Grad Vodice

www.grad-vodice.hr

Čestit Božić i sretna nova godina

Radost Božića dijelimo sa svojom obitelji, prijateljima i suradnicima. U blagdanskoj sreći i veselju, ohrabreni Božjom prisutnošću, pronađimo snagu za izazove pred nama. Ispunjeni vjerom i nadom u bolje sutra, puni ljubavi i suosjećanja, zajedničkim naporima i odgovornošću doprinesimo vraćanju na staro normalno.
Želim Vam blagoslovljen Božić i obilje zdravlja, radosti i uspjeha u novoj godini!

Vaš gradonačelnik
Ante Cukrov

Obavijest poljoprivrednicima

Upravni odjel za gospodarstvo, turizam, poljoprivredu, ruralni razvoj i EU fondove Šibensko-kninske županije obavještava da je 6. prosinca 2021. godine Ministarstvo poljoprivrede objavilo Natječaj za sufinanciranje premije police osiguranja za štetu od divljači na poljoprivrednim usjevima u 2021. godini koji je otvoren do raspodjele sredstava predviđenih po ovom Natječaju, a najkasnije do 31. prosinca 2021.
Više informacija 
Ujedno podsjećaju da je pri kraju i Natječaj za sufinanciranje zaštitnih sredstava štete od divljači u 2021.

2. kreativna radionica filcanja vune

Gradsko društvo Crvenog križa Vodice u suradnji s Gradskom knjižnicom Vodice organizira 2. kreativnu radionicu filcanja vune koja će se održati u Gradskoj knjižnici Vodice u četvrtak, 16. prosinca s početkom u 16 sati. Filcanje vune je tehnika obrade vune i kreiranje prekrasnih malenih figura, ukrasa pa čak i nakita, ovaj put učit će se primjena tehnike suhog filcanja vune iglicama kojom će se izrađivati božićni nakit.

više »

Stipendisti, dođite potpisati svoje ugovore!

Temeljem provedenog natječaja za prikupljanje ponuda radi dodjele stipendija redovnim studentima Grada Vodica, gradonačelnik Ante Cukrov donio je Odluku o dodjeli stipendija za akademsku 2021./2022. godinu te je objavljena konačna lista za dodjelu stipendija.
S obzirom na epidemiološke mjere, ove godine neće biti zajedničkog potpisivanja ugovora o stipendiranju. Obavještavaju se svi redovni studenti koji su dobili stipendiju Grada Vodica za akademsku 2021./2022. godinu, da mogu doći u gradsku upravu potpisati svoje ugovore o stipendiranju svakog radnog dana, u razdoblju od 14. do 24. prosinca u vremenu od 7 do 15 sati.

Tržnica Vodice u središtu zbivanja "56. zagrebačkog salona arhitekture i urbanizma"

U subotu je u Udruženju hrvatskih arhitekata na zagrebačkom Jelačić trgu otvorena izložba PAZAR PJACA PLAC SAJAM TRŽNICA TRG – ARHITEKTURA TRŽNICA Mirande Veljačić i Dinka Peračića, dobitnika Grand Prixa 53. zagrebačkog salona, na kojoj je vodička tržnica imala jednu od glavnih uloga.
Izložba se odvija u sklopu 56. zagrebačkog salona arhitekture i urbanizma, a prikazuje arhitektonske projekte rekonstrukcije tržnica u sedam gradova i mjesta u Hrvatskoj, autora Mirande Veljačić i Dinka Peračića, nastalih u posljednjih osam godina. Zvijezda izložbe je vodička tržnica od koje je sve počelo, a prikazane su još tržnice u Dubrovniku, Imotskom, Starom Gradu, projekt Benkovačkog sajma, mala tržnica u Tisnom, studija mreže tržnica u Splitu, ali i projekt ribarske luke u Brižinama, koja iako nije tržnica, čini važan dio lanca opskrbe hranom. Povezuje ih potreba da se suvremenom arhitekturom stvore mjesta dinamičnog urbanog života i revitalizira prostor koji ih okružuje. Temelje se na ideji otvorenog natkrivenog trga, kao idealnog javnog prostora na Mediteranu.

