Grad Vodice

www.grad-vodice.hr

Odbojkašice Vodica treće na jakom međunarodnom turniru u Makarskoj

Protekla tri dana održavao se tradicionalni međunarodni turnir u odbojci za mlađe kadetkinje u Makarskoj. Na turniru je sudjelovalo dvanaest ekipa iz Slovenije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Odbojkašice Vodica i ove su godine ostvarile odličan rezultat osvajanjem trećeg mjesta. Ujedno su imale i najbolji plasman od svih ekipa iz Hrvatske, s obzirom da su prvo i drugo mjesto osvojile ekipe iz Slovenije; OK Ljubljana i OK Triglav-Kranj.

više »

Dan otvorenih vrata Inkluzije Šibenik - poziv

Inkluzija Šibenik organizira u četvrtak, 2. lipnja 2022.  od 16:30 do 18:00 sati u Gradskoj knjižnici Vodice Dan otvorenih vrata Inkluzije Šibenik na kojem će se zainteresirani građani upoznati s radom udruge, projektom „Odluči i kreni“ te će moći sudjelovati na interaktivnoj radionici „Motivacija – ključ za postizanje uspjeha“.
Inkluzija Šibenik već dugi niz godina djeluje na području grada Vodica provedbom programa socijalnog uključivanja osoba s invaliditetom i pružanjem socijalnih usluga, a prošle godine dio projektnog tima preselio se u Vodice i aktivno djeluju na tom području. 

više »

Čestitamo Dan državnosti

Dragim sugrađankama i sugrađanima,
čestitam Dan državnosti, dan kojim obilježavamo konstituiranje prvoga demokratski izabranog višestranačkog Sabora čime su hrvatski narod i država vraćeni europskoj civilizacijskoj, političkoj, kulturnoj i gospodarskoj tradiciji.

Vaš gradonačelnik,
Ante Cukrov

Dan državnosti

U ponedjeljak, 30. svibnja, obilježavamo Dan državnosti u Republici Hrvatskoj u spomen na konstituiranje prvoga demokratski izabranog višestranačkog Sabora 30. svibnja 1990. i na povijesnu ulogu Hrvatskoga sabora u očuvanju hrvatske državnosti tijekom mnogih stoljeća.
Predstavnici Grada Vodica i gradskih udruga postavit će vijence i zapaliti svijeće na centralni križ na Gradskom groblju u 8.15 sati uz prigodnu molitvu, a potom i na spomenik poginulim hrvatskim braniteljima Domovinskog rata na Trgu hrvatskih mučenika u 8.40 sati. Misa za domovinu održat će se u župnoj crkvi Svetog Križa u 19 sati.

više »

Počinje 62. Festival hrvatskih kazališnih amatera

Nakon prvog dijela 62. Festivala hrvatskih kazališnih amatera, koji je uspješno održan u vodičkom Kulturnom centru protekloga vikenda, Hrvatski sabor kulture i Pučko otvoreno učilište Vodice pozivaju vas na drugi, završni dio koji počinje sutra i završava proglašenjem najboljih od najboiljih, u nedjelju, 29. svibnja u 18:30 sati.
Vodice su već osam godina grad domaćin Festivala hrvatskih kazališnih amatera, godišnje smotre najuspješnijih amaterskih kazališnih skupina s tradicijom kontinuiranog održavanja dugom više od šest desetljeća.
letak 62. FHKA

više »

Okrugli stol "Znamo li i možemo li prilagoditi prehranu određenim zdravstvenim stanjima“

