Grad Vodice

www.grad-vodice.hr

"PENELOPA" otvara 49. Dane Hvarskog kazališta

Dramska amaterska družina Pučkog otvorenog učilišta Vodice ima tu čast da otvara 49. DANE HVARSKOG KAZALIŠTA.
Predstava poetskog teatra Penelopa, u režiji Zdravka Todorovića i izvođenju Anđele Fržop, nastala je povodom stotog rođendana naše velike pjesnikinje Vesne Parun, prema njezinoj biografskoj knjizi Moj život u 40 vreća, a uvrštena je i na repertoar 62. Festivala hrvatskih kazališnih amatera. Igranje u najstarijem hrvatskom kazalištu, pred cijenjenim društvom akademika i velikih autoriteta hrvatskog kazališta i književnosti, u sklopu 49. Dana Hvarskog kazališta, još je jedno priznanje za amatere vodičkog Učilišta.

Ususret 62. Festivalu hrvatskih kazališnih amatera

Pučko otvoreno učilište Vodice za dvadesetak dana postaje središte nacionalnog kazališnog amaterizma. Čak 20 kazališnih skupina, više od 300 glumaca i kazališnih entuzijasta nastupit će na sceni Pučkog učilišta posljednja dva svibanjska vikenda. Selekciji za ovogodišnji Festival pristupile su kazališne skupine iz 19 hrvatskih županija, kazališne skupine Saveza Čeha te jedna udruga Hrvata koja djeluje izvan naše zemlje, a izbornici u sastavu: Olivera Baljak, Bruna Bebić, dr. sc. Dubravka Crnojević-Carić, dr. sc. Sanja Nikčević, Jasmin Novljaković, Gordana Ostović, Igor Ružić, Iva Srnec Hamer i Dubravko Sidor odlučili su koje su predstave svojom izvrsnošću zaslužile nastup na programu 62. Festivala hrvatskih kazališnih amatera.

više »

Čestitamo Dan grada i župe Vodice

Dragim sugrađankama i sugrađanima,
čestitam Dan grada i župe Vodice sa željom da uz zagovor naše moćne zaštitnice sv. Jeline nastavimo graditi bolje društvo, a naše Vodice učinimo sretnijim i ugodnim domom za život nas i budućih generacija.

Vaš gradonačelnik
Ante Cukrov

Obilježavanje Dana grada i župe Vodice

Povodom obilježavanja blagdana Našašća Svetoga Križa, koji je ujedno Dan župe i grada Vodica, predstavnici Grada i gradskih udruga u utorak, 3. svibnja 2022. godine položit će vijence i zapaliti svijeće kod centralnog križa na gradskom groblju u 9.00 sati.
Potom, u 10.30 sati slijedi procesija od stare crkve sv. Križa kod hotela Punta, ulicama grada do župne crkve. Svetu Misu u župnoj crkvi u 11.00 sati predvodi fra Filip Milanović -Trapo, župnik Gospe van Grada iz Šibenika. Tradicionalna likovna kolonija i likovna radionica za odrasle i djecu pod nazivom "Tragovi" održat će se na Trgu dr. Franje Tuđmana s početkom u 16.00 sati.
Plesne točke svom gradu podarit će Twirling klub Vodice na istom trgu od 18.00 sati.
Večer će upotpuniti Vodička glazba i Nela koncertom na Gumnu (Obala Vladimira Nazora) s početkom u 20.00 sati.

Podsjetimo da je tijekom stoljeća pa sve do naših dana, župa Vodice proslavljala blagdan Našašća sv. Križa, 3. svibnja, kao svog nebeskog zaštitnika i naslovnika. Poglavarstvo grada Vodica je 1994. godine, na temelju bogate vjerske baštine vodičke župe, izabralo ovaj blagdan kao Dan grada Vodica.

više »

Čestitamo 1. maj!

Već tradicionalno Vodičani obilježavaju Dan svetog Josipa Radnika - Međunarodni praznik rada, na pikniku u Rakitnici ili u svojim poljima u društvu obitelji i prijatelja.
U tom duhu, zajedništva i solidarnosti, svima čestitam Praznik rada.
                                                                                                       Vaš gradonačelnik,
                                                                                                                  Ante Cukrov

