Grad Vodice

www.grad-vodice.hr

Cijepljenje bez najave i u Vodicama

Zavod za javno zdravstvo Šibensko–kninske županije u petak, 3. prosinca, u periodu od 16 do 18 sati organizira cijepljenje protiv bolesti COVID-19 u maloj vijećnici Grada Vodica na adresi Ive Čače 8. Cijepiti se mogu svi građani Republike Hrvatske i svi građani Europske unije bez obzira na mjesto prebivališta; potrebno je sa sobom ponijeti osobnu i zdravstvenu iskaznicu. Građani se ne moraju prethodno naručiti ili najaviti. Cijepljenje je organizirano za osobe koje trebaju primiti prvu ili drugu dozu cjepiva, uz obavezno predočenje potvrde o cijepljenju, ako je osoba došla po drugu dozu cjepiva. Cijepiti se je moguće sa cjepivima Pfizer, Moderna i Janssen.

Radionica filcanja vune

Gradsko društvo Crvenog križa Vodice u suradnji s Gradskom knjižnicom Vodice organizira kreativnu radionicu filcanja vune koja će se održati u Gradskoj knjižnici Vodice u utorak, 07. prosinca od 16:00 sati.
Filcanje vune je tehnika obrade vune i kreiranje prekrasnih malenih figura, ukrasa pa čak i nakita. Kreativna radionica filcanja vune namijenjena je umirovljenicima i njihovim unucima, provodi se u sklopu projekta Aktivni zajedno koji se sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda. Zbog ograničenog broja mjesta potrebna je rezervacija na broj Gradskog društva Crvenog križa Vodice 022 310 325 ili na kontakt broj Gradske knjižnice Vodice 022 442 095.

Solidarni zajedno za velike i male

Odbrojavamo dane do kraja godine. Druge godine za redom koja nas je suočila sa nizom izazova i nije štedjela baš nikoga. Božić je blagdan darivanja i brige o našim najbližima, ali i vrijeme kada se javlja želja da pomognemo i budemo bliski jedni s drugima. Stoga pozivamo naše sugrađane, ne samo s područja Grada Vodica, već sve ljude dobre volje, da se uključe u akciju „Solidarni zajedno za velike i male“.
U akciji prikupljamo hranu dužeg roka trajanja i higijenske potrepštine za korisnike socijalnog programa Gradskog društva Crvenog križa Vodice kojI  će se složiti u božićne pakete i uručiti potrebitima  uoči Božića.

više »

Cijepljenje bez najave i u Vodicama

Zavod za javno zdravstvo Šibensko–kninske županije u petak, 26. studenog, u periodu od 16 do 18 sati organizira cijepljenje protiv bolesti COVID-19 u maloj vijećnici Grada Vodica na adresi Ive Čače 8.
Cijepiti se mogu svi građani Republike Hrvatske i svi građani Europske unije bez obzira na mjesto prebivališta; potrebno je sa sobom ponijeti osobnu i zdravstvenu iskaznicu. Građani se ne moraju prethodno naručiti ili najaviti. Cijepljenje je organizirano za osobe koje trebaju primiti prvu, drugu ili treću dozu cjepiva, uz obavezno predočenje potvrde o cijepljenju, ako je osoba došla po drugu ili treću dozu cjepiva. Cijepiti se je moguće s Pfizerom, Modernom i Janssenom.

--

Tjedan kontrole zdravlja - provjerite vrijednosti krvnog tlaka i šećera u krvi

Gradsko društvo Crvenog križa Vodice u suradnji s Klubom darivatelja krvi Vodice provodi tjedan kontrole zdravlja od ponedjeljka, 22. studenoga do petka, 26. studenoga, u razdoblju od 7 i 30 do 11 sati u prostorijama Kluba darivatelja krvi. Moguće je provjeriti vrijednosti krvnog tlaka i šećera u krvi, a građani koji žele saznati više o darivanju krvi, informacije mogu dobiti od djelatnika i volontera Crvenog križa u prostorijama kluba do 11 sati.
Maske i sredstva za dezinfekciju su osigurani za sve. Akcija se provodi uz strogo pridržavanje svih epidemioloških mjera.

