Grad Vodice

www.grad-vodice.hr

Pobjeda vodičkih odbojkašica u Omišu

Odbojkašice Vodica ovoga su vikenda na gostujućem terenu ŠC Ribnjak u Omišu odigrale utakmicu 1. B lige protiv ekipe Odbojkaškog kluba 'Gusar' iz Omiša i ostvarile prvu pobjedu u novoj polu-sezoni. U klubu se nadaju novim uspjesima, a sljedeća je prilika za pobjedu ovog vikenda protiv vrlo dobre ekipe OK Trogir koja igra jako brzu odbojku što ne odgovara vodičkoj ekipi.
Za OK Vodice nastupile su: Manuela Lasan-Zorobabel, Laura Unić, Franka Perkov, Iva Begić, Nora Čubrić, Dumina Cukrov, Marta Mesarić, Magdalena Čubrić, Ella Juričev i Ela Čubrić. Trener: Krešimir Bujas

Akcija davanja krvi

Crveni križ Vodice poziva darivatelje krvi i one koji to žele postati na akciju darivanja krvi koja će se provoditi sutra, 8. veljače u Gradskoj knjižnici Vodice od 8 do 12 sati. Akcija darivanja krvi  organizira se  u suradnji s Klubom darivatelja Vodice i KBC-om Split. Krv mogu dati punoljetne zdrave osobe, muškarci svaka tri, a žene svaka četiri mjeseca. Samo darivanje krvi s pregledom traje petnaestak minuta, a samo jedna doza krvi može spasiti do tri života.

Obilježavanje Dana europskog broja 112

U subotu, 11. veljače, se obilježava Dan europskog broja 112, jedinstvenog europskog broja za hitne službe kojm se postiže jednostavan, jednak, siguran i učinkovit pristup hitnim službama svim građanima Unije, osobito onima koji putuju između država unutar Unije. U našoj je zemlji ovaj broj u upotrebi od 11. veljače 2005. čime je značajno unaprijeđen pristup hitnim službama, a više o svemu na poveznici


Brošura 11.2.

Promocija Programa „Hrvatski otočni proizvod“

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Uprava za otoke,  je objavilo Javni poziv za dodjelu bespovratnih financijskih sredstava za provedbu promotivnih aktivnosti Programa „Hrvatski otočni proizvod“.
Javni poziv obuhvaća aktivnosti koje su realizirane u 2022. godini, a odnose se na skupna događanja (sajmove, manifestacije, konferencije, radionice, edukacije/seminare i dr.) te na projekte i programe promotivno - informativnog karaktera, koji pridonose ostvarivanju ciljeva Programa „Hrvatski otočni proizvod“.

više »

Proslava ljubavi za zlatne bračne parove

Veljača je mjesec ljubavi u kojem obilježavamo Valentinovo i, prve nedjelje u mjesecu, Svjetski dan braka. Tim povodom, već tradicionalno, Grad Vodice časti bračne parove s više od 50 godina zajedničkog života svečanom večerom u Hotelu Olympia, u nedjelju, 12. veljače od 18 sati.
Mole se bračni parovi zainteresirani za druženje, a koji su proslavili zlatni pir  da svoj dolazak prijave u Gradsku upravu na broj telefona 022/444900.

Nominirajte zaslužne za nagrade i priznanja Grada Vodica u 2022.

Grad Vodice poziva trgovačka društva, ustanove, organizacije i udruge, političke stranke i građane da najkasnije do 20. veljače, predlože one koji su po njihovom mišljenju zaslužili priznanja i nagrade Grada Vodica za 2022. godinu.
Prijedloge s obrazloženjima treba dostaviti na adresu: Gradsko vijeće Grada Vodica, Odbor za priznanja, Ive Čaće 8, 22211 Vodice. Nagrade i priznanja zaslužnima za 2022. bit će uručena na svečanosti povodom Dana grada i župe, a sve dosadašnje dobitnike možete pronaći ovdje.

