Grad Vodice

www.grad-vodice.hr

Obavijest poljoprivrednicima s područja Grada Vodica - besplatna predaja prazne ambalaže od zaštitnih sredstava

Uprava za stručnu podršku razvoju poljoprivrede i ribarstva Ministarstva poljoprivrede obavještava  poljoprivrednike s područja Šibensko-kninske županije, da će se sakupljanje ambalažnog otpada nastalog nakon upotrebe sredstava za zaštitu bilja u okviru akcije Prateći list, provesti 17. rujna u Primoštenu Burnom, Draga 6 od 10 do 11:30 sati i u Drnišu, Cecela (Dalmacija vino) od 13 do 15 sati.
više »

Obavijest Stožera gradske Civilne zaštite

Zavod za javno zdravstvo Šibensko–kninske županije u petak, 17. rujna 2021. godine u terminu od 16 do 18 sati organizira cijepljenje protiv bolesti COVID-19 u Vodicama, u Maloj vijećnici grada Vodica, na adresi Ive Čače 8.
Cijepiti se mogu svi građani Republike Hrvatske i svi građani Europske unije bez obzira na mjesto prebivališta. Potrebno je sa sobom ponijeti osobnu i zdravstvenu iskaznicu.
Građani se ne moraju prethodno naručiti ili najaviti. Cijepljenje je organizirano za osobe koje trebaju primiti prvu ili drugu dozu cjepiva, uz obavezno predočenje potvrde o cijepljenju ako je osoba došla po drugu dozu cjepiva.
Cijepiti se je moguće sa sve četiri vrste cjepiva koja su registrirana u Europskoj uniji.

Preventivne mjere -obavijest Stožera civilne zaštite Grada Vodica

S obzirom na učestale seizmičke aktivnosti na našem području u posljednje vrijeme, Stožer civilne zaštite Grada Vodica izdaje pripremne preventivne mjere prije, za vrijeme i nakon nesreće.

Prije nesreće:

  • upoznajte se s utvrđenim mjerama i planovima sigurnosti i zaštite za određeni prostor ili sredstvo (stambeni prostor, otvoreni prostor, sredstva javnog prijevoza, sportski objekt, prodajni centar, kino dvorana, škola, disco klub i sl.),
  • upoznajte se s dodatnim – konkretnim mjerama zaštite preporučenim za pojedine događaje koji mogu ugroziti vašu sigurnost (požar, poplava, potres, toplotni val, olujno nevrijeme s grmljavinom, suša, tuča i dr.),
  • upoznavanje s općim i konkretnim mjerama sigurnosti i zaštite omogućit će Vam lakše prilagođavanje situacijama u kojima možete biti ugroženi ali i postupanje – ponašanje u prostoru u kojem se možete zateći, s obzirom na stvarne uvjete u tom prostoru (infrastrukturu, opremu, broj ljudi, sredstva za spašavanje, spasilačke timove, brzinu reakcije i sl.) i događaj koji ugrožava Vašu sigurnost,
  • osposobite se za provođenje mjera osobne i uzajamne zaštite. Možete se naći u situaciji koja će zahtijevati Vaše angažiranje u zaštiti i spašavanju života ljudi, imovine i okoliša neposredno nakon nesreće ili za vrijeme njenog trajanja, odnosno prije nego što na mjesto nesreće dođu timovi žurnih službi i operativnih snaga zaštite i spašavanja. U stvarnom životu, osobito kada nastanu katastrofe i veće nesreće, češće se možete naći u takvoj situaciji, prvenstveno iz razloga što organizirane snage zaštite i spašavanja, zbog obima nastalih posljedica, neće biti u mogućnosti istovremeno i žurno odgovoriti na sve zahtjeve za spašavanjem,
  • u većini nesreća sustav javne elektrodistribucije, zbog šteta na infrastrukturi, neće biti u funkciji. Zato nabavite tranzistorski radio prijemnik kako biste mogli dobiti upute mjerodavnih institucija o poduzimanju zaštitnih mjera kao i druge korisne informacije koje Vam mogu pomoći u provođenju zaštite i ublažavanju mogućih posljedica.

više »

Poljana u subotu zatvorena za promet

Rukometni klub Vodice povodom 60.-te obljetnice rukometa u Vodicama organizira u subotu, 11. rujna od 12 do 18 sati prigodan program s utakmicom zbog  čega će Trg kneza Branimira biti zatvoren za promet.

