Grad Vodice

www.grad-vodice.hr

U gradsku upravu od sutra samo uz COVID potvrdu

Od sutra, 16. studenog 2021., svi zaposlenici Grada Vodica i građani koji trebaju njihove usluge obavezni su EU potvrdu ili odgovarajući dokaz o cijepljenju, preboljenju ili testiranju, predočiti prilikom ulaska u prostorije gradske uprave, prema Odluci nacionalnog Stožera civilne zaštite za sprečavanje širenja zaraze koronavirusom i donesenih mjera koje se odnose na dužnosnike, službenike u državnim i javnim ustanovama, službenike u područnoj i regionalnoj samoupravi, zaposlenike ustanova i trgovačkih društava čiji je osnivač RH, kao i jedinice lokalne i regionalne samouprave. 
Popis oko 6500 testnih mjesta bit će objavljen na mrežnim stranicama Ravnateljstva civilne zaštite, Ministarstva zdravstva, HZZO-a i HZJZ-a.

Cijepljenje bez najave i u Vodicama

Zavod za javno zdravstvo Šibensko–kninske županije u petak, 12. studenog, u razdoblju od od 16 do 18 sati organizira cijepljenje protiv bolesti COVID-19 u maloj vijećnici Grada Vodica na adresi Ive Čače 8.
Cijepiti se mogu svi građani Republike Hrvatske i svi građani Europske unije bez obzira na mjesto prebivališta; potrebno je sa sobom ponijeti osobnu i zdravstvenu iskaznicu. Građani se ne moraju prethodno naručiti ili najaviti. Cijepljenje je organizirano za osobe koje trebaju primiti prvu ili drugu dozu cjepiva, uz obavezno predočenje potvrde o cijepljenju, ako je osoba došla po drugu dozu cjepiva. Cijepiti se je moguće sa bilo kojom od četiri vrste cjepiva koja su registrirana u Europskoj uniji.

--

61. Festival hrvatskih kazališnih amatera ponovo igra u Vodicama

Festival hrvatskih kazališnih amatera, godišnja smotra najuspješnijih amaterskih kazališnih skupina, nakon prošlogodišnjeg prvog u povijesti online formata, u svom 61. izdanju vraća se na vodičke daske koje život znače i nastavlja kontinuiranu tradiciju održavanja i u najizazovnijim vremenima.
Festival će biti održan od 12. do 14. te od 19. do 21. studenoga u Kulturnom centru Vodice u organizaciji Hrvatskog sabora kulture, vodećeg predstavnika kulturno-umjetničkog amaterizma u našoj zemlji i u suorganizaciji Pučkog otvorenog učilišta Vodice, uz materijalnu potporu Ministarstva kulture i medija, Šibensko-kninske županije, Grada Vodica i Turističke zajednice grada Vodica.

više »

Akcija davanja krvi

Gradsko društvo Crvenog križa Vodice poziva sve darivatelje krvi i one koji to žele postati na akciju darivanja krvi koja će se održavati u srijedu, 10. studenog u Gradskoj knjižnici Vodice od 8 do 12 sati.
Organizatori: Gradsko društvo Crvenog križa Vodice, Klub darivatelja krvi Vodice i KBC Split.
Podsjetimo, muškarci krv mogu darovati četiri, a žene tri puta godišnje, dok samo jedna doza krvi može spasiti do tri života!

Nastavak 3. sjednice Gradskog vijeća

Nastavak treće sjednice Gradskog vijeća Grada Vodica održat će se u srijedu, 10. studenog u dvorani Kulturnog centra Vodice, Ive Čače 8, s početkom u 14:30 sati.  Ovisno o epidemiološkoj situaciji, moguć je drugačiji način održavanja sjednice, o čemu će javnost biti pravovremeno obaviještena.

Prepoznatljivost gerontodomaćica zaposlenih u svrhu provedbe projekta „Nove mogućnosti 2!“ -UP.02.1.1.13.0445

