Grad Vodice

www.grad-vodice.hr

Čestitamo Dan državnosti

Stojeći ispod hrvatske zastave, s ponosom se prisjećamo dana kad je Hrvatski sabor donio odluku kojom smo postali samostalna i neovisna država i s velikom se zahvalnošću sjećamo života utkanih u ostvarenje tog vjekovnog hrvatskog sna.
Čestitam Vam Dan državnosti!

Vaš gradonačelnik,
Ante Cukrov

Posljednji trenutak za prijavu na AKTIVNU HRVATSKU u Vodicama

Tradicionalni trening Aktivne Hrvatske u Vodicama uvijek je prilika za podsjećanje na važnost redovne tjelesne aktivnosti. Posljednji je trenutak za prijave na trening koji će se održati ove subote, 27. svibnja u 18 sati uz kineziologa Patrika Kramarića na Trgu hrvatskih mučenika. Program će voditi ambasadorica i voditeljica projekta Renata Sopek.
Aktivna Hrvatska u jedanaestoj se sezoni održava pod pokroviteljstvom Predsjednika RH Zorana Milanovića, a uz podršku Ministarstva turizma i sporta te Hrvatskog olimpijskog odbora. Partner projekta u Vodicama je Turistička zajednica Grada Vodica.
Partner projekta je Podravka koja kontinuirano ulaže u unapređenje i razvoj nutritivno adekvatnih proizvoda koji potiču zdravu, uravnoteženu i održivu prehranu potrošača. Hidraciju za vježbače osiguravaju Jana kao idealan saveznik za prirodno osvježenje uz trening te Mivela. Partneri projekta su INA – čista snaga, Janaf – čista snaga, Mentalni trening, Definicija Hrane, Bluesun hoteli te Falkensteiner Resort Punta Skala.

Dodjelom nagrada završen 63. FHKA

Proglašenjem festivalskih nominacija i nagrada, jučer je završeno 63. izdanje Festivala hrvatskih kazališnih amatera u Kulturnom centru Vodice. Dva uzastopna vikenda na vodičkim daskama koje život znače publika je mogla uživati u najboljim ovogodišnjim ostvarenjima hrvatskih kazališnih entuzijasta. Predstave su to koje su svojom izvrsnošću zaslužile uvrštavanje na repertoar najveće nacionalne smotre kazališnih amatera koju već više od šest desetljeća organizira Hrvatski sabor kulture, a posljednjih devet Pučko otvoreno učilišta Vodice je suorganizator i domaćin Festivala. Festival se održava uz materijalnu potporu Ministarstva kulture i medija, Grada Vodica, Turističke zajednice grada Vodica i Šibensko-kninske županije.
Odigrano je 20 predstava različitih žanrova, poetika, tema i poruka. Festivalske predstave su odabrane po svojoj izvrsnosti između 130 prijavljenih, a nagrade su dobile one koje su odlukom Prosudbenog povjerenstva u sastavu: glumica, redateljica i teatrologinja dr. sc. Dubravka Crnojević-Carić, redateljica i dramska pedagoginja Iva Srnec Hamer i glumac Eugen Stjepan Višić, ocjenjene boljima i to u devet kategorija.

više »

Iskušajte se u ronjenju s bocom - potpuno besplatno!

U sklopu projekta Pogled u plavo tijekom ovog vikenda, 20. i 21.svibnja, svi zainteresirani građani i posjetitelji grada Vodica moći će se, potpuno besplatno, okušati u ronjenju.
Projekt se održava u cilju promocije ronjenja, ljepota hrvatskog podmorja i općenito ronjenja kao aktivnosti, a za ljubitelje ronjenja svih generacija Grad Vodice i Turistička zajednica grada Vodica u suradnji s Plavom promocijom omogućit će besplatna probna ronjenja. Prepoznatljivi montažni bazen smjestit će se na vodičkoj rivi na Trgu hrvatskih mučenika, a za sve zainteresirane posjetitelje biti će omogućena besplatna probna ronjenja pod punom ronilačkom opremom, u kontroliranim uvjetima i stručno vodstvo instruktora ronjenja u subotu od 10:00h do 21:00h i nedjelju od 10:00 do 18:00 h.
Nakon osnovne poduke iz ronjenja i ronilačke opreme, tijekom zarona posjetitelji će imati priliku uživati u čarima i ljepotama ronjenja te razgledati podvodnu izložbu fotografija poznatog hrvatskog podvodnog fotografa Marjana Radovića. Izložba je postavljena na unutarnjim stranicama bazena, prikazuje ljepote hrvatskog podmorja i pridonosi stvarnom doživljaju dubine.
U sklopu ovog ronilačkog vikenda, u nedjelju 21.05. od 10:00 do 12:00 sati Športsko-ribolovni klub Mali porat iz Vodica organizira veliku ekološku akciju čišćenja vodičkog malog i velikog porta. Održavanjem ovakvih akcija kontinuirano se doprinosi očuvanju ekosustava, sprječavanju onečišćenja i zaštiti života u moru, a važan cilj ovih događanja je i jačanje svijesti o važnosti očuvanja našeg podmorja i za buduće generacije.

