Grad Vodice

www.grad-vodice.hr

17. Međunarodni festival amaterskih kazališta

Pučko otvoreno učilište Vodice je domaćin 17. Međunarodnog festivala amaterskih kazališta koji će se održati u Kulturnom centru Vodice 29. i 30. rujna. Na vodičke daske koje život znače stižu nagrađivane kazališne trupe iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, a Hrvatsku predstavljaju Dramski amateri Murter.
Festival u organizaciji Hrvatskog sabora kulture i suorganizaciji Pučkog otvorenog učilišta Vodice omogućuju: Ministarstvo kulture i medija RH, Šibensko-kninska županija, Grad Vodice i Turistička zajednica Grada Vodica.
Ulaz na sve predstave je BESPLATAN.

Predstava POMRAČENJE u izvođenju Gradskog pozorišta Trebinje koja je trebala biti na programu u subotu, 30. rujna u 11:30 je otkazana

Programski letak

više »

U tijeku su natječaji za sufinanciranje programa kulturnih, društvenih i sportskih gradskih udruga

Grad Vodice je objavio Javni poziv za predlaganje programa javnih potreba u područjima kulture i društvenih djelatnosti udruga građana za 2024. godinu na koji se mogu javiti udruge registrirane temeljem Zakona o udrugama i koje djeluju na području Grada Vodica te djeluju u okviru područja djelovanja navedenih u ovom pozivu što mora biti vidljivo iz Statuta udruge; čiji prijedlozi projekta prvenstveno zadovoljavaju opće potrebe i služe općem dobru, a tek posljedično i za strukovne potrebe svojih članova; koje pri provedbi projekata neposredno rade s korisnicima ili članovima udruge te transparentno vode financijsko poslovanje, sukladno propisima o računovodstvu neprofitnih organizacija. Rok za podnošenje prijava traje do 18. listopada 2023. godine.
Objavljen je i Javni poziv za predlaganje programa javnih potreba u području sporta za 2024. godinu na koji se mogu javiti sportske udruge koje su registrirane kao udruge, zaklade, ustanove ili druge pravne osobe čija temeljna svrha nije stjecanje dobiti; koje imaju registrirano sjedište i djeluju na području Grada Vodica i svojim programima i djelovanjem obuhvaćaju prvenstveno korisnike s područja Grada Vodica; Statut im je usklađen s zakonom o udrugama i članovi su Zajednice sportova Grada Vodica. Rok za podnošenje prijava traje do 18. listopada 2023. godine.

Izrada lokalne razvojne strategije u ribarstvu - poziv

FLAG Galeb poziva zainteresiranu javnost na sudjelovanje na radionici za izradu lokalne razvojne strategije u ribarstvu za programsko razdoblje od 2021. do 2027. godine. koja će se održati u Maloj vijećnici grada Vodica, u petak, 15. rujna u 17 sati.

Sjećanje na kornatsku tragediju

Bliži se šesnaesta tužna obljetnica kornatske tragedije u kojoj su živote izgubili dvanaestorica hrabrih vatrogasaca, među kojima četiri mlada Vodičana: Hrvoje Strikoman, Gabrijel Skočić, Karlo Ševerdija i Ante Juričev Mikulin. Njihov je odlazak ostavio trajne ožiljke u svijesti i životima njihovih najmilijih i svih Vodičana. Na samu godišnjicu tragedije, u srijedu, 30. kolovoza predviđen je posjet mjestu stradavanja u uvali Šipnata na Velikom Kornatu, komemoracija i molitva za poginule. Istog dana u 19 sati predstavnici Grada Vodica, Javne vatrogasne postrojbe Vodice i Dobrovoljnog vatrogasnog društva položit će vijence i upaliti svijeće na grobove stradalih vatrogasaca, a u 20 sati u župnoj crkvi Sv. Križa bit će služena sv. Misa za poginule vatrogasce.

Javni uvid i rasprava prijedloga plana uređenja groblja na Srimi

Grad Vodice objavljuje ponovljenu Javnu raspravu Prijedloga stavljanja izvan snage Detaljnog plana uređenja groblja Srima i to: u Slobodnoj Dalmaciji, na mrežnim stranicama Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, na mrežnim stranicama Grada Vodica, u „Službenom glasniku Grada Vodica“ i na oglasnoj ploči Grada Vodica.
Prijedlog Plana bit će na javnom uvidu od 25. kolovoza do 2. rujna 2023. godine u Gradskoj vijećnici Grada Vodica, Ive Čače 8, svakog radnog dana od 8 do 14 sati, a javno izlaganje o prijedlogu Plana održat će se u četvrtak, 31. kolovoza u 9 sati na istom mjestu.

