Grad Vodice

www.grad-vodice.hr

Prijedlog liste kandidata za dodjelu stipendija grada Vodica za akademsku godinu 2023./2024.

Na Natječaj za prikupljanje ponuda radi dodjele stipendija redovnim studentima Grada Vodica za akademsku 2023./2024. godinu, prijavu je podnijelo 59 kandidata, od kojih je sukladno Pravilniku o stipendiranju studenata Grada Vodica uvjete za dodjelu stipendija ispunilo njih 49. Kako po drugom kriteriju natječaja “Socijalni status i druge socijalne prilike”, nije bilo prijavljenih kandidata, tako je broj stipendija koje se dodjeljuju po  prvom kriteriju “Uspjeh u prethodnom školovanju i izvanškolskum aktivnostima”, povećan sa 37 na 47 stipendija.
Sukladno Pravilniku o stipendiranju studenata Grada Vodica, stipendiju za akademsku godinu 2023./2024. dobiva 29 studenata koji nastavljaju koristiti stipendiju i novih 18 studenata koji imaju najveći broj bodova.

više »

Zelena strana vodičkih ulica uz pomoć Ministarstva i Fonda

Grad Vodice jedan je od 76 lokalnih samouprava koji su jučer, s ministrom gospodarstva i održivog razvoja, Davorom Filipovićem i direktorom Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Lukom Balenom, potpisali ugovore za fininanciranje aktivnosti prilagodbe klimatskim promjenama odobrene putem drugog javnog poziva Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost - Zelena strana ulice. Ukupna vrijednost svih ugovora  iznosi gotovo 17 milijuna eura, a novac će biti iskorišten u zelenu infrastrukturu. Uz sadnju stabala i formiranje zelenih površina, sufinanciranje Fonda do 350 tisuća eura po prijavi moglo se dobiti i za projekte ozelenjivanja nadstrešnica na stajalištima javnog prijevoza, izgradnju javnih slavina s pitkom vodom, projekte urbanih vrtova, izgradnju pješačkih i biciklističkih staza, ali i za projekte informiranja javnosti i edukacije o klimatskim promjenama. S obzirom na danak koje uzimaju sve vidljivije klimatske promjene, nužno je djelovati odmah, kako bi se njihov utjecaj u budućnosti izbjegao ili smanjio. U tom smislu, ozelenjavanje urbanih područja predstavlja konkretnu infrastrukturnu mjeru, koja će osigurati manje zagrijavanje, veću kvalitetu zraka, potaknuti biološku raznolikost, otpornost i naše gradove učiniti ugodnijima za život.

Odbojkašice Vodica slavile na domaćem terenu

Jučer je u dvorani OŠ Čista Velika odigrana utakmica 6. kola 1. B Hrvatske odbojkaške lige u kojoj je ekipa OK Vodica ugostila ekipu OK Makarska. Vodičanke su slavile rezultatom 3:0 u setovima i tako ostvarile, nakon tri gostujuće pobjede, prvu pobjedu na domaćem terenu. Tako se sada s omjerom četiri pobjede i dva poraza nalaze na šestom mjestu ljestvice 1. B lige s jednakim brojem bodova kao peto i četvero plasirane ekipe.

više »

Obavijest korisnicima mirovine o isplati jednokratnog novčanog primanja radi ublažavanja posljedica rasta troškova života

Vlada Republike Hrvatske, na sjednici održanoj 14. rujna donijela je Odluku o isplati jednokratnog novčanog primanja korisnicima mirovine radi ublažavanja posljedica rasta troškova života. U prilogu dostavljamo informacije vezano uz isplatu jednokratnog novčanog primanja.
TISKANICA ZA DOSTAVU PODATKA O VISINI INOZEMNE MIROVINE za isplatu jednokratnog novčanog primanja korisnicima mirovine radi ublažavanja posljedica rasta troškova života

XIII. Manifestacija "Dani mladog maslinovog ulja u Dalmaciji"

XIII. Manifestacija "Dani mladog maslinovog ulja u Dalmaciji" održat će se u Šibensko-kninskoj županiji 16. prosinca 2023. godine u Vodicama u Hotelu Imperijal. Potrebna količina za ocjenjivanje je 0,5 litara maslinovog ulja. Pored ocjenjivanja maslinovog ulja u rinfuzi ocjenjuje se i ulje iz pakovine (ne izgled). Pod pakovnom se podrazumjeva boca sa etiketom koja udovoljava svim zakonskim normama stavljanja na tržište. Ocjenjivat će se kemijski parametri (Zavod za javno zdravstvo Šibenik) i organoleptika (Udruga „OLEA“ Šibenik, ocjenjivači koji su završili i dobili potvrdu za stručnu osposobljenost za kušača maslinovog ulja „OLEA“ Italija).

više »

Šibensko-kninska županija objavila javne natječaje za stalna radna mjesta

Šibensko-kninska županija je objavila JAVNI NATJEČAJ za prijam u službu u Upravni odjel za zaštitu okoliša, prostorno uređenje, gradnju i komunalne poslove Šibensko-kninske županije, na sljedeća radna mjesta:
1. VIŠI SAVJETNIK ZA PROSTORNO UREĐENJE I GRADNJU - 1 izvršitelj;
2. SAVJETNIK ZA PROSTORNO UREĐENJE I GRADNJU - 1 izvršitelj;
3. VIŠI STRUČNI SURADNIK ZA PROSTORNO UREĐENJE I GRADNJU- jedan izvršitelj.