više »

Okrugli stol „Pozitivno razmišljanje kao sastavnica mentalnog zdravlja“

U Vodicama je održan Okrugli stol pod nazivom „Pozitivno razmišljanje kao sastavnica mentalnog zdravlja“ u sklopu projekta „Aktivni zajedno“ namijenjenog umirovljenicima, a kojeg organizira Gradsko društvo Crvenog križa Vodice. Na okruglom stolu su obrađene teme o mentalnom zdravlju, definirano je što je pozitivno ili dobro mentalno zdravlje, razgovaralo se o dobrobitima pozitivnog razmišljanja, definirani su načini kako biti pozitivan u negativnoj situaciji. Usvojene su tehnike pozitivnog razmišljanja i istaknute su prednosti takvog razmišljanja.

više »

Akcija davanja krvi

Gradsko društvo Crvanog križa Vodice poziva darivatelje krvi i one koji to žele postati na akciju darivanja krvi koja će se održavati u srijedu, 8. prosinca u Gradskoj knjižnici Vodice od 8 do 12 sati u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Vodice, Kluba darivatelja krvi Vodice i KBC-a Split.
Podsjetimo, muškarci krv mogu darovati četiri puta godišnje dok žene to mogu činiti tri puta, a samo jedna doza krvi može spasiti do tri života.
Hvala svim darivateljima u ime onih kojima darovana krv znači zdravlje, a često i život.

Odbojkašice Vodica ponovno vodeće u 2. hrvatskoj odbojkaškoj ligi

U nedjelju su odbojkašice Vodica ugostile odbojkašice Splita II i ostvarile još jednu pobjedu u 2. hrvatskoj odbojkaškoj ligi te su time ponovno preuzele vodstvo na bodovnoj ljestvici.
Nastupile su: Manuela Lasan-Zorobabel, Nora Čubrić, Ema Kokot, Lara Unić, Laura Unić, Izabela Jozanović, Lana Perić, Iva Begić, Nika Bujas i Franka Perkov. Trener: Krešimir Bujas

Cijepljenje bez najave i u Vodicama

Zavod za javno zdravstvo Šibensko–kninske županije u petak, 3. prosinca, u periodu od 16 do 18 sati organizira cijepljenje protiv bolesti COVID-19 u maloj vijećnici Grada Vodica na adresi Ive Čače 8. Cijepiti se mogu svi građani Republike Hrvatske i svi građani Europske unije bez obzira na mjesto prebivališta; potrebno je sa sobom ponijeti osobnu i zdravstvenu iskaznicu. Građani se ne moraju prethodno naručiti ili najaviti. Cijepljenje je organizirano za osobe koje trebaju primiti prvu ili drugu dozu cjepiva, uz obavezno predočenje potvrde o cijepljenju, ako je osoba došla po drugu dozu cjepiva. Cijepiti se je moguće sa cjepivima Pfizer, Moderna i Janssen.

Radionica filcanja vune

Gradsko društvo Crvenog križa Vodice u suradnji s Gradskom knjižnicom Vodice organizira kreativnu radionicu filcanja vune koja će se održati u Gradskoj knjižnici Vodice u utorak, 07. prosinca od 16:00 sati.
Filcanje vune je tehnika obrade vune i kreiranje prekrasnih malenih figura, ukrasa pa čak i nakita. Kreativna radionica filcanja vune namijenjena je umirovljenicima i njihovim unucima, provodi se u sklopu projekta Aktivni zajedno koji se sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda. Zbog ograničenog broja mjesta potrebna je rezervacija na broj Gradskog društva Crvenog križa Vodice 022 310 325 ili na kontakt broj Gradske knjižnice Vodice 022 442 095.

ePošta
Projekt PRavilnim primjerOM učimo zaštititi okOliš – PROMO
Projekt ADRIADAPT – A Resilience information platform for Adriatic cities and towns
Sanacija i zatvaranje odlagališta neopasnog otpada Leć
Program raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu RH za područje Grada Vodica
Službeni glasnik Grada Vodica
Proračun Grada Vodica
Javna nabava
Pravo na pristup informacijama