U organizaciji vodičkog Gradskog društva Crvenog križa u Vodicama je održan okrugli naziva „Znamo li i možemo li prilagoditi prehranu određenim zdravstvenim stanjima“ u sklopu projekta „Aktivni zajedno“, Moderator i predavač okruglog stola je bila nutricionistica Ana Grubišić, profesorica Medicinske škole Šibenik, a uz umirovljenike, sudjelovali su i volonteri te djelatnici Gradskog društva Crvenog križa Vodice. Raspravljalo se o osnovnim pravilima prehrane, skrivenim šećerima i soli u hrani, određenim zdravstvenim stanjima koja zahtijevaju prilagodbu prehrane, a na kraju je zaključeno da se svakoj osobi pri utvrđivanju određene dijagnoze mora individualno pristupiti kako bi mu se osigurala najbolja zdravstvena skrb, a dijagnosticiranje mora uključivati i konzultacije s nutricionistom.

više »

Izbori vijeća mjesnih odbora

Jučer je u Gradskoj vijećnici grada Vodica održana prva konstituirajuća sjednica Vijeća mjesnog odbora Srima na kojoj je prisustvovao i gradonačelnik Grada Vodica, gospodin Ante Cukrov, a za predsjednicu je izabrana gospođa Anamarija Širinić.
Ostale konstituirajuće sjednice vijeća mjesnih odbora održat će se u Gradskoj vijećnici grada Vodica prema rasporedu kako slijedi:

  • Grabovci - 1. lipnja 2022. u 13,30 sati
  • Gaćelezi – 1. lipnja 2022. u 14 sati
  • Čista Velika - 2. lipnja 2022. u 13,30 sati
  • Čista Mala -  2. lipnja 2022. u 14 sati
  • Prvić Luka - 3. lipnja 2022. u 13,30 sati
  • Prvić Šepurine – 3. lipnja 2022. u 14 sati.

Rekordan broj prijavljenih Vodičana za trening AKTIVNE HRVATSKE

Tradicionalni trening Aktivne Hrvatske u Vodicama ove je godine rekordan po broju prijavljenih sudionika. Više od 120 građana prijavilo se do sada za trening s timom Kineziološkog fakulteta iz Zagreba. Oni će vježbati u subotu, 28. svibnja u 18 sati na Trgu hrvatskih mučenika.
Projekt se održava pod pokroviteljstvom Predsjednika RH Zorana Milanovića, a uz podršku Ministarstva turizma i sporta te Hrvatskog olimpijskog odbora. Generalni partner projekta je HEP.

više »

ZaVRTimo krug promjena

U okviru projekta ZaVRTimo krug promjena u Osnovnoj školi Čista Velika je održana volonterska akcija uređenja školskog eko senzomotoričkog vrta u kojoj su sudjelovali učenici i nastavnici škole s roditeljima i zainteresiranim članovima lokalne zajednice. U dva dana volonterske akcije učenici su uspjeli ostvariti glavni rezultat projekta: primijeniti znanje, vještine i iskustva stečena kroz set edukativnih radionica “Biljni svijet i održivi razvoj“. Uređen i revitaliziran školski eko senzomotorički vrt postao je učionica na otvorenom koja svojim edukativnim sadržajem može ojačati kognitivne sposobnosti i kreativnost učenika. 

više »

Izložba "Velištak – život naselja kasnog neolitika" na gostovanju u Livnu

Nakon što je zadarski Muzej antičkog stakla ugostio izložbu nalaza s Velike Mrdakovice i eksponati s drugog arheološkog značajnog nalazišta u zaleđu Vodica otišlo je na gostovanje u susjednu Bosnu i Hercegovinu. Povodom Međunarodnog dana muzeja Franjevački muzej i galerija Gorica u Livnu izložili su izložbu Velištak – život naselja kasnog neolitika koja je prvi puta postavljena u atriju Kulturnog centra 2016. godine.

više »
ePošta
Projekt PRavilnim primjerOM učimo zaštititi okOliš – PROMO
Projekt ADRIADAPT – A Resilience information platform for Adriatic cities and towns
Sanacija i zatvaranje odlagališta neopasnog otpada Leć
Program raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu RH za područje Grada Vodica
Službeni glasnik Grada Vodica
Proračun Grada Vodica
Javna nabava
Pravo na pristup informacijama