Grad Vodice omogućuje građanima primanje računa za komunalnu naknadu i naknadu za uređenje voda putem e-mail adrese.  Za dobivanje ovih računa putem elektronske pošte dovoljno se prijaviti na telefonski broj 022/444-915.

CMC festival Vodice za petak sprema koncertni spektakl!

CMC festival Vodice 2024 započinje ovoga petka nastupima Miroslava Škore, Dražena Zečića, Mate Bulića i Vigora na ljetnoj pozornici. Velikani zabavne glazbe zasigurno će publici pružiti pregršt nezaboravnih trenutaka, a neće nedostajati ni njihovih legendarnih hitova na kojima su mnoge generacije odrasle.
Miroslav Škoro s bendom dolazi na pozornicu CMC festivala napraviti pravi koncertni spektakl. Pjesme poput "Ne dirajte mi ravnicu", "Šumi, šumi javore", "Mata", "Ne vjeruje srce pameti" I mnoge druge trajno su obilježile njegovu glazbenu karijeru u kojoj ostaje vjeran tamburici I ljubavi prema svojoj rodnoj Slavoniji I domovini. Škoro tijekom svog stvaralaštva kontinuirano puni koncertne dvorane, a ovog vikenda raspjevat će vodičku rivu svojim najvećim hitovima.

Čestitka za Dan državnosti!

Drage sugrađanke i sugrađani,
prije 34 godine konstituiran je prvi demokratski izabran višestranački Sabor, ali za privilegiju da slobodni i nezavisni gradimo svoju domovinu, morali smo izboriti uz velike žrtve.
Stoga vas pozivam da dostojno i ponosno obilježimo Dan državnosti te u miru i uzajamnom povjerenju gradimo sigurno i sretno društvo.
Čestitam vam Dan državnosti,

Vaš gradonačelnik,
Ante Cukrov

Javna rasprava o postupku Glavne ocjene prihvatljivosti zahvata za ekološku mrežu „Sunčana fotonaponska elektrana Čista Velika, Grad Vodice, Šibensko-kninska županija“

Upravni odjel za zaštitu okoliša, prostorno uređenje, gradnju I komunalne poslove Šibensko-kninske županije objavljuje Javnu raspravu o postupku Glavne ocjene prihvatljivosti zahvata za ekološku mrežu ,,Sunčana fotonaponska elektrana Čista Velika, Grad Vodice, Šibensko-kninska županija"
Za vrijeme trajanja Javne rasprave
, od 20. svibnja do 19. lipnja 2024. godine, javni uvid u Studiju Glavne ocjene može se izvršiti u predvorju zgrade Šibensko-kninske županije, Trg Pavla Subića I br. 2, Šibenik i u prostorijama Grada Vodlca, Ive Čače 8, Vodice, svakog radnog dana u uredovno radno vrijeme.
Javno izlaganje održat će se 21. svibnja 2024. godine s početkom u 12 sati u prostorijama Grada Vodica.

više »

Javni poziv za dodjelu novčanih sredstava za razvoj poljoprivrede na području Grada Vodica

Grad Vodice je objavio Javni poziv za dodjelu novčanih sredstava za razvoj poljoprivrede na području Grada Vodica namijenjen poljoprivrednicima koji imaju prebivalište na području Grada Vodica i koji su upisani u registar poljoprivrednika Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

više »

Počinje 64. FESTIVAL HRVATSKIH KAZALIŠNIH AMATERA

Daske vodičkog Kulturnog centra ponovno će ugostiti Festival hrvatskih kazališnih amatera. Već desetu godinu zaredom, dva uzastopna vikenda u svibnju, od 10. do12. i od17. do19., Vodice će ugostiti najbolje ovogodišnje predtave amaterskih kazališta iz cijele domovine.
Više od 300 kazališnih entuzijasta, domaćini, Dramska amaterska družina Vodice te kazalištarci iz drugih gradova: Zagreba, Zaprešića, Gospića, Kastva, Gata, Dubrovnika, Huma na Sutli, Stažnjevca, Slavonskog Broda, Čakovca, Nedelišća, Karlovca, Pakraca, Slatine, Vukovara, Novigrada Podravskog, Siska i Bjelovara, zaigrat će na vodičkoj sceni i pružiti publici bogat i raznovrstan dramski program.
Odabrane skupine svoje su sudjelovanje osigurale u konkurenciji od čak 132 prijavljene predstave, a za odabir najboljih pobrinuli su se izbornici: dr. sc. Alen Biskupović, dr.sc. Dubravka Crnojević-Carić, Ana Katulić, Zlatko Krilić, Boris Kovačević, Andrea Mladinić,dr. sc. Sanja Nikčević, Gordana Ostović, Igor Ružić, Dubravko Sidor, Iva Srnec Hamer, Tamara Šoletić, Igor Tretinjak, Andrijana Vicković, Anđela Vidović.

više »

Dan grada i župe Vodice

Dragim sugrađankama i sugrađanima,
čestitam Dan naše župe i grada sa željom da uz zagovor naše moćne zaštitnice sv. Jeline, nastavimo u zajedništvu graditi bolje društvo i učinimo naše Vodice još sretnijim domom.

