Grad Vodice

www.grad-vodice.hr

Dan državnosti

U ponedjeljak, 30. svibnja, obilježavamo Dan državnosti u Republici Hrvatskoj u spomen na konstituiranje prvoga demokratski izabranog višestranačkog Sabora 30. svibnja 1990. i na povijesnu ulogu Hrvatskoga sabora u očuvanju hrvatske državnosti tijekom mnogih stoljeća.
Predstavnici Grada Vodica i gradskih udruga postavit će vijence i zapaliti svijeće na centralni križ na Gradskom groblju u 8.15 sati uz prigodnu molitvu, a potom i na spomenik poginulim hrvatskim braniteljima Domovinskog rata na Trgu hrvatskih mučenika u 8.40 sati. Misa za domovinu održat će se u župnoj crkvi Svetog Križa u 19 sati.

više »

Počinje 62. Festival hrvatskih kazališnih amatera

Nakon prvog dijela 62. Festivala hrvatskih kazališnih amatera, koji je uspješno održan u vodičkom Kulturnom centru protekloga vikenda, Hrvatski sabor kulture i Pučko otvoreno učilište Vodice pozivaju vas na drugi, završni dio koji počinje sutra i završava proglašenjem najboljih od najboiljih, u nedjelju, 29. svibnja u 18:30 sati.
Vodice su već osam godina grad domaćin Festivala hrvatskih kazališnih amatera, godišnje smotre najuspješnijih amaterskih kazališnih skupina s tradicijom kontinuiranog održavanja dugom više od šest desetljeća.
letak 62. FHKA

više »

Okrugli stol "Znamo li i možemo li prilagoditi prehranu određenim zdravstvenim stanjima“

U organizaciji vodičkog Gradskog društva Crvenog križa u Vodicama je održan okrugli naziva „Znamo li i možemo li prilagoditi prehranu određenim zdravstvenim stanjima“ u sklopu projekta „Aktivni zajedno“, Moderator i predavač okruglog stola je bila nutricionistica Ana Grubišić, profesorica Medicinske škole Šibenik, a uz umirovljenike, sudjelovali su i volonteri te djelatnici Gradskog društva Crvenog križa Vodice. Raspravljalo se o osnovnim pravilima prehrane, skrivenim šećerima i soli u hrani, određenim zdravstvenim stanjima koja zahtijevaju prilagodbu prehrane, a na kraju je zaključeno da se svakoj osobi pri utvrđivanju određene dijagnoze mora individualno pristupiti kako bi mu se osigurala najbolja zdravstvena skrb, a dijagnosticiranje mora uključivati i konzultacije s nutricionistom.

više »

Izbori vijeća mjesnih odbora

Jučer je u Gradskoj vijećnici grada Vodica održana prva konstituirajuća sjednica Vijeća mjesnog odbora Srima na kojoj je prisustvovao i gradonačelnik Grada Vodica, gospodin Ante Cukrov, a za predsjednicu je izabrana gospođa Anamarija Širinić.
Ostale konstituirajuće sjednice vijeća mjesnih odbora održat će se u Gradskoj vijećnici grada Vodica prema rasporedu kako slijedi:

  • Grabovci - 1. lipnja 2022. u 13,30 sati
  • Gaćelezi – 1. lipnja 2022. u 14 sati
  • Čista Velika - 2. lipnja 2022. u 13,30 sati
  • Čista Mala -  2. lipnja 2022. u 14 sati
  • Prvić Luka - 3. lipnja 2022. u 13,30 sati
  • Prvić Šepurine – 3. lipnja 2022. u 14 sati.