JVP Vodice dobila bespovratna sredstva za zaštitnu i interventnu opremu

Javna vatrogasna postrojba Grada Vodica od ovoga je utorka bogatija za 485.789,00 kn bespovratnih sredstava koje će namjenski utrošiti na nabavu opreme i potrebnog materijala. Naime, na temelju Poziva Ministarstva unutarnjih poslova na dodjelu bespovratnih financijskih sredstava „Financiranje službi spašavanja za potrebe stanovništva nastalih kao posljedica serije potresa počevši od 28. prosinca na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije, Zagrebačke županije, Sisačko–moslavačke županije, Karlovačke županije, Varaždinske županije, Međimurske županije, Brodsko–posavske županije, Koprivničko–križevačke županije i Bjelovarsko–bilogorske županije“, postrojba je prijavila projekt JVP VODICE – Nabava nove vatrogasne opreme i alata zbog zamjene uništene i rashodovane opreme i alata na vatrogasnim intervencijama saniranja posljedica potresa u Sisačko–moslovačkoj županiji koji je u cijelosti prihvaćen te je 26. travnja 2022.  potpisan Ugovor o dodjeli bespovratnih financijskih sredstava.

više »

Uloga bake i djeda u odgoju djece

U Vodicama je održan Okrugli stol pod nazivom „Uloga bake i djeda u odgoju djece “ u sklopu projekta „Aktivni zajedno“ kojeg organizira Gradsko društvo Crvenog križa Vodice.
Moderator i predavač bila je pedagoginja Andrea Malenica Celić, a sudjelovali su umirovljenici te volonteri i djelatnici Gradskog društva Crvenog križa Vodice koji su ovoga puta bili u ulozi roditelja. Na okruglom stolu se razgovaralo o: ulogama baka i djedova u odgoju unuka u različitoj životnoj dobi; različitim tipovima baka i djedova i  višestrukoj vrijednosti uloge bake i djeda u odgoju djeteta te o rezultatima istraživanja koja su, između ostalog, pokazala kako djeca u čijem odrastanju aktivno sudjeluju bake i djedovi stasaju u pametnije i ljubaznije adolescente.

više »

Odbojkašice Vodica prvakinje 2. Hrvatske odbojkaške lige

Iako su do kraja prvenstva ostale još tri utakmice, odbojkašice Vodica već su sada osigurale prvo mjesto na ljestvici 2. Hrvatske odbojkaške lige. Vodičanke trenutno imaju osam bodova prednosti pred drugoplasiranom ekipom ŽOK Dubrovnik koju su pobijedile s rezultatom 0:3 u setovima na gostovanju u Dubrovniku. Time su ostvarile nedostižnu prednost i veliki uspjeh koji im omogućuje ulazak u viši rang u 1.b. lige i dosada najveće postignuće u povijesti kluba.
Za OK Vodice u 2. Hrvatskoj odbojkaškoj ligi nastupile su: Manuela Lasan-Zorobabel, Nora Čubrić, Franka Perkov, Lara Unić, Laura Unić, Izabela Jozanović , Iva Begić i Ema Kokot.
Također, i mlađe kadetkinje Vodica imale su aktivan vikend i na domaćem su terenu pobijedile ekipu ŽOK Šibenik rezultatom 2:1 u setovima.
Za OK Vodice u mlađekadetskoj ligi nastupile su: Iva Begić, Ela Čubrić, Karmen Juričev, Marta Kranjac, Nika Stanić, Franka Popov, Ella Juričev, Antonia Perkov, Sara Pirjak, Mia Begić, Blanka Popov i Marta Mesarić.

Cup Rudolf Perešin 2022

Na nedavno održanom međunarodnom karate turniru Cup Rudolf Perešin u Ivanić Gradu, članovi vodičkog karate kluba Okit osvojili su pet medalja. U jakoj konkurenciji 430 natjecatelja iz 43 kluba iz čak pet zemalja, zlato su u svojim kategorijama osvojile: Gabrijela Grubelić, Tara Jukić i Lili Klarin. Srebrom ovjenčana vratila se Elin Ianachi Ćopić, dok je broncu ponijela Nora jukić.

Radionica filcanja vune

Crveni križ Vodice poziva umirovljenike na posljednju radionicu filcanja vune, ovoga puta korištenjem posebne tehnike obrade ovčje vune iglicama za filcanje.
Radionica je organizirana u sklopu projekta Aktivni zajedno koji je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda, a namijenjena je umirovljenicima. Tema ove radionice je izrada suvenira. Izrađivat će se suvenir Vodica, s temom tradicionalne narodne nošnje. Suvenir ostaje kao uspomena onome tko ga je izradio. Ograničen je broj mjesta pa je potrebna rezervacija na 095 822 5658 ili 022 310 325. U slučaju većeg interesa umirovljenika i većeg broja prijava radionica će biti ponovljena .