Vaš gradonačelnik,
Ante Cukrov

više »

Privremena regulacija prometa Prvomajskom zbog zatvaranja dijela Ulice Ive Čače

Zbog planiranih radova na objektu Kulturnog centra Vodice u Ulici Ive Čače danaS, 29. travnja od 8 sati bit će zatvoren dio ceste ispred zgrade Gradske uprave Vodice.
Promet u smjeru rive će biti preusmjeren Prvomajskom ulicom (mijenja se smjer jednosmjerne regulacije u ulici Prvomajska) te će biti omogućen prolaz rivom (prema skici).
Moie se vozači za strpljenje i zahvaljuje na razumijevanju.

Odluku o isplati jednokratnog novčanog primanja korisnicima mirovine

Vlada Republike Hrvatske je, na sjednici održanoj 14. ožujka 2024. godine, donijela Odluku o isplati jednokratnog novčanog  primanja korisnicima mirovine ostvarene u Republici Hrvatskoj u obveznom mirovinskom osiguranju i korisnicima mirovina ostvarenih u državama s kojima Republika Hrvatska ima sklopljen međunarodni ugovor o socijalnom osiguranju ili državama koje primjenjuju uredbe Europske unije o koordinaciji sustava socijalne sigurnosti, koji imaju prebivalište u Republici Hrvatskoj, radi ublažavanja posljedica rasta troškova života, u iznosima i pod uvjetima koji se uređuju ovom Odlukom.
Tiskanica za dostavu podatka o visini inozemne mirovine za isplatu JNP (2).pdf

Predstavljeni izvođači 16. CMC Festivala Vodice 2024.

Dugogodišnja glazbeno-turistička priča CMC festivala, najvećeg festivala domaće glazbe, nastavlja s tradicijom dugom 16 godina. Na vodičku rivu će 7 . i 8. lipnja dovesti velika glazbena imena, a publika će uživati u više od 40 izvođača i nekoliko koncerata. Na prvoj festivalskoj tiskovnoj konferenciji u vrtu Croatia Recordsa okupila su se brojna glazbena imena koja će na festivalu nastupati.
Izvršni direktor CMC festivala, Mario Kovač, ponosno je najavio festival i zahvalio svim pokroviteljima na dugogodišnjoj potpori, posebno Calzedoniji, generalnom pokrovitelju te istaknuo kako će se brojnim radijskim postajama koje prate festival ove godine priključiti CMC radio. Kreativna direktorica Nikolina Mazalin, predstavila je sve ovogodišnje izvođače, obećavajući publici nezaboravne večeri. Program je vodio dugogodišnji voditelj CMC festivala Dalibor Petko uz kojeg će već sedmu godinu zaredom stati voditeljica Edina Pršić Babić.

više »

Besplatne tablete protiv komaraca

Grad Vodice i ove godine omogućuje građanima besplatno preuzimanje tableta protiv komaraca koje se ubacuju u septičke jame. Tablete se mogu uzeti na porti Gradske uprave svakoga radnoga dana od 7 do 15 sati.

Napominjemo da je komarcima za razmnožavanje potrebna voda jer se ličinke razvijaju iz jaja koje odrasle jedinke polažu u vodu. Ženke se hrane krvlju i tijekom dana, a ne samo noću, a odrasle se jedinke kreću u radijusu od oko 200 m od mjesta na kojem su se izlegle. Pojavljuju se od početka travnja sve do kraja listopada. Radi suzbijanja njihova razmnožavanja treba s javnih površina maknuti sve u čemu se nepotrebno zadržava voda (kante, gume, prazne tegle za cvijeće…), a posebnu pozornost treba obratiti na septičke jame, koje mogu postati veliko leglo komaraca. Poklopac septičke jame treba držati hermetički zatvorenim, a ako to nije moguće zatrpati ga pijeskom ili zemljom.

Tuna Adria za ribarstvo - obilazak ministrice poljoprivrede

Danas, 8. travnja u 9:30 sati, ministrica poljoprivrede gđa. Marija Vučković sa suradnicima obići će objekt za preradu ribe u vlasništvu zadruge “Tuna Adria za ribarstvo”.
Projekt izgradnje objekta za prihvat, skladištenje i preradu divlje ulovljene Bluefin Tune financiran je sredstvima iz EU-fondovima koje podupire FLAG "Galeb". Njegova ukupna vrijednost iznosi 906.766,25 EUR, od toga je Europa sufinancirala 701.371,33 EUR, a Republika Hrvatska 123.771,41 EUR.

više »

Sretan Uskrs!

Drage sugrađanke i sugrađani,
želim Vam sretan i veseo Uskrs u društvu svojih obitelji i prijatelja s molitvom da nam ovaj radostan blagdan nagovještaja vječnoga života donese mir, međusobno razumijevanje i poštovanje.