Rekordan broj prijavljenih Vodičana za trening AKTIVNE HRVATSKE

Tradicionalni trening Aktivne Hrvatske u Vodicama ove je godine rekordan po broju prijavljenih sudionika. Više od 120 građana prijavilo se do sada za trening s timom Kineziološkog fakulteta iz Zagreba. Oni će vježbati u subotu, 28. svibnja u 18 sati na Trgu hrvatskih mučenika.
Projekt se održava pod pokroviteljstvom Predsjednika RH Zorana Milanovića, a uz podršku Ministarstva turizma i sporta te Hrvatskog olimpijskog odbora. Generalni partner projekta je HEP.

više »

ZaVRTimo krug promjena

U okviru projekta ZaVRTimo krug promjena u Osnovnoj školi Čista Velika je održana volonterska akcija uređenja školskog eko senzomotoričkog vrta u kojoj su sudjelovali učenici i nastavnici škole s roditeljima i zainteresiranim članovima lokalne zajednice. U dva dana volonterske akcije učenici su uspjeli ostvariti glavni rezultat projekta: primijeniti znanje, vještine i iskustva stečena kroz set edukativnih radionica “Biljni svijet i održivi razvoj“. Uređen i revitaliziran školski eko senzomotorički vrt postao je učionica na otvorenom koja svojim edukativnim sadržajem može ojačati kognitivne sposobnosti i kreativnost učenika. 

više »

Izložba "Velištak – život naselja kasnog neolitika" na gostovanju u Livnu

Nakon što je zadarski Muzej antičkog stakla ugostio izložbu nalaza s Velike Mrdakovice i eksponati s drugog arheološkog značajnog nalazišta u zaleđu Vodica otišlo je na gostovanje u susjednu Bosnu i Hercegovinu. Povodom Međunarodnog dana muzeja Franjevački muzej i galerija Gorica u Livnu izložili su izložbu Velištak – život naselja kasnog neolitika koja je prvi puta postavljena u atriju Kulturnog centra 2016. godine.

više »

Aktivna Hrvatska ponovno u Vodicama

Vodeći hrvatski sportsko–edukativni projekt Aktivna Hrvatska ove se godine održava jubilarne desete sezone na već uobičajenom mjestu na Trgu hrvatskih mučenika, u subotu 28. svibnja u 18 sati.
Dolazak toplog vremena najavljuje idealne uvjete za tjelesne aktivnosti na otvorenom. U našoj zemlji samo oko 25 % građana redovito vježba, dok je onih neaktivnih čak iznad 60 %, a smanjuje se i broj aktivnih sportaša u klubovima. Gledajući podatke na nacionalnoj razini, svaki treći osmogodišnjak ima prekomjernu tjelesnu masu. Upravo stoga, sportsko–edukativni projekt Aktivna Hrvatska kreće u desetu proljetno-ljetnu turneju uz treninge na otvorenom koje će voditi već iskusni tim Kineziološkog fakulteta iz Zagreba: Ana Marija Galeković, Iva Lončar, Karla Kaurić, Lukrecija Dragić i Tina Živković. S građanima će vježbati i treneri: Dominik Špoljarić, Drago Pezić, Karlo Kligl, Ivan Antunović, Luka Šuker i Patrik Kramarić, a program će voditi: Renata Sopek i Darija Mikulandra Žanetić.

više »

Rezultati izbora za članove Vijeća mjesnih odbora 2022.

Jučer su održani Izbori za članove vijeća Mjesnih odbora na području Grada Vodica: Čiste Male, Čiste Velike, Gaćeleza, Grabovaca, Luke i Šepurine na otoku Prviću te Srime.
Rezultate izbora možete vidjeti ovdje

"Penelopa" otvara 62. FHKA

Čak 20 kazališnih skupina, više od 300 glumaca i kazališnih entuzijasta nastupit će u Vodicama na 62. Festivalu hrvatskih kazališnih amatera. Tijekom posljednja dva svibanjska vikenda gledat ćemo najbolje ovogodišnje amaterske predstave. iz gotovo svih krajeva Hrvatske, odabrane u selekciji za ovogodišnji Festival.
Izbornica Bruna Bebić, prvakinja Drame splitskog HNK, ocjenjivala je prijavljene predstave s područja Šibensko-kninske županije i ovim je riječima obrazložila odabir predstave Penelopa, Dramske amaterske družine Pučkog otvorenog učilišta Vodice da sudjeluje na ovogodišnjem izdanju Festivala: „Odabirom zahtjevnog predloška, visokim stupnjem promišljenosti, hrabrošću pristupa te ujednačenom kvalitetom svih segmenta, zaista to zaslužuje“ (da bude izvedena na 62. FHKA, op. a.).

više »