Grad Vodice

www.grad-vodice.hr

Zaključak o utvrđivanju Prijedloga stavljanja izvan snage Detaljnog plana uređenja groblja Srima za Javnu raspravu

Donesen je Zaključak o utvrđivanju Prijedloga stavljanja izvan snage Detaljnog plana uređenja groblja Srima za Javnu raspravu; izrađen od Geoprojekt d.d. iz Splita. Prijedlog Plana bit će izložen na javnom uvidu od danas, 24. srpnja do 1. kolovoza 2023. godine u Gradskoj vijećnici Grada Vodica, Ive Čače 8, svakog radnog dana od 8 do 14 sati. Za vrijeme trajanja javnog uvida, Prijedlog Plana bit će objavljen na mrežnoj stranici Grada Vodica, a javno izlaganje o prijedlogu Plana održat će se u utorak, 25. srpnja 2023. godine u 11:30 sati u Gradskoj vijećnici Grada Vodica, Ive Čače 8.

više »

U Vodicama održan turnir odbojke na pijesku 'Summer Cup 2023'

Prošlog je vikenda na vodičkoj plaži Vrulje održan tradicionalni turnir odbojke na pijesku 'Summer Cup Vodice 2023' za djevojčice i djevojke u organizaciji Odbojkaškog kluba Vodice. Odbojkašice su se natjecale u dvije kategorije: 2008. godište i mlađe u trojkama i 2004. godište i mlađe u parovima. Na turnir se prijavilo 25 ekipa u obje kategorije, a nastupile su ekipe iz Zagreba, Zadra, Makarske, Šibenika i Vodica. Velik broj prijavljenih ekipa osjetno je produžio trajanje turnira pa se turnir osim po danjem svjetlu odigravao i nakon zalaska sunca. Zahvaljujući novo postavljenoj rasvjeti uvijeti za igru bili su odlični i tijekom večernjih sati.

više »

Uručeni certifikati "Proizvodi hrvatskog seljaka"

Gradonačelnik Vodica, Ante Cukrov, jutros je Obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima Đorđe Studić i Ante Bulat, uručio certifikate Proizvodi hrvatskog seljaka koji se dodjeljuju trgovcima na tržnici koji nude proizvode uzgojene na vlastitim poljoprivrednim gospodarstvima. Oba gospodarstva nositelji su ovih prestižnih certifikata već nekoliko uzastopnih godina; OPG Đorđe Studić treću, a OPG Ante Bulat dugu godinu zaredom. Oznaka "Proizvodi hrvatskog seljaka" ističe se na prodajnom pultu i vizualno čini proizvođače prepoznatljivima. Ona jamči kupcima porijeklo proizvoda koje kupuju, a certificiranim proizvođačima olakšava prodaju njihovih proizvoda.

više »

Dodjela potpora poljoprivrednicima s područja Grada Vodica

Sutra, 19. srpnja, u 9 sati u Kulturnom centru Vodice, gradonačelnik Vodica, Ante Cukrov, potpisat će ugovore za dodjelu potpora za razvoj poljoprivrede na području Grada Vodica.
Na objavljeni Javni poziv mogli su se prijaviti poljoprivrednici koji imaju prebivalište na području Grada Vodica i upisani su u registar poljoprivrednika Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. Pristiglo je ukupno 36 prijava i sve su bile pravovaljane te su ispunile natječajem propisane uvjete. Iz gradskog proračuna za ovu je svrhu izdvojeno ukupno 33.180,70 eura, a svih 36 prijavljenih dobilo je iznos potpore sukladno ostvarenim bodovima prema kriterijima propisnim Javnim pozivom .

Devetu godinu zaredom Vodice imaju najtransparentniji proračun

Institut za javne financije predstavio je rezultate istraživanja pod nazivom Transparentnost proračuna lokalnih jedinica koje je provedeno na svih 576 županija, gradova i općina u Republici Hrvatskoj. Grad Vodice ocijenjen je odličnom ocjenom za otvorenost proračuna devetu godinu zaredom te je time svrstan na listu najtransparentnijih gradova u Hrvatskoj.
Za potrebe istraživanja, proračunska transparentnost mjerila se brojem ključnih proračunskih dokumenata objavljenih na službenim internetskim stranicama lokalnih jedinica, a to su: izvještaj o godišnjem izvršenju proračuna za 2021., izvještaj o polugodišnjem izvršenju proračuna za 2022., prijedlog proračuna za 2023., izglasani proračun za 2023. te proračunski vodič za građane za 2023. godinu.

više »

Akcija davanja krvi

Crveni križ Vodice poziva darivatelje krvi i one koji to žele postati na akciju darivanja krvi koja će se održati sutra, 12. srpnja  od 8 do 12 sati u Gradskoj knjižnici Vodice. Akcija darivanja krvi održava se u suradnji sa Klubom darivatelja Vodice i KBC-om Split. Iz KBC-a Split javljaju kako su zalihe krvi jako niske, posebno nedostaje 0+ i 0- krvne grupe. Krv mogu dati punoljetne zdrave osobe; muškarci svaka tri, a žene svaka četiri mjeseca. Samo darivanje krvi s pregledom traje 15 minuta, a samo jedna doza krvi može spasiti do tri života.

