Grad Vodice

www.grad-vodice.hr

Odbojkašice Vodica osvojile pripremni turnir u Bibinju

Odbojkašice Vodica ove su subote sudjelovale na pripremnom turniru u Bibinju gdje su, pobijedivši u sve tri odigrane utakmice, zasjale na prvom mjestu. Uz ekipu Odbojkaškog kluba Vodice, na turniru su sudjelovale ekipe iz Dubrovnika i Zadarske županije. U utakmicama protiv ekipa OK Bibinje i ŽOK Dubrovnik, Vodičanke su slavile rezultatom 2:0 u setovima, dok su ekipu OK Donat Zadar pobijedile s jednim izgubljenim setom.
Ovaj je turnir poslužio kao odlična priprema za utakmice koje slijede u nastavku sezone 1. B odbojkaške lige. Prva je među njima utakmica na domaćem terenu protiv OK Kaštel Lukšića.

više »

Poziv za dostavu prijedloga za dodjelu priznanja Grada Vodica 2023.

Gradski Odbor za priznanja upućuje Javni poziv za dostavu prijedloga za dodjelu priznanja Grada Vodica trgovačkim društvima, ustanovama, organizacijama i udrugama, političkim strankama i građanima.  Prijedlozi s obrazloženjima mogu se dostaviti najkasnije do 15. veljače 2024. na adresu: Gradsko vijeće Grada Vodica, Odbor za priznanja Grada Vodica, Ive Čaće 8, 22211 Vodice.
Odluka o priznanjima Grada Vodica i popis svih dosadašnjih dobitnika.

Obavijest o isplati jednokratne novčane pomoći korisnicima mirovina u ožujku

Vlada Republike  Hrvatske je, na sjednici održanoj 21. prosinca 2023., donijela Odluku o isplati jednokratnog novčanog primanja korisnicima mirovine radi ublažavanja posljedica rasta troškova života, kako bi se omogućila isplata jednokratnog novčanog primanja korisnicima mirovina.
Više o uvjetima i načinu  ostvarivanja prava
Tiskanica

Centar za socijalnu inkluziju Šibenik pruža socijalne usluge u Vodicama

Centar za socijalnu inkluziju Šibenik, temeljem ugovora s Ministarstvom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike socijalne usluge, pruža sljedeće socijalne usluge stanovnicima Grada Vodica: organizirano stanovanje za osobe s intelektualnim teškoćama; poludnevni boravak za osobe s intelektualnim teškoćama; stručnu procjenu i osobnu asistenciju.
Zainteresirane osobe s invaliditetom navedene usluge mogu koristiti temeljem rješenja Hrvatskog zavoda za socijalni rad Područni ured Šibenik. Također, projektno/programski, u Klubu Vodice provode se aktivnosti psihosocijalne podrške, samozastupanja i kreativnog provođenja slobodnog vremena s ciljem očuvanja i podizanja kvalitete življenja, usvajanja novih znanja, vještina i navika, te posebno povećanja samostalnosti pojedinca u svim područjima življenja.

više »

Akcija davanja krvi

Crveni križ Vodice i Klub darivatelja krvi Vodice, u suradnji s KBC-om Split, organiziraju redovnu akciju darivanja krvi koja će se održati sutra, 10. siječnja od 8 do 12 sati u Gradskoj knjižnici Vodice te pozivaju darivatelje krvi i one koji to žele biti, da započnu novu godinu s dobrim odlukama. Darivanje krvi je zasigurno jedna od boljih jer samo jedna doza krvi može spasiti do tri života.

Otvoren natječaj za sufinanciranje "Hrvatskog otočnog proizvoda"

Uprava za otoke Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije je objavila Javni poziv za dodjelu bespovratnih financijskih sredstava za provedbu promotivnih aktivnosti Programa „Hrvatski otočni proizvod“. Javni poziv obuhvaća promotivne aktivnosti koje su realizirane u 2023. godini, a odnose se na skupna događanja (sajmove, manifestacije, konferencije, radionice, edukacije/seminare i dr.) te na projekte i programe promotivno-informativnog karaktera, koji pridonose ostvarivanju ciljeva Programa „Hrvatski otočni proizvod“. Za dodjelu bespovratnih financijskih sredstava mogu se prijaviti: jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave, javne ustanove te udruge, savezi udruga, zadružni savezi i turističke zajednice, ako ne obavljaju gospodarsku djelatnost.
Visina iznosa sufinanciranja od strane Ministarstva po pojedinoj aktivnosti može iznositi do najviše 3.000,00 eura pod uvjetom da taj iznos predstavlja do najviše 85% ukupnog iznosa troškova utrošenih za provedbu prijavljene aktivnosti.
Javni poziv je otvoren do 29. ožujka 2024. 
Više

