Grad Vodice

www.grad-vodice.hr

Mlade odbojkašice Vodica osvojile prvo mjesto na pripremnom turniru

Mlađe kadetkinja Vodica ušle su u završnicu pripremnog perioda pred početak novog natjecateljskog ciklusa. Nakon napornih ljetnih treninga, na red je došao i prvi pripremni turnir za igračice rođene 2008. i mlađe. Na turniru u sportskoj dvorani Osnovne škole Meterize u organizaciji odbojkaškog kluba Šibenik 91 nastupilo je šest ekipa iz Šibensko-kninske i Zadarske županije.

više »

Na vodičkoj tržnici od danas dva certificirana proizvođača domaćih proizvoda

Jutros je Obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu Ante Bulat iz Vodica gradonačelnik Ante Cukrov uručio certifikat Proizvodi hrvatskog seljaka. Ovaj certifikat mogu dobiti samo prodavači koji na vodičkoj tržnici prodaju proizvode iz vlastite proizvodnje, a obitelj Bulat, Božica i Ante, proizvodnjom meda bavi se već 33 godine. Tako, nakon OPG-a Studić Đorđe koji ovu oznaku nosi već dvije godine, od jutros na vodičkoj tržnici postoje dva certificirana prodavača s lokalnim domaćim proizvodima.

više »

Predavanje za poljoprivrednike koji su pretrpjeli štetu od požara

Uprava za stručnu podršku razvoju poljoprivrede Ministarstva poljoprivrede poziva poljoprivrednike s područja Grada Vodica, koji su imali štetu na biljnoj, odnosno stočarskoj proizvodnji uzrokovanu požarom 13. srpnja ove godine na predavanje o mogućnostima financiranja obnove poljoprivredne proizvodnje kroz mjeru 5.2.1. ruralnog razvoja.
Predavanje će se održati 2. rujna  u 11 sati u Gradskoj vijećnici grada Vodica, a predavači su djelatnici Ministarstva poljoprivrede i Savjetodavne službe Šibensko-kninske županije.

Arheologija Vodica u Herceg Novom

Sutra se u Gradskom muzeju „Mirko Komnenović“ u Herceg Novom otvara Izložba Prapovijest i antika na šibenskom području: Velištak i Velika Mrdakovica.
Nakon gostovanja izložaka s Velike Mrdakovice u zadarskom Muzeju antičkog stakla i izložaka s Velištaka u Franjevačkom muzeju u Livnu koja su se dogodila ranije ove godine, ovoga puta će, u okviru međunarodnog projekta Fortress Reinvented, nalazi s ova dva važna arheološka nalazišta u zaleđu Vodica biti zajedno prezentirani u susjednoj Crnoj Gori.

više »

4. Memorijalni Fire Combat

U subotu, 27. kolovoza u 15 saati u Vatrogasnom domu Vodice održat će se 4. Memorijalni Fire Combat SRCE KORNATSKO u spomen na tragično stradale vatrogasce na otoku Kornatu u organizaciji DVD-a Vodice.
Na poligonu, vatrogasci će se natjecati u tečnosti, spretnosti i brzini, odnosno savladavanju različitih prepreka, upotrebi samoizbavne tehnike, prenošenju povrijeđene osobe i razvlačenju "B" cijevne pruge pod pritiskom te gašenju "požara".
Natjecateljsku ekipu čine dva člana koji zajedno savladavaju sve prepreke uz mjerenje vremena.

Čestitamo Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

Na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja s ponosom obilježavamo vojno-redarstvenu operaciju Oluja kad je hrvatski narod pod hrvatskim stijegom krenuo u završno ostvarenje sna o stvaranju samostalne i demokratske Republike Hrvatske. S dubokim poštovanjem odajemo počast svim poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima i civilima koji su svoje živote utkali u našu slobodu i neovisnost.
Svojim sugrađanima čestitam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, a našim junacima Dan hrvatskih branitelja!

Gradonačelnik Vodica
Ante Cukrov

Odlikaši, javite se!