Nove izmjene Prostornog plana Grada Vodica

Donesen je Zaključak o utvrđivanju Prijedloga V. Izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Grada Vodica kojeg je izradio Geoprojekt d.d. iz Splita, a koji će biti izložen na ponovnljenoj Javnoj raspravi Ponovljena Javna rasprava objavit će se u Slobodnoj Dalmaciji, na mrežnim stranicama Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, na mrežnim stranicama Grada Vodica, u „Službenom glasniku Grada Vodica“ i na oglasnoj ploči Grada Vodica. Prijedlog V. izmjena bit će izložen i na javnom uvidu od srijede, 5. srpnja, do subote, 5. kolovoza 2023. godine u Gradskoj vijećnici Grada Vodica, Ive Čače 8, svakog radnog dana od 8 do 14 sati. 
Javno izlaganje o prijedlogu Plana održat će se u utorak, 25. srpnja u 09.30 sati u Gradskoj vijećnici Grada Vodica, Ive Čače 8.

više »

Još jedna Plava zastava

Nakon što je prošloga tjedna na Plavoj plaži u Vodicama započela s radom spasilačka služba te su time zadovljeni svi kriteriji za podizanje Plave zastave, danas je ovaj simbol sigurnosti i kvalitete plažne ponude podignut i na plaži u Srimi. Od danas su kupači i na ovoj plaži pod budnim okom spasilaca.

Uskoro se otvara Kaufland u Vodicama

Uskoro u Vodicama Kaufland otvara svoju 47. trgovinu. Kako je uobičajeno, ovaj trgovački lanac pažnju posvećuje i lokalnoj zajednici u kojoj otvara svoja vrata. U nazočnosti gradonačelnika Vodica, Ante Cukrova, danas je predsjednik Uprave Kauflanda Hrvatska k.d., Patrick Rudat, uručio ček od 5.000 eura predstavnici Doma zdravlja, Dunji Radetić, dr. med. spec. ped. za potrebe Pedijatrijske ambulante u Vodicama.
Večer uoči samog otvorenja, 4. srpnja, Kaufland za Vodičane i njihove goste upriličuje koncert Petra Graše s početkom u 22 na vodičkoj rivi.
Trgovina Kaufland, na adresi Put Gaćeleza 1 d, počinje s radom u srijedu, 5. srpnja od 7 sati ujutro, a prvog dana rada kupce očekuju odlične akcije i pogodnosti te prigodan dar za svakog kupca.

 

Najvrijedniji učenici kod Gradonačelnika

Danas je gradonačelnik Vodica, Ante Cukrov, primio učenike Osnovne škole Vodice i Osnovne škole Čista Velika koji su svojim uspjesima na županijskim natjecanjima iz različitih školskih predmeta i sportova izborili sudjelovanje i na državnim natjecanjima. Na svečanosti je bilo pedesetak učenika kojima je Gradonačelnik, uz prigodan govor, iskrene čestitke i riječi ohrabrenja da se nastave truditi i učiti, uručio zaslužena priznanja i nagrade. Svi su učenici dobili jednodnevni izlet na Kornate s uključenim ručkom, a onima koji su bili najuspješniji na županijskim natjecanjima iz školskih predmeta Pučko otvoreno učilište Vodice darovalo je godišnju ulaznicu za kino u Kulturnom centru Vodice.
Događanja
Kino Vodice
pet, 01. 03. 2024. u 19:00 h
Kino Vodice
pet, 01. 03. 2024. u 21:00 h
Kino Vodice
sub, 02. 03. 2024. u 18:45 h
Kino Vodice
sub, 02. 03. 2024. u 20:30 h
Kino Vodice
ned, 03. 03. 2024. u 18:45 h
Kino Vodice
ned, 03. 03. 2024. u 20:30 h
Kino Vodice
Projekt Hera

Projekt Nove mogućnosti
Web kamere
Web kamera 1
Web kamera 2
Hrvatski otočni proizvod logo