Grad Vodice

www.grad-vodice.hr

Ljetni šušur u Vodicama

Turistička zajednica grada Vodica pripremila je bogat kulturno zabavni program i za ovu ljetnu sezonu, a upotpunit će ga i brojna događanja u organizaciji ostalih dionika u destinaciji. 
Osim festivala, koncerata i drugih priredbi koje organizira, TZ grada Vodica i sufinancira druga događanja u suradnji s partnerima, organizatorima manifestacija koje su od značaja za turističku ponudu Vodica. Iz programa posebno izdvajamo:
Vodice Street Festival (2. - 9. srpnja)
Giuliano i Diktatori (12. srpnja)
20. Vodice Jazz&Blues Festival (17. - 19. srpnja)
Đardin je IN
Vodička fešta (4. kolovoza)
Večer dalmatinskih klapa (12. kolovoza)
Daleka obala (2. rujna)
Srimarsko lito
Šepurinsko i Prvinsko lito

Kompletan program događanja objavljen je i redovno se ažurira na web stranicama TZ-a, a tiskani letak dostupan je u turističko-informativnim centrima (HR kalendar, ENG kalendar).

Dan antifašističke borbe

U srijedu, 22. lipnja, Dan je antifašističke borbe i državni praznik kojeg obilježavamo u Republici Hrvatskoj. Predstavnici Grada Vodica i gradskih udruga postavit će vijence i zapaliti svijeće na spomenik poginulim borcima Narodno-oslobodilačkog rata na Obali Vladimira Nazora u 8:30 sati, a potom i na središnjem križu na gradskom groblju u Vodicama.

Završna konferencija projekta “Aktivni zajedno"

Održana završna konferencija projekta “Aktivni zajedno” u Gradskoj knjižnici Vodice. Projekt je za cilj imao osnaživanje kapaciteta organizacija civilnog društva za pružanje i provedbu programa aktivnog starenja koji doprinose povećanju socijalne uključenosti i kvalitete života osoba starije životne dobi. U projektu je sudjelovalo 275  umirovljenika, a kroz dvije godine provedbe projekta, unatoč pandemiji, održano je preko 900 aktivnosti. Također, nabavljena je oprema za održavanje programa: računalna oprema, sportski rekviziti, likovni pribor, audio oprema, oprema za očuvanje zdravlja i prevenciju bolesti te oprema za kuhanje.

više »

CMC festival powered by Calzedonia Vodice 2022

CMC festival powered by Calzedonia Vodice 2022 ponovno se održava u našem gradu i započinje već sutra. U dva festivalska dana, 10. i 11. lipnja, Vodice će ugostiti više tisuća ljubitelja domaće glazbe i okupiti najpoznatija imena regionalne glazbene scene. Nastupit će više od 50 izvođača na dvije festivalske pozornice, a sva će događanja pratiti više od 80 medijskih pokrovitelja iz Hrvatske i regije.
Prvog dana festivala, u petak, 10. lipnja na glavnoj će pozornici publiku zabavljati Mia Dimšić, ovogodišnja predstavnica Hrvatske na Euroviziji; Damir Kedžo sa svojim bendom kojemu će to biti prvi nastup na CMC festivalu; Boris Novković i legenda domaće glazbe, Željko Bebek.
Na manjoj pozornici na Trgu hrvatskih mučenika nastupit će: Mile Perkov, Gavrani te Frano Pehar & Tarapana.

više »

Odluči i kreni! - prijave i upisi na besplatno doškolovanje u tijeku

Centar za socijalnu inkluziju Šibenik u srpnju ove godine počinje provoditi projekt "Odluči i kreni" u okviru kojega sudionici projekta imaju mogućnost završetka nekog od verificiranih programa obrazovanja na Učilištu Izvor znanja u Vodicama, Obala Vladimira Nazora 4, kojim se stječe javna isprava i to bez naplate, budući da se obrazovni programi financiraju iz projekta.
Uvjeti koje sudionici trebaju zadovoljiti da bi ušli u projekt su: nezaposleni, ne obrazuju se i ne usavršavanju, nisu prijavljeni na Hrvatski zavod za zapošljavanje i u dobi su od 15 do 29 godina.
U okviru projekta financiraju se i troškovi putovanja na predavanja.
Za detaljnije informacije i upise, zainteresirani se mogu javiti voditeljici programa i projekta, Romani Skočić putem elektroničke pošte: inkluzija-sibenik@inkluzija-sibenik.hr ili na telefon: 022/312 171.

Igračice OK Vodica prvakinje županije u SuperMINI odbojci

Završena je liga otvorenog prvenstva Šibensko-kninske županije u SuperMINI odbojci za najmlađe uzraste u kojoj su igračice Obojkaškog kluba Vodice osvojile prvo mjesto. U ovom Prvenstvu je sudjelovalo deset ekipa iz naše i, gostujuće dvije ekipe (Ok Donat i OK Bibinje) iz Zadarske županije. Mlade Vodičanke bile su vodeće na ljestvici tijkeom cijeloga Prvenstva i na kraju potvrdile prvo mjesto pobjedom nad ekipom OK Šibenik 91'. Drugo mjesto je osvojila ekipa OK Šibenik 91', a treće OK Mladost 2000 iz Knina.

Akcija davanja krvi

Gradsko društvo Crvenog križa Vodice poziva darivatelje krvi i one koji to žele postati na akciju darivanja krvi koja će se održavati u srijedu, 8. listopada u Gradskoj knjižnici Vodice od 08:00 do 12:00 sati u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Vodice, Kluba darivatelja krvi Vodice i KBC-a Split.
Podsjetimo, muškarci krv mogu darovati četiri, a žene tri puta godišnje. Zalihe krvi u ljetnim mjesecima su znatno niske, a potrebno je samo 15 minuta za čin darivanja krvi.

Odbojkašice Vodica treće na jakom međunarodnom turniru u Makarskoj

Protekla tri dana održavao se tradicionalni međunarodni turnir u odbojci za mlađe kadetkinje u Makarskoj. Na turniru je sudjelovalo dvanaest ekipa iz Slovenije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Odbojkašice Vodica i ove su godine ostvarile odličan rezultat osvajanjem trećeg mjesta. Ujedno su imale i najbolji plasman od svih ekipa iz Hrvatske, s obzirom da su prvo i drugo mjesto osvojile ekipe iz Slovenije; OK Ljubljana i OK Triglav-Kranj.

više »

Dan otvorenih vrata Inkluzije Šibenik - poziv

Inkluzija Šibenik organizira u četvrtak, 2. lipnja 2022.  od 16:30 do 18:00 sati u Gradskoj knjižnici Vodice Dan otvorenih vrata Inkluzije Šibenik na kojem će se zainteresirani građani upoznati s radom udruge, projektom „Odluči i kreni“ te će moći sudjelovati na interaktivnoj radionici „Motivacija – ključ za postizanje uspjeha“.
Inkluzija Šibenik već dugi niz godina djeluje na području grada Vodica provedbom programa socijalnog uključivanja osoba s invaliditetom i pružanjem socijalnih usluga, a prošle godine dio projektnog tima preselio se u Vodice i aktivno djeluju na tom području. 

više »

Čestitamo Dan državnosti

Dragim sugrađankama i sugrađanima,
čestitam Dan državnosti, dan kojim obilježavamo konstituiranje prvoga demokratski izabranog višestranačkog Sabora čime su hrvatski narod i država vraćeni europskoj civilizacijskoj, političkoj, kulturnoj i gospodarskoj tradiciji.

Vaš gradonačelnik,
Ante Cukrov