Završnica 61. FHKA

U petak, 19. studenog, nastavlja se 61. Festival hrvatskih kazališnih amatera čiji prvi dio je uspješno održan protekloga vikenda u vodičkom Kulturnom centru. Pučko otvoreno učilište Vodice je već sedmu godinu domaćin ove smotre najuspješnijih amaterskih kazališnih skupina, a Festival organizira Hrvatski sabor kulture uz financijsku pomoć Grada Vodica, Šibensko-kninske županije, vodičke Turističke zajednice i Ministarstva kulute i medija. Festival je otvorio gradonačelnik Vodica gospodin Ante Cukrov, a svečanost otvaranja uveličao Big Band Vodice. Publika je mogla pogledati predstave Kulturno-prosvjetnog društva „Sloga“ Pakrac, Sinjskog pučkog kazališta i Bjelovarskog kazališta, a u revijalnom programu prikazana je projekcija predstave „Romanca u okružnom zatvoru Fletcher“ Dramske amaterske družine Vodice domaćina.

više »

Cijepljenje bez najave i u Vodicama

Zavod za javno zdravstvo Šibensko–kninske županije u petak, 19. studenog, u periodu od 16 do 18 sati organizira cijepljenje protiv bolesti COVID-19 u maloj vijećnici Grada Vodica na adresi Ive Čače 8. Cijepiti se mogu svi građani Republike Hrvatske i svi građani Europske unije bez obzira na mjesto prebivališta; potrebno je sa sobom ponijeti osobnu i zdravstvenu iskaznicu. Građani se ne moraju prethodno naručiti ili najaviti. Cijepljenje je organizirano za osobe koje trebaju primiti prvu ili drugu dozu cjepiva, uz obavezno predočenje potvrde o cijepljenju, ako je osoba došla po drugu dozu cjepiva. Cijepiti se je moguće sa bilo kojom od četiri vrste cjepiva koja su registrirana u Europskoj uniji.

Svjetski dan prijevremeno rođene djece

Grad Vodice će, povodom obilježavanja Svjetskog dana prijevremeno rođene djece, u srijedu, 17. studenoga 2021., osvijetliti jednu od prepoznatljivih građevina na vodičkoj rivi dekorativnom rasvjetom ljubičaste boje budući da je to boja koja simbolizira ovu temu i tako se pridružiti ostalim gradovima u Hrvatskoj i svijetu u cilju podizanja svijesti u javnosti o problemu prijevremenog rađanja.

više »

Objavljen je prijedlog liste kandidata za dodjelu stipendija grada Vodica za akademsku godinu 2021./2022.

Na Natječaj za prikupljanje ponuda radi dodjele stipendija redovnim studentima Grada Vodica za akademsku 2021./2022. godinu, prijavu su podnijela 62 kandidata od kojih su uvjete za dodjelu stipendija ispunila 54. Kako je po drugom kriteriju natječaja “Socijalni status i druge socijalne prilike” stiglo samo četiri prijave koje ispunjavaju uvjete za dodijelu stipendije po tom kriteriju, broj stipendija koji će se dodijeliti po prvom kriteriju “Uspjeh u prethodnom školovanju i izvanškolskum aktivnostima” je povećan s 37 na 43.

više »

U gradsku upravu od sutra samo uz COVID potvrdu

Od sutra, 16. studenog 2021., svi zaposlenici Grada Vodica i građani koji trebaju njihove usluge obavezni su EU potvrdu ili odgovarajući dokaz o cijepljenju, preboljenju ili testiranju, predočiti prilikom ulaska u prostorije gradske uprave, prema Odluci nacionalnog Stožera civilne zaštite za sprečavanje širenja zaraze koronavirusom i donesenih mjera koje se odnose na dužnosnike, službenike u državnim i javnim ustanovama, službenike u područnoj i regionalnoj samoupravi, zaposlenike ustanova i trgovačkih društava čiji je osnivač RH, kao i jedinice lokalne i regionalne samouprave. 
Popis oko 6500 testnih mjesta bit će objavljen na mrežnim stranicama Ravnateljstva civilne zaštite, Ministarstva zdravstva, HZZO-a i HZJZ-a.

ePošta
Projekt PRavilnim primjerOM učimo zaštititi okOliš – PROMO
Projekt ADRIADAPT – A Resilience information platform for Adriatic cities and towns
Sanacija i zatvaranje odlagališta neopasnog otpada Leć
Službeni glasnik Grada Vodica
Proračun Grada Vodica
Javna nabava
Pravo na pristup informacijama