Grad Vodice

www.grad-vodice.hr

Uskoro se otvara Kaufland u Vodicama

Uskoro u Vodicama Kaufland otvara svoju 47. trgovinu. Kako je uobičajeno, ovaj trgovački lanac pažnju posvećuje i lokalnoj zajednici u kojoj otvara svoja vrata. U nazočnosti gradonačelnika Vodica, Ante Cukrova, danas je predsjednik Uprave Kauflanda Hrvatska k.d., Patrick Rudat, uručio ček od 5.000 eura predstavnici Doma zdravlja, Dunji Radetić, dr. med. spec. ped. za potrebe Pedijatrijske ambulante u Vodicama.
Večer uoči samog otvorenja, 4. srpnja, Kaufland za Vodičane i njihove goste upriličuje koncert Petra Graše s početkom u 22 na vodičkoj rivi.
Trgovina Kaufland, na adresi Put Gaćeleza 1 d, počinje s radom u srijedu, 5. srpnja od 7 sati ujutro, a prvog dana rada kupce očekuju odlične akcije i pogodnosti te prigodan dar za svakog kupca.

 

Najvrijedniji učenici kod Gradonačelnika

Danas je gradonačelnik Vodica, Ante Cukrov, primio učenike Osnovne škole Vodice i Osnovne škole Čista Velika koji su svojim uspjesima na županijskim natjecanjima iz različitih školskih predmeta i sportova izborili sudjelovanje i na državnim natjecanjima. Na svečanosti je bilo pedesetak učenika kojima je Gradonačelnik, uz prigodan govor, iskrene čestitke i riječi ohrabrenja da se nastave truditi i učiti, uručio zaslužena priznanja i nagrade. Svi su učenici dobili jednodnevni izlet na Kornate s uključenim ručkom, a onima koji su bili najuspješniji na županijskim natjecanjima iz školskih predmeta Pučko otvoreno učilište Vodice darovalo je godišnju ulaznicu za kino u Kulturnom centru Vodice.

Plava zastava na Plavoj plaži

Danas je na Plavoj plaži u Vodicama počela s radom spasilačka služba čime su ispunjeni svi uvjeti za podizanje Plave zastave, svjetskog simbola kvalitete plužne usluge i čistog mora. Iako su i prošle godine, Plava plaža i plaža na Srimi za koje gradsko komunalno društvo Leć provodi uvjete certificiranja, dobile priznanja Plave zastave, one nisu mogle biti podignute, jer nije bilo zainteresiranih certificiranih spasilaca. Ove godine je situacija nešto bolja pa se očekuje da nakon Plave plaže, uskoro započne s radom i spasilačka služba na Srimi. Time će biti zadovoljeni svi strogi kriteriji i uvjeti za podizanje Plave zastave i na toj plaži čime će Vodice ponovno imati dvije sigurne, kontrolirane plaže.

Čestitamo Dan antifašističke borbe1

Obilježavajući Dan antifašističke borbe prisjećamo se osnivanja prvog antifašističkog odreda čime se Hrvatska svrstala na stranu antifašista i pobjednika Drugog svjetskog rata. Prisjećamo se i hrvatskih branitelja koji su pola stoljeća kasnije ustali protiv fašističke, okupatorske, jugoslavensko-srpske sile. Zato se danas s ponosom prisjećamo svih koji su svoje živote utkali u temelje slobodne Hrvatske.
Čestitam Vam Dan antifašističke borbe!
Gradonačelnik,
Ante Cukrov


                                                                                                                                                                         

Obavijest građanima i poslovnim partnerima o promjeni poslovnog računa

Grad Vodice posluje sa ERSTE&STEIERMӒRKISCHE BANK d.d., a novi podaci glase:

IBAN: HR7724020061850000005
SWIFT: ESBCHR22

Sva plaćanja (npr. komunalna naknada, komunalni doprinos, naknada za uređenje voda, porez na kuće za odmor i ostalo koja su se do sada vršila na stari broj računa), potrebno je ubuduće vršiti na novi broj računa HR7724020061850000005.