Stigla Građevinska dozvola za izgradnju kanalizacijske mreže

Grad Vodice dobio je građevinsku dozvolu, posljednji dokument potreban za sklapanje ugovora između investitora, Vodovoda i odvodnje d.o.o. i Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja kojim će se nastaviti izgradnja sustava fekalne odvodnje aglomeracije Vodice-Tribunj-Srima.
Naime, druga faza izgradnje kanalizacijske mreže, vrijedna 50 milijuna eura, financirat će se iz nove omotnice 2021-2027. Europske komisije na koju se Grad Vodice prethodno prijavio, a kontrolno je tijelo prijavu već pregledalo i ocijenilo pozitivnom čime je projekt aglomeracije Vodice-Tribunj- Srima stekao pravo na sufinanciranje iz EU fondova

Akcija davanja krvi

Gradski Crveni križ poziva sve darivatelje krvi i one koji to žele postati, na akciju darivanja krvi koja će se održati u srijedu, 8. rujna u Gradskoj knjižnici Vodice od 8 do 12 sati.
Muškarci krv mogu darovati četiri, a žene tri puta godišnje. Samo jedna doza krvi može spasiti do tri života.
Organizatori: Crveni križ Vodice, Klub darivatelja krvi Vodice i KBC Split.

Obavijest roditeljima učenika osnovnih i srednjih škola

Na početku nove školske godine Grad Vodice obavještava roditelje djece koja ispunjavaju uvjete iz Odluke o socijalnoj skrbi Grada Vodica o mogućnostima korištenja pomoći iz te Odluke.
Naknadu za nabavu školskog pribora za učenike osnovnih škola koji imaju prebivalište na području Grada Vodica, a koji to pravo nisu osigurali temeljem drugih osnova, u iznosu od 400,00 kuna godišnje mogu koristiti roditelji djece koja ispunjavaju jedan od sljedećih uvjeta:
· čiji je roditelj samohrani roditelj,
· čiji roditelji imaju troje ili više djece,
· u kućanstvu čiji ukupan prihod u prethodnoj kalendarskoj godini, iskazan po članu obitelji, mjesečno nije veći od 1.700,00 kuna po osobi,
· s invaliditetom i s teškoćama u razvoju.
Zahtjev za naknadu za nabavu školskog pribora za učenike osnovnih škola može se podnijeti od početka školske godine zaključno do 30. rujna iste školske godine.

više »

Mlade odbojkašice Vodica osvojile turnir u Kninu

Odbojkašice Vodica nastavljaju s odličnim rezultatima. Nakon osvojenog turnira u Makarskoj jučer su osvojile prvo mjesto i na turniru u Kninu gdje su nastupile s vršnjakinjama iz cijele županije. Igračice OK Vodica dominirale su u svim utakmicama turnira pobijedivši sve ekipe praktički bez izgubljenog seta. U finalu turnira igrale su s ekipom ŽOK Šibenik koja je pružila dostojan otpor, ali ipak je svaki set otišao na stranu Vodičanki. U vodičkim redovima najbolje su bile Iva Begić i Franka Popov svaka s po 12 poena u finalnom meču.
Za OK Vodice su nastupile: Franka Popov, Iva Begić, Ela Čubrić, Blanka Popov, Marta Kranjac, Nika Stanić i Antonia Perkov. Trener: Krešimir Bujas

Cijepljenje bez najave i u Vodicama

Zavod za javno zdravstvo Šibensko–kninske županije u petak, 03. rujna, u razdoblju od 16 do 18 sati, organizira cijepljenje protiv bolesti COVID-19 u Kulturnom centru Vodice na adresi Ive Čače 8.
Cijepiti se mogu svi građani Republike Hrvatske i svi građani Europske unije bez obzira na mjesto prebivališta; potrebno je samo sa sobom ponijeti osobnu i zdravstvenu iskaznicu. Građani se ne moraju prethodno naručiti ili najaviti. Cijepljenje je organizirano za osobe koje trebaju primiti prvu ili drugu dozu cjepiva, uz obavezno predočenje potvrde o cijepljenju, ako je osoba došla po drugu dozu cjepiva. Cijepiti se je moguće s bilo kojom od četiri vrste cjepiva koja su registrirana u Europskoj uniji.

14. obljetnica Kornatske tragedije

Bliži se tužna četrnaesta obljetnica Kornatske tragedije u kojoj su živote izgubili dvanaestorica hrabrih vatrogasaca, među kojima četiri mlada Vodičana: Hrvoje Strikoman, Gabrijel Skočić, Karlo Ševerdija i Ante Juričev Mikulin. Njihov je odlazak ostavio trajne ožiljke u svijesti i životima njihovih najmilijih i svih Vodičana. Na samu godišnjicu tragedije, u ponedjeljak, 30. kolovoza, predviđen je posjet mjestu stradavanja u uvali Šipnata na Velikom Kornatu te komemoracija i molitva za poginule.
Istog dana u 18 sati, predstavnici Grada Vodica, Javne vatrogasne postrojbe Vodice i Dobrovoljnog vatrogasnog društva položit će vijence i upaliti svijeće na grobove stradalih vatrogasaca, a u 19 sati u župnoj crkvi Sv. Križa bit će služena sv. Misa za poginule vatrogasce.
ePošta
Projekt PRavilnim primjerOM učimo zaštititi okOliš – PROMO
Projekt ADRIADAPT – A Resilience information platform for Adriatic cities and towns
Sanacija i zatvaranje odlagališta neopasnog otpada Leć
Službeni glasnik Grada Vodica
Proračun Grada Vodica
Javna nabava
Pravo na pristup informacijama