Grad Vodice

www.grad-vodice.hr

4. SUMMER CUP VODICE 2024

Četvrto izdanje Summer Cup Vodice 2024. pripalo je Zagrepčankama. U Vodicama je, na gradskoj plaži Vruje, održano četvrto izdanje ljetnog turnira odbojke na pijesku za mlađe kadetkinje i seniorke. Unatoč visokim temperaturama i ekstremnim uvjetima za igru, na turniru je sudjelovalo 26 ekipa koje su snage odmjeravale u dvije kategorije: djevojke rođene 2009 g. i mlađe te seniorke. Prvo mjesto na turniru u kategoriji djevojke rođene 2009 g. i mlađe pripalo je ekipi KOP Siget iz Zagreba u sastavu: Tara Radojičić, Ena Guina i Nina Guina, dok je drugo mjesto osvojila vrlo dobra domaća ekipa OK Vodice u sastavu: Antonia Perkov, Stefani Jozanović i Sara Pirjak. Trećeplasirana je bila ekipa OK Šibenik 91 u sastavu: Ana Labor, Ani Zeljak i Donijeta Temaj.

više »

Akcija davanja krvi

Crveni križ Vodice i Klub darivatelja krvi Vodice, u suradnji s KBC-om Split, organiziraju redovnu akciju darivanja krvi koja će se održati u srijedu, 10. srpnja od 8 do 12 sati u Gradskoj knjižnici Vodice.
Pozivaju se darivatelji krvi i oni koji to žele biti da se odazovu na akciju jer samo jedna doza krvi može spasiti do tri života. Krv mogu dati sve zdrave osobe od 18-e do 65- e godine života (prvi put do 60-e godine života). Na akciju je potrebno ponijeti osobnu iskaznicu i knjižicu darivatelja krvi. Prije davanja krvi nije potrebno biti natašte. Preporuča se konzumirati lagan obrok koji ne sadrži puno masti te popiti 2-3 čaše vode 30 minuta prije davanja krvi.

Grad financira nabavu radnih materijala za vodičke osnovnoškolce

Grad Vodice će i ove godine, prema donesenoj gradskoj oduci, financirati nabavu: radnih bilježnica, mapa za likovni odgoj, materijala za izvođenje vježbi i praktičnog rada, zbirki zadataka iz matematike i zemljopisnih atlasa za vodičke osnovnoškolce. Ova se odluka odnosi na učenike Osnovne škole Vodice i Osnovne škole Čista Velika te na redovne učenike koji pohađaju osnovne škole u Šibeniku pod uvjetom da imaju prebivalište na području Grada Vodica. Roditelji čija djeca pohađaju školu u Vodicama i Čistoj Velikoj neće morati podnositi Zahtjev, jer će nabava radnih materijala biti uređena suradnjom škola i Gradske uprave. Učenici koji pohađaju druge osnovne škole moraju podnijeti Zahtjev za refundaciju sredstava i priložiti račun kojim se potvrđuje kupnja radnih materijala. Treba paziti da na računu budu iskazani samo materijali koji su odobreni odlukom Grada Vodica.

Odlikaši, javite se!

Grad Vodice poziva učenike koji su sve godine osnovnog ili srednjoškolskog obrazovanja završili odličnim uspjehom i zadovoljavaju propisane uvjete, da se prijave u Upravni odjel za društvene djelatnosti, opće i kadrovske poslove Grada Vodica najkasnije do 1. rujna kako bi ostvarili svoja prava na nagradu.

više »

Čestitka Gradonačelnika

Dan antifašističke borbe obilježava se u znak sjećanja na 22. lipnja 1941., kada je u osnovan Prvi sisački partizanski odred, prva antifašistička postrojba ne samo u Hrvatskoj, nego i u ovom dijelu Europe. Hrvatski je narod, ponovno, pedeset godina poslije ustao u obranu svoje domovine protiv fašističke, okupatorske, jugoslavensko-srpske sile. S ponosom i zahvalnošću prisjećamo se svih koji su svoje živote utkali u temelje slobodne Hrvatske.
Čestitam Vam Dan antifašističke borbe!

Gradonačelnik,
Ante Cukrov

više »

Nagrađeni učenici kod Gradonačelnika

Jutros je gradonačelnik Vodica, Ante Cukrov primio učenike Osnovne škole Vodice i Osnovne škole Čista Velika koji su postigli uspjehe na županijskim natjecanjima iz razrednih predmeta i sportova. Uz čestitke na trudu kojeg su uložili, Gradonačelnik je učenike darivao priznanjima i cjelodnevnim izletom na Kornate, a Centar za umjetnost i kulturu one koji su se istakli u razrednim predmetima godišnjim ulaznicama za Kino Vodice.

