Grad Vodice

www.grad-vodice.hr

Stipendisti Grada Vodica dođite na potpisivanje ugovora!

Temeljem provedenog natječaja za prikupljanje ponuda radi dodjele stipendija redovnim studentima Grada Vodica, gradonačelnik Ante Cukrov donio je odluku o dodjeli stipendija za akademsku 2022./2023. godinu te je objavljena konačna lista za dodjelu stipendija.
Obavještavaju se svi studenti koji su dobili stipendiju Grada Vodica za akademsku 2022./2023. godinu da mogu doći u Gradsku upravu potpisati ugovor o stipendiranju svakog radnog dana do 29. prosinca u vremenu od 7 do 15 sati.

Prijedlog liste kandidata za dodjelu stipendija Grada Vodica

Objavljen je Prijedlog liste kandidata za dodjelu stipendija Grada Vodica za akademsku godinu 2022./2023.
Na Natječaj za prikupljanje ponuda radi dodjele stipendija redovnim studentima Grada Vodica za akademsku 2022./2023. godinu, prijavu je podnijelo 63 kandidata, od kojih je uvjete za dodjelu stipendija ispunilo 54.
Kako je po drugom kriteriju natječaja “Socijalni status i druge socijalne prilike” bilo samo dvoje prijavljenih kandidata koji ispunjavaju uvjet, broj stipendija koje će se dodijeliti po prvom kriteriju “Uspjeh u prethodnom školovanju i izvanškolskum aktivnostima” je povećan s 37 na 45.

više »

Odbojkašice Vodica i dalje vodeće

MINI odgojka

Odbojkašice Vodica i dalje zauzimaju vodeće mjesto na ljestvici Mlađe kadetske lige-jug, nakon odigranih sedam kola. Posljednje pobjede ostvarene su nad ekipama ŽOK Šibenik, OK Donat i OK Bibinje. 
U III. hrvatskoj odbojkaškoj ligi Vodičanke su također bile uspješne; ovaj puta savladavši ekipu OK Trogir bez izgubljenog seta.
Također, protekloga vikenda u Šibeniku su nastupile najmlađe odbojkašice OK Vodica, na prvom turnirskom okupljanju MINI odbojkaške lige na kojem sudjeluju ekipe iz: Zadarske, Šibensko-kninske i Splitsko-dalmatinske županije. OK Vodice su zaigrale sa svoje dvije ekipe i trenutno zauzimaju drugo mjesto u ukupnom poretku.
Za OK Vodice u mlađe-kadetskoj ligi nastupile su: Karmen Juričev, Dumina Cukrov, Sara Ražek, Antonia Perkov, Sara Pirjak, Marta Mesarić, Nika Stanić, Mia Begić, Katja Jelić i Lola Ševerdija.
Za OK Vodice u 3. hrvatskoj odbojkaškoj ligi nastupile su: Iva Begić, Franka Popov, Franka Perkov, Marta Mesarić, Sara Pirjak, Sara Ražek, Dumina Cukrov, Karmen Juričev, Nika Stanić, Antonia Perkov, Mia Begić, Katja Jelić i Lola Ševerdija.
U MINI odbojci nastupile su: Dora Vukman, Tonka, Alfirev, Gabrijela Cukrov, Vida Pajić, Helena Bujas, Aurelija Maretić, Anamarija Rupić, Tonka Samohod, Paola Bura, Kata Čelomerović, Manuela Sladoljev, Laura Cukrov i Marta Bujas.

Preventivni pregled razine šećera u krvi

Crveni križ Vodice poziva građane da se odazovu na preventivni pregled razine šećera u krvi danas, 11. studenoga, od 9 do 11 sati koji će se provoditi na gradskoj tržnici. Mjerenje će vršiti učenici i djelatnici Medicinske škole Šibenik. 

više »

Uspješan vikend odbojkašica Vodica

Ovoga vikenda odbojkašice Vodica natjecale su se u dvije lige svojih kategorija. Mlađe kadetkinje su u regionalnoj ligi ugostile OK Novalja i uvjerljivo pobijedile rezultatom 3:0.
U 3. Hrvatskoj odbojkaškoj ligi- jug nastupile su starije kadetkinje OK Vodica u gostima kod ekipe OK Benkovac te su se s gostovanja vratile s osvojena sva tri boda.
Za OK Vodice u mlađe-kadetskoj ligi nastupile su: Karmen Jurićev, Ela Čubrić, Dumina Cukrov, Marta Kranjac, Antonia Perkov, Sara Pirjak, Marta Mesarić, Nika Stanić, Mia Begić i Sara Ražek.
Za OK Vodice u 3. Hrvatskoj odbojkaškoj ligi nastupile su: Iva Begić, Franka Popov, Franka Perkov, Magdalena Čubrić, Ela Čubrić, Marta Kranjac, Dumina Cukrov, Karmen Juričev, Nika Stanić, Antonia Perkov, Mia Begić i Sara Pirjak. Trener: Krešimir Bujas.