Isplata jednokratnog novčanog primanja za korisnike mirovina iz inozemstva

Vlada Repulike Hrvatske je donijela Odluku o dopunama Odluke o isplati jednokratnog novčanog primanja korisnicima mirovine radi ublažavanja posljedica rasta troškova života kako bi se omogućila isplata jednokratnog novčanog primanja i korisnicima koji primaju mirovinu samo iz inozemstva, a do sada nisu imali pravo na isplatu jednokratnih novčanih primanja.
Tiskanica za dostavu podataka o visini inozemne mirovine

Potrebe za senzornom sobom-informativni sastanak

Grad Vodice poziva sve zainteresirane roditelje s područja Grada Vodica čija djeca imaju probleme sa senzornom integracijom (problemi sa pažnjom, teškoće u gruboj i finoj motorici, problemi s ravnotežom, problemi sa samokontrolom i dr.) na sastanak koji će se održati u Gradskoj upravi Grada Vodica u ponedjeljak, 19. lipnja u 18 sati. Sastanak će se održati u svrhu utvrđenja potrebe za terapijskim radom u senzornoj sobi u Dječjem vrtiću "Tamaris Vodice". O svim detaljima roditelji će biti obaviješteni na sastanku.

Dodijeljene potpore tradicijskim i umjetničkim obrtima

Na objavljeni javni poziv za dodjelu potpora tradicijskim i umjetničkim obrtima koji je Grad Vodice raspisao u travnju ove godine pristiglo je  jedanaest  prijava od kojih dvije nisu zadovoljile propisane uvjete Javnog poziva. U gradskom je proračunu bilo osigurano ukupno 10.620,00 eura, a pojedinačni najviši iznos potpore mogao je iznositi 2.654,00 eura. Visina potpore određena je na temelju zbirnog broja bodova ostvarenih prema, u javnom pozivu navedenih kriterija za dodjelu potpora.
Devet obrta s područja Grada Vodica ostvarilo je uvjete za dobivanje potpore: Obrt“ MMM slastice“, Staklarska radnja „Birin“, Obrt „Šalturica“, Obrt „Lulina“, Cvjećarnica „Anuška“, Obrt „Fjok“, M design studio, Cvjetni Atelje Artistik i Obrt „A fashion“.

Akcija davanja krvi

Crveni križ grada Vodica poziva darivatelje krvi i one koji to žele postati na akciju darivanja krvi koja će se održati sutra, 14. lipnja od 8 do 12 sati u Gradskoj knjižnici Vodice. Akcija se3 provodi u suradnji s Klubom darivatelja Vodice i KBC-om Split.
Krv mogu dati punoljetne zdrave osobe, muškarci svaka tri, a žene svaka četiri mjeseca. Čin davanja krvi s pregledom traje 15 minuta, a samo jedna doza krvi može spasiti do tri života.

Sigurnost na vodi

U sklopu projekta Hrvatskog Crvenog križa Sigurnost na vodi, Gradsko društvo Crvenog križa Vodice je, u suradnji s Dječjim vrtićem Tamaris provelo edukativne radionice za predškolce na kojima su djeci pojasnili Kodeks sigurnosti na vodi. Sezona kupanja je započela stoga su, kroz radionice, djeca učila o pravilima ponašanja na vodi i uz vodu kako bi sigurno uživala u ljetnim radostima. Djeca su upoznata s ulogom spasilaca na plažama, osnovama prve pomoći, razgovarala o tome kako se zabaviti i istovremeno biti na oprezu.

Prijava kvara ulične rasvjete
ePošta
Projekt PRavilnim primjerOM učimo zaštititi okOliš – PROMO
Projekt ADRIADAPT – A Resilience information platform for Adriatic cities and towns
Sanacija i zatvaranje odlagališta neopasnog otpada Leć
Program raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu RH za područje Grada Vodica
Službeni glasnik Grada Vodica
Proračun Grada Vodica
Javna nabava
Pravo na pristup informacijama
Događanja
sub, 02. 12. 2023. u 19:30 h
Kulturni centar Vodice
čet, 07. 12. 2023. u 20:00 h
Kulturni centar Vodice
sri, 13. 12. 2023. u 16:30 h
Kulturni centar Vodice
Kino Vodice
ned, 03. 12. 2023. u 18:45 h
Kino Vodice
ned, 03. 12. 2023. u 20:30 h
Kino Vodice
Projekt Hera

Projekt Nove mogućnosti
Web kamere
Web kamera 1
Web kamera 2
Hrvatski otočni proizvod logo