Akcija davanja krvi

Crveni križ Vodice poziva darivatelje krvi i one koji to žele postati, na akciju darivanja krvi koja će se održati sutra, 11. listopada, 8 do 12 sati u Gradskoj knjižnici Vodice. Akcija se provodi u suradnji s Klubom darivatelja Vodice i KBC-om Split. Trenutno na Zavodu za transfuzijsku medicinu splitskog KBC-a nedostaje svih krvnih grupa zbog čega su operacije na korak od otkazivanja!
Krv mogu dati punoljetne zdrave osobe; muškarci svaka tri, a žene svaka četiri mjeseca. Darivanje krvi s pregledom traje 15 minuta, a samo jedna doza krvi može spasiti do tri života.

Grad Vodice raspisao Natječaj za stipendije redovnim studentima s područja Grada

Grad Vodice je raspisao Natječaj za prikupljanje ponuda radi dodjele stipendija redovnim studentima za akademsku 2023./2024. godinu koji je otvoren do 8. studenog 2023. godine.
Iznos stipendije Pravilnikom o stipendiranju studenata Grada Vodica iznosi 120,00 € (900,00 kn) mjesećno. Pravo sudjelovanja na Natječaju imaju studenti koji nisu ponavljali godinu studija (osim iz zdravstvenih razloga); koji su redovni studenti studija u Republici Hrvatskoj i koji su završili prethodne godine s ukupnim prosjekom ocjena najmanje 3,50, odnosno srednju školu s prosjekom najmanje 4,00, a u socijalnoj kategoriji najmanje 3,50; koji imaju prebivalište na području Grada Vodica najmanje posljednih četiri godine; koji su hrvatski državljani; koji nisu već dobivali stipendiju Grada Vodica za studiranje na nekom drugom studiju, a studenti na sveučilišnom i stručnom studiju razine preddiplomski i diplomski ne mogu biti stariji od 25 godina (rođeni nakon 9. listopada 1997. godine), dok studenti poslijediplomskog sveučilišnog studija ne mogu biti stariji od 30 godina (rođeni nakon 9. listopada 1992. godine) na dan objave Natječaj. Na Natječaju ne mogu sudjelovati studenti koji studiraju na učilištima u sustavu visokog privatnog obrazovanja.
Zahtjevi za dodjelu stipendije dostavljaju se poštom preporučeno u roku 28 dana od objave na mrežnoj stranici Grada Vodica (do 8. studenoga 2023. godine) na adresu Grad Vodice, Ive Čaće 8, 22211 Vodice, s naznakom „za Natječaj za dodjelu stipendija Grada Vodica“ ili se predaju na istoj adresi.

više »

17. Međunarodni festival amaterskih kazališta

Pučko otvoreno učilište Vodice je domaćin 17. Međunarodnog festivala amaterskih kazališta koji će se održati u Kulturnom centru Vodice 29. i 30. rujna. Na vodičke daske koje život znače stižu nagrađivane kazališne trupe iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, a Hrvatsku predstavljaju Dramski amateri Murter.
Festival u organizaciji Hrvatskog sabora kulture i suorganizaciji Pučkog otvorenog učilišta Vodice omogućuju: Ministarstvo kulture i medija RH, Šibensko-kninska županija, Grad Vodice i Turistička zajednica Grada Vodica.
Ulaz na sve predstave je BESPLATAN.

Predstava POMRAČENJE u izvođenju Gradskog pozorišta Trebinje koja je trebala biti na programu u subotu, 30. rujna u 11:30 je otkazana

Programski letak

više »

U tijeku su natječaji za sufinanciranje programa kulturnih, društvenih i sportskih gradskih udruga

Grad Vodice je objavio Javni poziv za predlaganje programa javnih potreba u područjima kulture i društvenih djelatnosti udruga građana za 2024. godinu na koji se mogu javiti udruge registrirane temeljem Zakona o udrugama i koje djeluju na području Grada Vodica te djeluju u okviru područja djelovanja navedenih u ovom pozivu što mora biti vidljivo iz Statuta udruge; čiji prijedlozi projekta prvenstveno zadovoljavaju opće potrebe i služe općem dobru, a tek posljedično i za strukovne potrebe svojih članova; koje pri provedbi projekata neposredno rade s korisnicima ili članovima udruge te transparentno vode financijsko poslovanje, sukladno propisima o računovodstvu neprofitnih organizacija. Rok za podnošenje prijava traje do 18. listopada 2023. godine.
Objavljen je i Javni poziv za predlaganje programa javnih potreba u području sporta za 2024. godinu na koji se mogu javiti sportske udruge koje su registrirane kao udruge, zaklade, ustanove ili druge pravne osobe čija temeljna svrha nije stjecanje dobiti; koje imaju registrirano sjedište i djeluju na području Grada Vodica i svojim programima i djelovanjem obuhvaćaju prvenstveno korisnike s područja Grada Vodica; Statut im je usklađen s zakonom o udrugama i članovi su Zajednice sportova Grada Vodica. Rok za podnošenje prijava traje do 18. listopada 2023. godine.

Događanja
Kino Vodice
pet, 01. 03. 2024. u 19:00 h
Kino Vodice
pet, 01. 03. 2024. u 21:00 h
Kino Vodice
sub, 02. 03. 2024. u 18:45 h
Kino Vodice
sub, 02. 03. 2024. u 20:30 h
Kino Vodice
ned, 03. 03. 2024. u 18:45 h
Kino Vodice
ned, 03. 03. 2024. u 20:30 h
Kino Vodice
Projekt Hera

Projekt Nove mogućnosti
Web kamere
Web kamera 1
Web kamera 2
Hrvatski otočni proizvod logo