Dan je antifašističke borbe

U subotu, 22. lipnja, Dan je antifašističke borbe i državni praznik kojeg obilježavamo u Republici Hrvatskoj. Predstavnici Grada Vodica i gradskih udruga postavit će vijence i zapaliti svijeće na spomenik poginulim borcima Narodno-oslobodilačkog rata na Obali Vladimira Nazora u 9:00 sati, a potom i na središnjem križu na gradskom groblju u Vodicama.

Plave zastave na dvije gradske plaže

Od danas se na vodičkoj Plavoj plaži i na gradskoj plaži u Srimi vijore Plave zastave kao svjetski simboli kvalitete mora, sigurnih plaža i kontroliranih plažnih usluga.
Naime, u subotu je na Plavoj plaži, a od danas i u Srimi počela sa radom spasilačka služba čime je ispunjen i posljednji od mnogobrojnih zahtjevnih i strogih uvjeta za podizanje Plavih zastava koje provodi gradsko komunalno društvo Leć.
Time Vodice ponovno imaju dvije sigurne i kontrolirane plaže.

Ljetni tečaj gitare, bass gitare & synthesizera- upisi u tijeku

Moderna glazbena škola i Centar za umjetnost i kulturu i ove godine organiziraju Ljetni tečaj gitare, bass gitare & synthesizera.
Intezivni tečaj traje dva mjeseca, dva puta tjedno po 90 min. Nastava uključuje solfeggio i učenje sviranja skladbi modernog i klasičnog karaktera te održavanje javnog sata, odnosno završnog koncerta na kraju tečaja.
Tečaj mogu pohađati početnici i oni koji već znaju svirati, ali bi se htjeli usavršiti. Radi se u grupama ili individualno, ovisno o dogovoru. Program je odobrilo Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta.
INFORMACIJE I UPISI: Juraj Birin 098 1897 665 (Gitara, bass i sythesizer); jurajbirin@gmail.com

Akcija davanja krvi

Crveni križ Vodice i Klub darivatelja krvi Vodice, u suradnji s KBC-om Split, organiziraju redovnu akciju darivanja krvi koja će se održati u srijedu, 12. lipnja od 8 do 12 sati u Gradskoj knjižnici Vodice.
Pozivaju se darivatelji krvi i oni koji to žele biti da se odazovu na akciju jer samo jedna doza krvi može spasiti do tri života.
Krv mogu dati sve zdrave osobe od 18-e do 65- e godine života (prvi put do 60-e godine života).
Na akciju je potrebno ponijeti osobnu iskaznicu i knjižicu darivatelja krvi.
Prije davanja krvi nije potrebno biti natašte. Preporuča se konzumirati lagan obrok koji ne sadrži puno masti te popiti 2-3 čaše vode 30 minuta prije davanja krvi.

Prijava kvara ulične rasvjete
Projekt PRavilnim primjerOM učimo zaštititi okOliš – PROMO
Projekt ADRIADAPT – A Resilience information platform for Adriatic cities and towns
Sanacija i zatvaranje odlagališta neopasnog otpada Leć
Program raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu RH za područje Grada Vodica
Službeni glasnik Grada Vodica
Proračun Grada Vodica
Javna nabava
Pravo na pristup informacijama
iTransparentnost
Događanja
uto, 23. 07. 2024. u 10:00 h
Kulturni centar Vodice
Kino Vodice
čet, 18. 07. 2024. u 19:15 h
Kino Vodice
čet, 18. 07. 2024. u 21:00 h
Kino Vodice
pet, 19. 07. 2024. u 19:15 h
Kino Vodice
pet, 19. 07. 2024. u 21:00 h
Kino Vodice
sub, 20. 07. 2024. u 19:15 h
Kino Vodice
sub, 20. 07. 2024. u 21:00 h
Kino Vodice
ned, 21. 07. 2024. u 19:15 h
Kino Vodice
ned, 21. 07. 2024. u 21:00 h
Kino Vodice
pon, 22. 07. 2024. u 19:15 h
Kino Vodice
pon, 22. 07. 2024. u 21:00 h
Kino Vodice
Projekt Hera

Projekt Nove mogućnosti
Web kamere
Web kamera 1
Web kamera 2
Hrvatski otočni proizvod logo