Vaš gradonačelnik,
Ante Cukrov

Aktivna Hrvatska ponovno u Vodicama

Hrvatska nacija je sve deblja. Postoci porasta pretilosti se za razliku od prije 30 godina mjere u dvije decimale, a sve veći broj djece i mladih živi s prekomjernom tjelesnom težinom. Vodeći hrvatski sportsko–edukativni projekt Aktivna Hrvatska kreće u 12. godinu edukacija i zajedničkih treninga s građanima diljem Hrvatske.
Zabrinjavajući podaci znak su da građane treba stalno podsjećati na dobrobiti redovne tjelesne aktivnosti., pe će se i ove godine, diljem Hrvatske, održavati besplatni treninzi i edukacija građana.
Grad Vodice domaćin je tradicionalnog treninga na otvorenom u subotu, 25. svibnja u 18 sati na Trgu hrvatskih mučenika i svi su pozvani!
Partneri projekta su: Grad Vodice i Turistička zajednica Grada Vodica.

više »

Subotu nakon Uskrsa rezervirajte za kazalište!

Nakon vrlo uspješne dvije izvedbe ovosezonske predstave Dramske amaterske družine Pučkog otvorenog učilišta Vodice, Tri sestre Zanetti i kapetan Damjan, približavamo se i trećoj koja će biti održana u subotu 6. travnja u 19:30 sati u sklopu selekcije za 64. Festival hrvatskih kazališnih matera. Ove je godine selektorica Festivala, Tamara Šoletić, kazališna i televizijska glumica, recitatorica i lutkarica, široj publici dobro znana iz mnogobrojnih domaćih televizijskih serija. U nikad brojnijoj konkurenciji, vodički se amateri bore za nastup na najvećoj nacionalnoj smotri ovogodišnjih najboljih amaterskih predstava, a Kulturni će centar biti domaćin selekcije.

više »

Dan narcisa na Tržnici Vodice

Povodom Dana narcisa djelatnice patronažne službe Vodice provest će javnozdravstvenu akciju koja obuhvaća savjetovanje o preventivnim pregledima raka dojke te mjerenje razine šećera u krvi i krvnog tlaka. Akcija će se održati na tržnici u Vodicama u petak, 22. ožujka od 9:30 do 11:30 sati.
Pozivaju se građani da se odazovu pozivu, izmjere vrijednosti šećera i tlaka, razgovaraju s djelatnicama patronažne službe o potrebi provođenja preventivnih pregleda raka dojke. 

više »

Grad Vodice financira troškove pražnjenja septičkih jama

Gradonačelnik Grada Vodica donio je Pravilnik o financiranju troškova pražnjenja septičkih jama ("Službeni glasnik Grada Vodica", broj 02/24) kojim je propisano da će Grad Vodice financirati trošak jednog pražnjenja septičke jame tijekom tekuće godine za stambeni objekt u naselju Vodice i Srima koji još nije priključen na kanalizacijski sustav, a čiji vlasnik/korisnik ima prebivalište na području Grada Vodica.
Zahtjev

Dan europskog broja 112

U nedjelju, 11. veljače, obilježava se Dan europskog broja 112. U državama Europske unije broj 112 koristi se temeljem Odluke Vijeća Europskih zajednica o ustanovljenju jedinstvenog europskog broja za hitne službe 112 (Council Decision 91/396/EEC) od 29. srpnja 1991. Predstavnici Europske komisije, Europskog parlamenta i Vijeća Europe su 11. veljače 2009. godine potpisali tripartitnu deklaraciju kojom je ustanovljen 11. veljače kao Dan europskog broja 112. Deklaracijom se pozivaju zemlje članice Unije da medijski promiču ovaj jedinstveni broj i sve aktivnosti kojima se obilježava ovaj dan, kako bi što više građana Unije bilo upoznato s postojanjem i uporabom broja 112. Svrha uvođenja jedinstvenog europskog broja za hitne službe 112 je pružiti jednostavan, jednak, siguran i učinkovit pristup hitnim službama svim građanima Unije, osobito onima koji putuju između država unutar Unije. Zbog toga je jako važno podizati svjesnost građana o broju 112, dok nadležna tijela Unije i država članica razvijaju broj 112 prema visokim standardima za pristupačnost i funkcionalnost.
Broj 112, trenutno je jedini hitan broj u devet država Unije: Danskoj, Estoniji, Finskoj, Litvi, Malti, Nizozemskoj, Portugalu, Rumunjskoj i Švedskoj. No, broj 112 ne koriste samo zemlje Unije, već je uveden u još 11 država na području Europe i u svijetu, kao jedini hitan broj ili uz druge nacionalne hitne brojeve.

više »

Akcija davanja krvi

Crveni križ Vodice i Klub darivatelja krvi Vodice u suradnji s KBC-om Split organiziraju redovnu akciju darivanja krvi koja će se održati u srijedu, 7. veljače od 8 do 12 sati u Gradskoj knjižnici Vodice.
Pozivamo darivatelje krvi i one koji to žele biti da započnu novu godinu s dobrim odlukama, a darivanje krvi je zasigurno jedna od boljih. Samo jedna doza krvi može spasiti do tri života.