V. Sajam razmjene sjemena u Šibensko-kninskoj županiji

U organizaciji Ekološke udruge „Krka“ Knin. u subotu, 26. kolovoza u 08:30 u Gradskoj knjižnici Vodice održava se V. Sajam razmjene sjemena u Šibensko-kninskoj županiji.  Projekt, kojega financira Šibensko-kninska županija, je edukativni jednodnevni sajam razmjene autohtonog i introduciranog sjemena (povrće, voće, cvijeće, ljekovito i aromatično bilje), u sklopu kojeg će se, osim slobodne razmjene sjemena, održati i stručna predavanja. 
Svi događaji su otvoreni i besplatni za javnost.
Pozivaju se građani koji imaju autohtono sjemenje za razmjenu da se prijave za sudjelovanje na Sajmu razmjene sjemena na telefon 022/664-608 ili e-mail: ekoloska.udruga.krka@si.t-com.hr te da svojim prisustvom obogate ponudu sjemena. Oni koji žele sudjelovati, a ne mogu prisustvovati Sajmu, svoje sjemenje mogu predati u ured udruge na adresi Tvrtkova 3, Knin - radnim danom od 8-16 sati. 

Program:

• Radionica: „Kako sakupiti sjeme povrća?“ – Antonija Mihaljević; 08:30 – 09:30 h
• Stručno predavanje „Permakultura i regenerativna poljoprivreda“ – Hrvoje Bota - Održivo d.o.o. iz Splita; 9:30 – 10:15 h
• Radionica: „Od sjemena do stola“ – Ivana Bota - Održivo d.o.o. iz Splita; 10:15 – 11:00 h
• Stručno predavanje „“Očuvanje starinskih sorti i bioraznolikosti u vrtu“ - Silvija Kolar–Fodor - udruga "Biovrt –u skladu s prirodom“; 11:00 – 12:00 h
• Radionica: „Izrada aromatičnih soli“ – Ekološka udruga „Krka“ Knin; 12:00-13:00 h
• Slobodna razmjena sjemena; 12:00 – 13:00 h.

Svaki sudionik Sajma na poklon će dobiti paketić sa sjemenom, a izlagače sjemena nagradit ćemo knjigom Silvije Kolar- Fodor pod nazivom „Vrtlarenje u skladu s prirodom".

više »

Odlikaši, javite se!

Grad Vodice poziva učenike koji su sve godine osnovnog ili srednjoškolskog obrazovanja završili odličnim uspjehom i zadovoljavaju propisane uvjete da se prijave u Upravni odjel za društvene djelatnosti, opće i kadrovske poslove Grada Vodica najkasnije do 1. rujna kako bi ostvarili svoja prava na nagradu.

više »

Hrvatske arhitektonske znamenitosti - Vodice

Internetski medij DaiBau International d.o.o. pokrenuo je projekt Hrvatske arhitektonske znamenitosti radi promocije turističkih znamenitosti naše zemlje s ciljem prezentacije arhitektonskih, kulturnih i turističkih znamenitosti. U projekt su uključene i Vodice, a što je o njima napisano možete provjeriti ovdje

više »

Grad financira nabavu radnih materijala za vodičke osnovnoškolce

Grad Vodice financirat će nabavu: radnih bilježnica, mapa za likovni odgoj, materijala za izvođenje vježbi i praktičnog rada, zbirki zadataka iz matematike i zemljopisnih atlasa za vodičke osnovnoškolce. Ova se odluka odnosi na učenike Osnovne škole Vodice i Osnovne škole Čista Velika te na redovne učenike koji pohađaju osnovne škole u Šibeniku pod uvjetom da imaju prebivalište na području Grada Vodica. Roditelji čija djeca pohađaju školu u Vodicama i Čistoj Velikoj neće morati podnositi Zahtjev, jer će nabava radnih materijala biti uređena suradnjom škola i Gradske uprave. Učenici koji pohađaju druge osnovne škole moraju podnijeti Zahtjev za refundaciju sredstava i predati ga u Gradsku upravu Grada Vodica.

Akcija davanja krvi

Crveni krž Vodice poziva darivatelje krvi i one koji to žele postati na akciju darivanja krvi koja će se održati u srijedu, 8. kolovoza od 8 do12 sati u Gradskoj knjižnici Vodice. Akcija darivanja krvi održava se u suradnji sa Klubom darivatelja Vodice i KBC-om Split.
Krv mogu dati punoljetne zdrave osobe, muškarci svaka tri, a žene svaka četiri mjeseca. Darivanje krvi s pregledom traje 15 minuta, a samo jedna doza krvi može spasiti do tri života. 

Prijava kvara ulične rasvjete
ePošta
Projekt PRavilnim primjerOM učimo zaštititi okOliš – PROMO
Projekt ADRIADAPT – A Resilience information platform for Adriatic cities and towns
Sanacija i zatvaranje odlagališta neopasnog otpada Leć
Program raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu RH za područje Grada Vodica
Službeni glasnik Grada Vodica
Proračun Grada Vodica
Javna nabava
Pravo na pristup informacijama
Događanja
sub, 02. 12. 2023. u 19:30 h
Kulturni centar Vodice
čet, 07. 12. 2023. u 20:00 h
Kulturni centar Vodice
sri, 13. 12. 2023. u 16:30 h
Kulturni centar Vodice
Kino Vodice
ned, 03. 12. 2023. u 18:45 h
Kino Vodice
ned, 03. 12. 2023. u 20:30 h
Kino Vodice
Projekt Hera

Projekt Nove mogućnosti
Web kamere
Web kamera 1
Web kamera 2
Hrvatski otočni proizvod logo