Grad Vodice poziva učenike koji su sve godine osnovnog ili srednjoškolskog obrazovanja završili odličnim uspjehom i zadovoljavaju propisane uvjete da se prijave u Tajništvo Grada Vodica najkasnije do 01. rujna kako bi ostvarili svoja prava na nagradu.
Naime, Gradsko vijeće Grada Vodica je donijelo Odluku o dodjeli novčanih nagrada uspješnim učenicima osnovnih i srednjih škola s područja Grada Vodica s namjerom poticanja izvrsnosti u radu učenika, isticanja pozitivnog primjera i poticanja učenika na primjereno ponašanje i postizanje što boljih rezultata u nastavnim, izvannastavnim i izvanškolskim aktivnostima. Nagrade zaslužuju svi učenici koji su svih osam razreda osnovne škole ili sva tri/četiri razreda srednje škole završili s odličnim uspjehom te imaju prebivalište u Vodicama barem tri godine do dana podnošenja Zahtjeva.

Javna rasprava o Studiji utjecaja na okoliš izgradnje vjetroelektrane Dazlina

Upravni odjel za zaštitu okoliša, prostorno uređenje, gradnju i komunalne usluge Šibensko-kninske županije objavljuje Javnu raspravu o Studiji utjecaja na okoliš izgradnje vjetroelektrane Dazlina u Općini Tisno. Javni uvid u predmetnu Studiju traje od 11. kolovoza do 9. rujna 2022. godine u prostorijama Grada Vodica, Ive Čače 8, radnim danima od 7 do 15 sati.
Javno izlaganje održat će se 5. rujna u podne u Vijećnici Općine Tisno, Uska ulica 1.
Izlaganju će prisustvovati predstavnici nositelja zahvata iz tvrtke Vjetroelektrane Dazlina d.o.o. i predstavnici izrađivača Studije Zelena infrastruktura d.o.o. koji će odgovarati na eventualna pitanja zainteresirane javnosti.

više »

Grad Vodice osigurava besplatne radne materijale za osnovnoškolce

Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Vodica je odlučeno da će se iz Gradskog proračuna izdvojiti sredstva za kupnju radnih bilježnica, likovnih mapa, radnih materijala za vježbe i praktični rad, atlasa i zbirki zadataka iz matematike za sve učenike osnovnih škola koji imaju prebivalište na području Grada Vodica. To znači da će radni materija dobiti svi osnovnoškolci koji pohađaju škole u Vodicama i Čistoj Velikoj, ali i oni učenici koji imaju prebivalište na području Grada Vodica ali se školuju u nekom drugom gradu na području Šibensko-kninske županije. Pravo na besplatni radni materijal ostvaruju i raseljene osobe kojima je odobrena privremena zaštita.
Odluku možete pročitati ovdje

Prijavite štete od požara

Gradonačelnik Grada Vodica Ante Cukrov, poziva sve vlasnike nekretnina na području Grada Vodica, koji su pretrpjeli štetu prouzrokovanu požarom od 13. srpnja 2022. godine, da ispune Obrazac za prijavu štete od prirodne nepogode do 1. kolovoza ove godine. Naime, danas je župan Šibensko-kninske županije, Marko Jelić donio Odluku o proglašenju prirodne nepogode – požar za područje Grada Šibenika i Grada Vodica te od danas teče rok od osam dana za prijavu štete. Ispunjeni obrazac treba dostaviti na e- mail adresu:  tina.bosotin@grad-vodice.hr, poštom ili donijeti osobno u pisarnicu Grada Vodica, Ive Čače 8, 22211 Vodice.
Obrazac možete preuzeti ovdje ili na portirnici Grada Vodica, a koristit će se za procjenu vrijednosti štete.

ePošta
Projekt PRavilnim primjerOM učimo zaštititi okOliš – PROMO
Projekt ADRIADAPT – A Resilience information platform for Adriatic cities and towns
Sanacija i zatvaranje odlagališta neopasnog otpada Leć
Program raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu RH za područje Grada Vodica
Službeni glasnik Grada Vodica
Proračun Grada Vodica
Javna nabava
Pravo na pristup informacijama