Grad Vodice

www.grad-vodice.hr

XIII. Manifestacija "Dani mladog maslinovog ulja u Dalmaciji"

XIII. Manifestacija "Dani mladog maslinovog ulja u Dalmaciji" održat će se u Šibensko-kninskoj županiji 16. prosinca 2023. godine u Vodicama u Hotelu Imperijal. Potrebna količina za ocjenjivanje je 0,5 litara maslinovog ulja. Pored ocjenjivanja maslinovog ulja u rinfuzi ocjenjuje se i ulje iz pakovine (ne izgled). Pod pakovnom se podrazumjeva boca sa etiketom koja udovoljava svim zakonskim normama stavljanja na tržište. Ocjenjivat će se kemijski parametri (Zavod za javno zdravstvo Šibenik) i organoleptika (Udruga „OLEA“ Šibenik, ocjenjivači koji su završili i dobili potvrdu za stručnu osposobljenost za kušača maslinovog ulja „OLEA“ Italija).

više »

Šibensko-kninska županija objavila javne natječaje za stalna radna mjesta

Šibensko-kninska županija je objavila JAVNI NATJEČAJ za prijam u službu u Upravni odjel za zaštitu okoliša, prostorno uređenje, gradnju i komunalne poslove Šibensko-kninske županije, na sljedeća radna mjesta:
1. VIŠI SAVJETNIK ZA PROSTORNO UREĐENJE I GRADNJU - 1 izvršitelj;
2. SAVJETNIK ZA PROSTORNO UREĐENJE I GRADNJU - 1 izvršitelj;
3. VIŠI STRUČNI SURADNIK ZA PROSTORNO UREĐENJE I GRADNJU- jedan izvršitelj.

Akcija davanja krvi

Crveni križ Vodice poziva darivatelje krvi i one koji to žele postati, na akciju darivanja krvi koja će se održati sutra, 11. listopada, 8 do 12 sati u Gradskoj knjižnici Vodice. Akcija se provodi u suradnji s Klubom darivatelja Vodice i KBC-om Split. Trenutno na Zavodu za transfuzijsku medicinu splitskog KBC-a nedostaje svih krvnih grupa zbog čega su operacije na korak od otkazivanja!
Krv mogu dati punoljetne zdrave osobe; muškarci svaka tri, a žene svaka četiri mjeseca. Darivanje krvi s pregledom traje 15 minuta, a samo jedna doza krvi može spasiti do tri života.

Grad Vodice raspisao Natječaj za stipendije redovnim studentima s područja Grada

Grad Vodice je raspisao Natječaj za prikupljanje ponuda radi dodjele stipendija redovnim studentima za akademsku 2023./2024. godinu koji je otvoren do 8. studenog 2023. godine.
Iznos stipendije Pravilnikom o stipendiranju studenata Grada Vodica iznosi 120,00 € (900,00 kn) mjesećno. Pravo sudjelovanja na Natječaju imaju studenti koji nisu ponavljali godinu studija (osim iz zdravstvenih razloga); koji su redovni studenti studija u Republici Hrvatskoj i koji su završili prethodne godine s ukupnim prosjekom ocjena najmanje 3,50, odnosno srednju školu s prosjekom najmanje 4,00, a u socijalnoj kategoriji najmanje 3,50; koji imaju prebivalište na području Grada Vodica najmanje posljednih četiri godine; koji su hrvatski državljani; koji nisu već dobivali stipendiju Grada Vodica za studiranje na nekom drugom studiju, a studenti na sveučilišnom i stručnom studiju razine preddiplomski i diplomski ne mogu biti stariji od 25 godina (rođeni nakon 9. listopada 1997. godine), dok studenti poslijediplomskog sveučilišnog studija ne mogu biti stariji od 30 godina (rođeni nakon 9. listopada 1992. godine) na dan objave Natječaj. Na Natječaju ne mogu sudjelovati studenti koji studiraju na učilištima u sustavu visokog privatnog obrazovanja.
Zahtjevi za dodjelu stipendije dostavljaju se poštom preporučeno u roku 28 dana od objave na mrežnoj stranici Grada Vodica (do 8. studenoga 2023. godine) na adresu Grad Vodice, Ive Čaće 8, 22211 Vodice, s naznakom „za Natječaj za dodjelu stipendija Grada Vodica“ ili se predaju na istoj adresi.