Javni poziv za prijavu projekata poticanja razvoja civilnog društva na otocima u 2024

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU je objavilo Javni poziv za prijavu projekata poticanja razvoja civilnog društva na otocima u 2024. godini.
Prihvatljivi prijavitelji ovog Javnog poziva isključivo su organizacije civilnog društva (udruge, zaklade, sindikati, udruge poslodavaca, privatne neprofitne ustanove, pravne osobe vjerskih zajednica i zadruge) koje imaju sjedište i djeluju na otocima.
Prijavu na ovaj Javni poziv prijavitelji mogu podnijeti isključivo elektroničkim putem do 19. veljače 2024. godine.
Sredinom siječnja 2024. godine u organizaciji Ministarstva održat će se Online radionica namijenjena potencijalnim prijaviteljima na ovaj Javni poziv o čemu ćemo sve zainteresirane prijavitelje detaljnije obavijestiti naknadno.
Prezentacija

Čestit Božić i sretna nova!

Dragim sugrađanima, suradnicima, partnerima i prijateljima Vodica,
čestit Božić i sretnu novu godinu, puno zadovoljstva i radosti u osobnom životu te uspjeha u poslovnim izazovima,

želi gradonačelnik Vodica
Ante Cukrov

Ella, dišemo s tobom!

Humanitarna akcija "Ella, dišemo s tobom" pod evidencijskom oznakom: ŠKŽ-HA/NMU-23-2, pokrenuta za našu Ellu je sa današnjim danom službeno završila. Zahvaljujući angažmanu građana velikog srca u samo nekoliko dana prikupljena su potrebna sredstva za nabavu medicinskog uređaja koji je potreban našoj Elli.
Od sveg srca zahvaljujemo svima koji su pomogli u realizaciji ove humanitarne akcije. Još jednom smo pokazali kako zajedno možemo činiti velike stvari. U ime Gradskog društva Crvenog križa Vodice i obitelji naše Elle želimo blagoslovljen Božić i sretnu Novu godinu!

Ella, dišemo s tobom!

Gradsko društvo Crvenog križa grada Vodica pokrenulo je 15. prosinca humanitarnu akciju "Ella, dišemo s tobom" za kupnju medicinskog uređaja vrijednog 10.600,00 eura. Do sada je prikupljeno 9.194,86 eura i akcija ide dalje!
Riječ je o neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji, generatoru zračnih impulsa namijenjenog čišćenju dišnih puteva koji, koristeći tehnologiju visokofrekventnih oscilacija stijenki prsnog koša, poboljšava izglede kod kronične respiratorne infekcije i podiže kvalitetu života.
Hvala svima koji su se odazvali pozivu i donirali za Ellu, dijelili objave na društvenim mrežama, pridružili se prikupljanju. Nadamo se da ćemo u vrijeme božićnih darivanja prikupiti preostali dio potrebnog novca i omogućiti Elli da lakše diše, a njenim roditeljima pokazati da nisu sami.

Prijava kvara ulične rasvjete
Projekt PRavilnim primjerOM učimo zaštititi okOliš – PROMO
Projekt ADRIADAPT – A Resilience information platform for Adriatic cities and towns
Sanacija i zatvaranje odlagališta neopasnog otpada Leć
Program raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu RH za područje Grada Vodica
Službeni glasnik Grada Vodica
Proračun Grada Vodica
Javna nabava
Pravo na pristup informacijama
iTransparentnost
Događanja
Kino Vodice
čet, 25. 07. 2024. u 19:15 h
Kino Vodice
čet, 25. 07. 2024. u 21:00 h
Kino Vodice
pet, 26. 07. 2024. u 19:15 h
Kino Vodice
pet, 26. 07. 2024. u 21:00 h
Kino Vodice
sub, 27. 07. 2024. u 19:15 h
Kino Vodice
sub, 27. 07. 2024. u 21:00 h
Kino Vodice
ned, 28. 07. 2024. u 19:15 h
Kino Vodice
ned, 28. 07. 2024. u 21:00 h
Kino Vodice
pon, 29. 07. 2024. u 19:15 h
Kino Vodice
pon, 29. 07. 2024. u 21:00 h
Kino Vodice
Projekt Hera

Projekt Nove mogućnosti
Web kamere
Web kamera 1
Web kamera 2
Hrvatski otočni proizvod logo