XV. međunarodni znanstveni simpozij crkvenih pravnika

U organizaciji Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Hrvatskog kanoničkog društva te uz sponzorstvo Hrvatske biskupske konferencije, danas je u vodičkom Hotelu Olympia otvoren XV. međunarodni znanstveni simpozij crkvenih pravnika. Tijekom dva dana crkveni pravnici iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Srbije i Italije bavit će se temom Administrativnog kanonskog prava u teoriji praksi.
Na otvaranju Simpozija bili su nazočni mons. Tomislav Rogić, šibenski biskup, mons. Ante Ivas, šibenski biskup u miru, mons. Mate Uzinić, nadbiskup Riječke nadbiskupije i metropolit te duhovni voditelj Hrvatskoga kanonističkog društva, mons. Andrej Saje, novomeški biskup i predsjednik Slovenske biskupske konferencije, gosp. Ante Cukrov, gradonačelnik Vodica te velik broj crkvenih pravnika, djelatnika crkvenih sudova i studenata kanonskog prava. Simpozij se nastavlja znanstvenim izlaganjima te duhovno-rekreativnim programom.

XII. dani mladog maslinovog ulja u Dalmaciji.

Udruge dalmatinskih uljara i Olea te Zavod za javno zdravstvo Šibensko-kninske županije, u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede, HGK i Alutech Šibenik, organiziraju XII. dane mladog maslinovog ulja u Dalmaciji. Manifestacija će se održati u Hotelu Olympia u Vodicama, 17. prosinca s početkom u 13 sati.

više »

Akcija davanja krvi

Crveni križ Vodice. u suradnji s Klubom darivatelja krvi Vodice i KBC-om Split, organizira redovnu akciju darivanja krvi koja će se provesti sutra, 12. listopada, u Gradskoj knjižnici Vodice od 8 do podne. Pozivamo sve darivatelje krvi i one koji to tek žele postati da se odazovu na akciju jer samo je 15 minuta dovoljno za čin darivanja, a jedna doza krvi može spasiti do tri života. Muškarci mogu darivati punu krv svaka tri, a žene svaka četiri mjeseca.

više »

Odbojkašice Vodica vrlo dobro otvorile novu sezonu

Odbojkašice Vodica započele su još jednu sezonu natjecanja u svim ligama. Nova generacija mlađih kadetkinja odigrala je već dva kola svoje regionalne lige i to sa stopostotnim uspjehom. U prvom su kolu pobijedile ekipu OK Mladost 2000 Knin, a u drugom OK Zadar, obje utakmice bez izgubljenog seta.
Starije kadetkinje i juniorke OK Vodice također su bile na gostovanju u Zadru i bile su uspješnije od domaćina. 
Za OK Vodice u mlađekadetskoj ligi nastupile su: Karmen  Juričev , Ela Čubrić, Dumina Cukrov, Marta Kranjac, Antonia Perkov, Sara Pirjak, Marta Mesarić, Nika Stanić, Ella Juričev  i Lea Klarić.
Za OK Vodice u 3. hrvatskoj odbojkaškoj ligi nastupile su: Iva Begić, Franka Popov, Franka Perkov, Ela Čubrić, Marta Kranjac, Magdalena Čubrić, Dumina Cukrov, Karmen Juričev, Nika Stanić i Antonia Perkov.

više »

U tijeku je Natječaj za dobivanje gradskih stipendija

Grad Vodice je raspisao Natječaj za prikupljanje ponuda radi dodjele stipendija redovnim studentima za akademsku 2022./2023. godinu koji je otvoren do 7. studenoga 2022. godine. Iznos stipendije Pravilnikom o stipendiranju studenata Grada Vodica, povećan je sa 700,00 kn na 900,00 kn mjesečno.
Pravo sudjelovanja na Natječaju imaju studenti koji nisu ponavljali godinu studija (osim iz zdravstvenih razloga); koji su redovni studenti studija u Republici Hrvatskoj i koji su završili prethodne godine s ukupnim prosjekom ocjena najmanje 3,50, odnosno srednju školu s prosjekom najmanje 4,00, a u socijalnoj kategoriji najmanje 3,50; koji imaju prebivalište na području Grada Vodica najmanje posljednje četiri godine; koji su hrvatski državljani; koji nisu već dobivali stipendiju Grada Vodica za studiranje na nekom drugom studiju, a studenti na sveučilišnom i stručnom studiju razine preddiplomski i diplomski ne mogu biti stariji od 25 godina (rođeni nakon 10. listopada 1996. godine), dok studenti poslijediplomskog sveučilišnog studija ne mogu biti stariji od 30 godina (rođeni nakon 10. listopada 1991. godine) na dan objave Natječaja. Na Natječaju ne mogu sudjelovati studenti koji studiraju na učilištima u sustavu visokog privatnog obrazovanja.
Zahtjevi za dodjelu stipendije dostavljaju se poštom preporučeno u roku 28 dana od objave na mrežnoj stranici Grada Vodica (do 7. studenoga 2022. godine) na adresu Grad Vodice, Ive Čaće 8, 22211 Vodice, s naznakom „za Natječaj za dodjelu stipendija Grada Vodica“ ili se predaju osobno na istoj adresi.

više »