više »

17. Međunarodni festival amaterskih kazališta

Pučko otvoreno učilište Vodice je domaćin 17. Međunarodnog festivala amaterskih kazališta koji će se održati u Kulturnom centru Vodice 29. i 30. rujna. Na vodičke daske koje život znače stižu nagrađivane kazališne trupe iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, a Hrvatsku predstavljaju Dramski amateri Murter.
Festival u organizaciji Hrvatskog sabora kulture i suorganizaciji Pučkog otvorenog učilišta Vodice omogućuju: Ministarstvo kulture i medija RH, Šibensko-kninska županija, Grad Vodice i Turistička zajednica Grada Vodica.
Ulaz na sve predstave je BESPLATAN.

Predstava POMRAČENJE u izvođenju Gradskog pozorišta Trebinje koja je trebala biti na programu u subotu, 30. rujna u 11:30 je otkazana

Programski letak

više »

U tijeku su natječaji za sufinanciranje programa kulturnih, društvenih i sportskih gradskih udruga

Grad Vodice je objavio Javni poziv za predlaganje programa javnih potreba u područjima kulture i društvenih djelatnosti udruga građana za 2024. godinu na koji se mogu javiti udruge registrirane temeljem Zakona o udrugama i koje djeluju na području Grada Vodica te djeluju u okviru područja djelovanja navedenih u ovom pozivu što mora biti vidljivo iz Statuta udruge; čiji prijedlozi projekta prvenstveno zadovoljavaju opće potrebe i služe općem dobru, a tek posljedično i za strukovne potrebe svojih članova; koje pri provedbi projekata neposredno rade s korisnicima ili članovima udruge te transparentno vode financijsko poslovanje, sukladno propisima o računovodstvu neprofitnih organizacija. Rok za podnošenje prijava traje do 18. listopada 2023. godine.
Objavljen je i Javni poziv za predlaganje programa javnih potreba u području sporta za 2024. godinu na koji se mogu javiti sportske udruge koje su registrirane kao udruge, zaklade, ustanove ili druge pravne osobe čija temeljna svrha nije stjecanje dobiti; koje imaju registrirano sjedište i djeluju na području Grada Vodica i svojim programima i djelovanjem obuhvaćaju prvenstveno korisnike s područja Grada Vodica; Statut im je usklađen s zakonom o udrugama i članovi su Zajednice sportova Grada Vodica. Rok za podnošenje prijava traje do 18. listopada 2023. godine.

Izrada lokalne razvojne strategije u ribarstvu - poziv

FLAG Galeb poziva zainteresiranu javnost na sudjelovanje na radionici za izradu lokalne razvojne strategije u ribarstvu za programsko razdoblje od 2021. do 2027. godine. koja će se održati u Maloj vijećnici grada Vodica, u petak, 15. rujna u 17 sati.

Sjećanje na kornatsku tragediju

Bliži se šesnaesta tužna obljetnica kornatske tragedije u kojoj su živote izgubili dvanaestorica hrabrih vatrogasaca, među kojima četiri mlada Vodičana: Hrvoje Strikoman, Gabrijel Skočić, Karlo Ševerdija i Ante Juričev Mikulin. Njihov je odlazak ostavio trajne ožiljke u svijesti i životima njihovih najmilijih i svih Vodičana. Na samu godišnjicu tragedije, u srijedu, 30. kolovoza predviđen je posjet mjestu stradavanja u uvali Šipnata na Velikom Kornatu, komemoracija i molitva za poginule. Istog dana u 19 sati predstavnici Grada Vodica, Javne vatrogasne postrojbe Vodice i Dobrovoljnog vatrogasnog društva položit će vijence i upaliti svijeće na grobove stradalih vatrogasaca, a u 20 sati u župnoj crkvi Sv. Križa bit će služena sv. Misa za poginule vatrogasce.