Grad Vodice, Korisnik bespovratnih sredstava, u svrhu vidljivosti i promidžbe projekta „Nove mogućnosti 2!“ -UP.02.1.1.13.0445 koji je u potpunosti financiran iz Europskog socijalnog fonda- Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali, Zaželi-program zapošljavanja žena- faza II. je za 20 žena ciljne skupine koje svakodnevno pomažu starijim osobama i ostalim osobama u nepovoljnom položaju u naseljima Vodice, Srima, Čista Velika, Čista Mala, Gaćelezi i Grabovci pribavio radnu opremu označenu lentom sa logotipima.
Time je osigurana svakodnevna vidljivost projekta jer su žene ciljne skupine prepoznatljive čime se ljudima koji imaju potrebu za uslugama gerontodomaćice omogućuje direktan kontakt, dobivanje informacija o projektu i uključivanje u projekt.
U svrhu što sigurnijeg i kvalitetnijeg rada sa krajnjim korisnicima pored prepoznatljive radne opreme Grad Vodice je za gerontodomaćice organizirao obuku iz Zaštite na radu i Zaštite od požara, a projektni partner Gradsko društvo Crvenog križa Vodice edukaciju iz Prve pomoći.

XI. međunarodna manifestacija "Dani mladog maslinovog ulja u Dalmaciji"

XI. međunarodna manifestacija Dani mladog maslinovog ulja u Dalmaciji održat će se 11. prosinca 2021. godine u hotelu Olympia u Vodicama.
Potrebna količina za ocjenjivanje je 1/2 litre maslinovog ulja. Pored ocjenjivanja ulja u rinfuzi, uvodimo i ocjenjivanje ulja iz pakovine (ne izgled). Pod pakovinom se podrazumijeva boca s etiketom koja udovoljava svim zakonskim normama stavljanja na tržište. Ocjenjivat će se kemijski parametri (Zavod za javno zdravstvo Šibenik) i organoleptika (Udruga «OLEA», Šibenik - ocjenjivači koji su završili i dobili potvrdu za stručnu osposobljenost za kušače maslinovog ulja).
Cijena po uzorku iznosi 230,00 kuna u kojoj su troškovi kemijske i organoleptičke analize i fonda nagrada. Svečana večera će se održati i dodatno platiti ukoliko mjere zaštite dopuste ovaj vid okupljanja. Priznanja i nagrade će se dijeliti na Manifestaciji, ukoliko bude dozvoljeno ili će se slati poštom.

više »

Odgađa se sjednica Gradskog vijeća

Temeljem članka 54. Poslovnika Gradskog vijeća Grada Vodica („Službeni glasnik Grada Vodica“, broj 02/21, 09/21 i 10/21) odgađa se nastavak 3. sjednice Gradskog vijeća Grada Vodica koji se trebao održati 29. listopada 2021. godine u dvorani Kulturnog centra Vodice, Ive Čače 8, s početkom u 14:30 sati, radi novonastale epidemiološke situacije u Gradskoj upravi. O novom terminu nastavka održavanja 3. Sjednice Gradskog vijeća Grada Vodica bit ćete pravovremeno obaviješteni.

Javni poziv za prijavu projektnih prijedloga i projekata poticanja razvoja civilnog društva na otocima u 2021.

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije je objavilo Javni poziv za prijavu projektnih prijedloga i projekata poticanja razvoja civilnog društva na otocima u 2021. godini.
Na Javni poziv  mogu se javiti isključivo organizacije civilnog društva (udruge, zaklade, sindikati, udruge poslodavaca, privatne neprofitne ustanove, pravne osobe vjerskih zajednica, privatne neprofitne ustanove i zadruge) koje imaju sjedište i djeluju na otocima.
Prijavu je moguće podnijeti isključivo elektroničkim (internet) putem kroz sustav www.financijskepodrske.hr. Rok za podnošenje projektnih prijava je 5. studenoga 2021. godine.

Uspješno provedena akcija "Solidarnost na djelu"

Tijekom akcije Solidarnost na djelu, u subotu je, na punktu Crvenog križa na Gradskoj tržnici u Vodicama prikupljeno  2.089,95 kuna, 150,00 kilograma hrane i 20 kilograma higijene. Sve prikupljene donacije namijenjene su za socijalno ugrožene korisnike o kojima skrbi Gradsko društvo Crvenog križa Vodice.
Uz osnovni cilj, prikupljanje dobara za osobe u potrebi, jednako je važno i poticanje solidarnosti, posebno među mladima, stoga u akciji sudjeluju, kao i svake godine dosada, osnovne škole Vodice i Čista Velika.

više »
ePošta
Projekt PRavilnim primjerOM učimo zaštititi okOliš – PROMO
Projekt ADRIADAPT – A Resilience information platform for Adriatic cities and towns
Sanacija i zatvaranje odlagališta neopasnog otpada Leć
Službeni glasnik Grada Vodica
Proračun Grada Vodica
Javna nabava
Pravo na pristup informacijama