Završnica 63. Festivala hrvatskih kazališnih amatera

Nakon prvog dijela 63. Festivala hrvatskih kazališnih amatera (FHKA) koji je uspješno održan u vodičkom Kulturnom centru protekloga vikenda, Hrvatski sabor kulture i Pučko otvoreno učilište Vodice pozivaju vas na završnicu Festivala koji se na istim kazališnim daskama održava od večeras do kasnih popodnevnih sati u nedjelju.
Ova najveća smotra najuspješnijih amaterskih kazališnih skupina održava se, kontinuirano već više od šest desetljeća u organizaciji Hrvatskog sabora kulutre,  a posljednjih devet godina u suorganizaciji s Pučkim otvorenim učilištem Vodice. Ove godine na Festivalu će nastupiti oko 300 glumaca iz različitih dijelova Hrvatske, a šestodnevni festivalski program ispunjen je sa čak 20 izvrsnih predstava različitih žanrova i stilova.
ULAZ NA SVE PREDSTAVE JE SLOBODAN

više »

Vodička arheologija ponovno u gostima

Dvije vodičke izložbe: Velika Mrdakovica- rezultati najnovijih arheoloških istraživanja I Velištak- život naselja kasnog neolitika, koje su bile izložene u atriju Kulturnog centra u Vodicama tijekom ljeta 2014., odnosno 2016. godine, povodom Dana neovisnosti Crne Gore i Međunarodnog dana muzeja, 20. svibnja, gostuju u Galeriji Pomorskog muzeja u Kotoru.
Izložba pod naslovom: Prapovijest i antika na šibenskom području: Velištak i Velika Mrdakovica, prošle je godine gostovala u Herceg Novom, ali već su i ranije izlošci s Velike Mrdakovice bili izloženi u zadarskom Muzeju antičkog stakla, a oni s Velištaka u Franjevačkom muzeju u Livnu.

Kotorani i njihovi posjetitelji moći će uživati u našoj arheološkoj baštini punih mjesec dana.

Odluka o konačnim rezultatima izbora članova vijeća srpske nacionalne manjine u Gradu Vodicama

Na osnovu članka 78. stavka 2. Zakona o izboru vijeća i predstavnika nacionalnih manjina (NN br. 25/19, dalje: Zakon), nakon provedenih izbora Članova Vijeća srpske nacionalne manjine u Gradu Vodicama 07. svibnja 2023., Gradsko izborno povjerenstvo Grada Vodica na sjednici održanoj 11. svibnja 2023. utvrdilo je i objavljuje:

Dođite na 63. FHKA - ulaz na sve predstave je slobodan!

U iščekivanju radosti kazališne igre, čast nam je pozvati vas na 63. FESTIVAL HRVATSKIH KAZALIŠNIH AMATERA koji i ove godine igra u Vodicama tijekom dva svibanjska vikenda: 12. do 14. i 19. do 21.

Najavni spot pogledajte ovdje

više »

Na Final 4 - Vodičanke srebrne

U nedjelju je u Čistoj Velikoj održan turnir u odbojci Final Four za najbolje plasirane ekipe 3. lige. Na turniru su sudjelovale ekipe: OK Zadar, OK Šibenik 91, OK Mladost 2000 Knin i OK Vodice.
Vodička se ekipa na završni turnir plasirala kao vodeća na ljestvici lige te je time i preuzela na sebe domaćinstvo i organizaciju ovoga turnira.

više »

Rezultati izbora za članove Vijeća nacionalnih manjina

Na osnovi Zakona o izboru vijeća i predstavnika nacionalnih manjina, nakon provedenih izbora članova Vijeća srpske nacionalne manjine u Gradu Vodicama, Gradsko izborno povjerenstvo Grada Vodica, na sjednici održanoj 7. svibnja 2023.  utvrdilo je i objavljuje Odluku o rezultatima izbora članova Vijeća srpske nacionalne manjine u Gradu Vodicama
Događanja
Kino Vodice
pet, 01. 03. 2024. u 19:00 h
Kino Vodice
pet, 01. 03. 2024. u 21:00 h
Kino Vodice
sub, 02. 03. 2024. u 18:45 h
Kino Vodice
sub, 02. 03. 2024. u 20:30 h
Kino Vodice
ned, 03. 03. 2024. u 18:45 h
Kino Vodice
ned, 03. 03. 2024. u 20:30 h
Kino Vodice
Projekt Hera

Projekt Nove mogućnosti
Web kamere
Web kamera 1
Web kamera 2
Hrvatski otočni proizvod logo