Javni uvid i rasprava prijedloga plana uređenja groblja na Srimi

Grad Vodice objavljuje ponovljenu Javnu raspravu Prijedloga stavljanja izvan snage Detaljnog plana uređenja groblja Srima i to: u Slobodnoj Dalmaciji, na mrežnim stranicama Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, na mrežnim stranicama Grada Vodica, u „Službenom glasniku Grada Vodica“ i na oglasnoj ploči Grada Vodica.
Prijedlog Plana bit će na javnom uvidu od 25. kolovoza do 2. rujna 2023. godine u Gradskoj vijećnici Grada Vodica, Ive Čače 8, svakog radnog dana od 8 do 14 sati, a javno izlaganje o prijedlogu Plana održat će se u četvrtak, 31. kolovoza u 9 sati na istom mjestu.

V. Sajam razmjene sjemena u Šibensko-kninskoj županiji

U organizaciji Ekološke udruge „Krka“ Knin. u subotu, 26. kolovoza u 08:30 u Gradskoj knjižnici Vodice održava se V. Sajam razmjene sjemena u Šibensko-kninskoj županiji.  Projekt, kojega financira Šibensko-kninska županija, je edukativni jednodnevni sajam razmjene autohtonog i introduciranog sjemena (povrće, voće, cvijeće, ljekovito i aromatično bilje), u sklopu kojeg će se, osim slobodne razmjene sjemena, održati i stručna predavanja. 
Svi događaji su otvoreni i besplatni za javnost.
Pozivaju se građani koji imaju autohtono sjemenje za razmjenu da se prijave za sudjelovanje na Sajmu razmjene sjemena na telefon 022/664-608 ili e-mail: ekoloska.udruga.krka@si.t-com.hr te da svojim prisustvom obogate ponudu sjemena. Oni koji žele sudjelovati, a ne mogu prisustvovati Sajmu, svoje sjemenje mogu predati u ured udruge na adresi Tvrtkova 3, Knin - radnim danom od 8-16 sati. 

Program:

• Radionica: „Kako sakupiti sjeme povrća?“ – Antonija Mihaljević; 08:30 – 09:30 h
• Stručno predavanje „Permakultura i regenerativna poljoprivreda“ – Hrvoje Bota - Održivo d.o.o. iz Splita; 9:30 – 10:15 h
• Radionica: „Od sjemena do stola“ – Ivana Bota - Održivo d.o.o. iz Splita; 10:15 – 11:00 h
• Stručno predavanje „“Očuvanje starinskih sorti i bioraznolikosti u vrtu“ - Silvija Kolar–Fodor - udruga "Biovrt –u skladu s prirodom“; 11:00 – 12:00 h
• Radionica: „Izrada aromatičnih soli“ – Ekološka udruga „Krka“ Knin; 12:00-13:00 h
• Slobodna razmjena sjemena; 12:00 – 13:00 h.

Svaki sudionik Sajma na poklon će dobiti paketić sa sjemenom, a izlagače sjemena nagradit ćemo knjigom Silvije Kolar- Fodor pod nazivom „Vrtlarenje u skladu s prirodom".

više »
Prijava kvara ulične rasvjete
Projekt PRavilnim primjerOM učimo zaštititi okOliš – PROMO
Projekt ADRIADAPT – A Resilience information platform for Adriatic cities and towns
Sanacija i zatvaranje odlagališta neopasnog otpada Leć
Program raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu RH za područje Grada Vodica
Službeni glasnik Grada Vodica
Proračun Grada Vodica
Javna nabava
Pravo na pristup informacijama
iTransparentnost
Događanja
Kino Vodice
čet, 25. 07. 2024. u 19:15 h
Kino Vodice
čet, 25. 07. 2024. u 21:00 h
Kino Vodice
pet, 26. 07. 2024. u 19:15 h
Kino Vodice
pet, 26. 07. 2024. u 21:00 h
Kino Vodice
sub, 27. 07. 2024. u 19:15 h
Kino Vodice
sub, 27. 07. 2024. u 21:00 h
Kino Vodice
ned, 28. 07. 2024. u 19:15 h
Kino Vodice
ned, 28. 07. 2024. u 21:00 h
Kino Vodice
pon, 29. 07. 2024. u 19:15 h
Kino Vodice
pon, 29. 07. 2024. u 21:00 h
Kino Vodice
Projekt Hera

Projekt Nove mogućnosti
Web kamere
Web kamera 1
Web kamera 2
Hrvatski otočni proizvod logo