Odbojkašice Vodica druge na turniru VRO Maslenica u Zadru

Povodom dana obilježavanja 30. godišnjice vojno-redarstvene operacije Maslenica 93, u Zadru je održan turnir u odbojci za uzrast do 17 godina na kojemu su nastupile i odbojkašice OK Vodice. Vodičanke su ostvarile vrlo dobar uspjeh ostvarivši tri pobjede i jedan poraz. Nakon pobjeda nad ekipama OK Šibenik 91, OK Mladost 2000 Knin i OK Bibinje, u borbi za prvo mjesto ekipa OK Vodice je izgubila od vrlo jake ekipe OK Zadar te turnir završila osvajanjem drugog mjesta.
Za ekipu OK Vodice na turniru su nastupili: Laura Unić, Franka Perkov, Marta Kranjac, Antonia Perkov, Karmen Juričev, Marta Mesarić, Nika Stanić, Iva Begić, Ela Čubrić, Magdalena Čubrić i Stefani Jozanović. Trener: Krešimir Bujas.

Svečanost proglašenja najboljih sportaša Šibensko-kninske županije za 2022.

Zajednica sportova Šibensko-kninske županije, sutra, 19. siječnja u 12:00 sati u Kulturnom centru Vodice organizira svečanost proglašenja najboljih sportaša naše županije za 2022. godinu. Na svečanosti će biti nagrađeni najmlađi, odnosno najperspektivniji sportaši, dodijelit će se priznanja zaslužnim sportskim djelatnicima, sportašima s invaliditetom, nagrade za izniman rezultat u amaterskom sportu, posthumne nagrade te nagrade za dugogodišnje djelovanje udruga. Posebna će se priznanja  uručiti najboljim muškim momčadima, ženskim sastavima, najboljim trenerima, sportašima i sportašicama.
Vodice će sutra biti centar sporta Šibensko-kninske županije, a svi oni koji sport nose u sebi i žele sudjelovati bit će rado viđen gost u dvorani Kulturnog centra. Na svečanosti će sudjelovati brojni uvaženi gosti iz svijeta sporta naše zemlje i na taj način dati podršku i daljnji motiv u radu i sportskom usavršavanju svim nagrađenim laureatima.

Akcija davanja krvi

Crveni križ Vodice u suradnji s Klubom darivatelja krvi Vodice i KBC-om Split organizira redovnu akciju darivanja krvi koja će se provoditi u srijedu 11. siječnja u Gradskoj knjižnici Vodice od 8 do 12 sati. Pozivaju se darivatelji krvi i oni koji to tek žele postati, da se odazovu akciji jer samo je 15 minuta dovoljno za čin darivanja krvi, a  jedna doza krvi može spasiti do tri života. Iz KBC-a Split  javljaju kako su potrebne sve krvne grupe, ali posebno je niska zaliha krvne grupe 0+.

Skrivene tajne dalmatinskih vrtova-besplatne radionice i predavanja

Od 9. siječnja do 3. veljače, svakog ponedjeljka, srijede i petka od 17.00 do 19.00 sati u Gradskoj vijećnici grada Vodice, Ive Čače 8, 22211 Vodice održavat će se predavanja i radionice SKRIVENE TAJNE DALMATINSKIH VRTOVA. U organizaciji Razvojne agencije Šibensko-kninske županije i Grada Vodice tijekom održavat će se predavanja o uzgoju, preradi i promociji ljekovitog bilja, te voća i povrća koje uspjeva na području Dalmacije.
Predavanja i radionice održavaju se u okviru prekograničnog projekta Razvojne agencije ŠKŽ „Take it Slow“ (engl. Smart and Slow Tourism Supporting Adriatic Heritage for Tomorrow) čiji je cilj brendirati Jadransku regiju, način života te njena prirodna i kulturno-povijesna bogatstva i vrijednosti.

više »