Grad Vodice

www.grad-vodice.hr

Solidarni zajedno za velike i male

Odbrojavamo dane do kraja godine. Druge godine za redom koja nas je suočila sa nizom izazova i nije štedjela baš nikoga. Božić je blagdan darivanja i brige o našim najbližima, ali i vrijeme kada se javlja želja da pomognemo i budemo bliski jedni s drugima. Stoga pozivamo naše sugrađane, ne samo s područja Grada Vodica, već sve ljude dobre volje, da se uključe u akciju „Solidarni zajedno za velike i male“.
U akciji prikupljamo hranu dužeg roka trajanja i higijenske potrepštine za korisnike socijalnog programa Gradskog društva Crvenog križa Vodice kojI  će se složiti u božićne pakete i uručiti potrebitima  uoči Božića.

više »

Cijepljenje bez najave i u Vodicama

Zavod za javno zdravstvo Šibensko–kninske županije u petak, 26. studenog, u periodu od 16 do 18 sati organizira cijepljenje protiv bolesti COVID-19 u maloj vijećnici Grada Vodica na adresi Ive Čače 8.
Cijepiti se mogu svi građani Republike Hrvatske i svi građani Europske unije bez obzira na mjesto prebivališta; potrebno je sa sobom ponijeti osobnu i zdravstvenu iskaznicu. Građani se ne moraju prethodno naručiti ili najaviti. Cijepljenje je organizirano za osobe koje trebaju primiti prvu, drugu ili treću dozu cjepiva, uz obavezno predočenje potvrde o cijepljenju, ako je osoba došla po drugu ili treću dozu cjepiva. Cijepiti se je moguće s Pfizerom, Modernom i Janssenom.

--

Tjedan kontrole zdravlja - provjerite vrijednosti krvnog tlaka i šećera u krvi

Gradsko društvo Crvenog križa Vodice u suradnji s Klubom darivatelja krvi Vodice provodi tjedan kontrole zdravlja od ponedjeljka, 22. studenoga do petka, 26. studenoga, u razdoblju od 7 i 30 do 11 sati u prostorijama Kluba darivatelja krvi. Moguće je provjeriti vrijednosti krvnog tlaka i šećera u krvi, a građani koji žele saznati više o darivanju krvi, informacije mogu dobiti od djelatnika i volontera Crvenog križa u prostorijama kluba do 11 sati.
Maske i sredstva za dezinfekciju su osigurani za sve. Akcija se provodi uz strogo pridržavanje svih epidemioloških mjera.

Završnica 61. FHKA

U petak, 19. studenog, nastavlja se 61. Festival hrvatskih kazališnih amatera čiji prvi dio je uspješno održan protekloga vikenda u vodičkom Kulturnom centru. Pučko otvoreno učilište Vodice je već sedmu godinu domaćin ove smotre najuspješnijih amaterskih kazališnih skupina, a Festival organizira Hrvatski sabor kulture uz financijsku pomoć Grada Vodica, Šibensko-kninske županije, vodičke Turističke zajednice i Ministarstva kulute i medija. Festival je otvorio gradonačelnik Vodica gospodin Ante Cukrov, a svečanost otvaranja uveličao Big Band Vodice. Publika je mogla pogledati predstave Kulturno-prosvjetnog društva „Sloga“ Pakrac, Sinjskog pučkog kazališta i Bjelovarskog kazališta, a u revijalnom programu prikazana je projekcija predstave „Romanca u okružnom zatvoru Fletcher“ Dramske amaterske družine Vodice domaćina.

više »

Cijepljenje bez najave i u Vodicama

Zavod za javno zdravstvo Šibensko–kninske županije u petak, 19. studenog, u periodu od 16 do 18 sati organizira cijepljenje protiv bolesti COVID-19 u maloj vijećnici Grada Vodica na adresi Ive Čače 8. Cijepiti se mogu svi građani Republike Hrvatske i svi građani Europske unije bez obzira na mjesto prebivališta; potrebno je sa sobom ponijeti osobnu i zdravstvenu iskaznicu. Građani se ne moraju prethodno naručiti ili najaviti. Cijepljenje je organizirano za osobe koje trebaju primiti prvu ili drugu dozu cjepiva, uz obavezno predočenje potvrde o cijepljenju, ako je osoba došla po drugu dozu cjepiva. Cijepiti se je moguće sa bilo kojom od četiri vrste cjepiva koja su registrirana u Europskoj uniji.

Svjetski dan prijevremeno rođene djece

Grad Vodice će, povodom obilježavanja Svjetskog dana prijevremeno rođene djece, u srijedu, 17. studenoga 2021., osvijetliti jednu od prepoznatljivih građevina na vodičkoj rivi dekorativnom rasvjetom ljubičaste boje budući da je to boja koja simbolizira ovu temu i tako se pridružiti ostalim gradovima u Hrvatskoj i svijetu u cilju podizanja svijesti u javnosti o problemu prijevremenog rađanja.

više »

Objavljen je prijedlog liste kandidata za dodjelu stipendija grada Vodica za akademsku godinu 2021./2022.

Na Natječaj za prikupljanje ponuda radi dodjele stipendija redovnim studentima Grada Vodica za akademsku 2021./2022. godinu, prijavu su podnijela 62 kandidata od kojih su uvjete za dodjelu stipendija ispunila 54. Kako je po drugom kriteriju natječaja “Socijalni status i druge socijalne prilike” stiglo samo četiri prijave koje ispunjavaju uvjete za dodijelu stipendije po tom kriteriju, broj stipendija koji će se dodijeliti po prvom kriteriju “Uspjeh u prethodnom školovanju i izvanškolskum aktivnostima” je povećan s 37 na 43.

više »

U gradsku upravu od sutra samo uz COVID potvrdu

Od sutra, 16. studenog 2021., svi zaposlenici Grada Vodica i građani koji trebaju njihove usluge obavezni su EU potvrdu ili odgovarajući dokaz o cijepljenju, preboljenju ili testiranju, predočiti prilikom ulaska u prostorije gradske uprave, prema Odluci nacionalnog Stožera civilne zaštite za sprečavanje širenja zaraze koronavirusom i donesenih mjera koje se odnose na dužnosnike, službenike u državnim i javnim ustanovama, službenike u područnoj i regionalnoj samoupravi, zaposlenike ustanova i trgovačkih društava čiji je osnivač RH, kao i jedinice lokalne i regionalne samouprave. 
Popis oko 6500 testnih mjesta bit će objavljen na mrežnim stranicama Ravnateljstva civilne zaštite, Ministarstva zdravstva, HZZO-a i HZJZ-a.

Cijepljenje bez najave i u Vodicama

Zavod za javno zdravstvo Šibensko–kninske županije u petak, 12. studenog, u razdoblju od od 16 do 18 sati organizira cijepljenje protiv bolesti COVID-19 u maloj vijećnici Grada Vodica na adresi Ive Čače 8.
Cijepiti se mogu svi građani Republike Hrvatske i svi građani Europske unije bez obzira na mjesto prebivališta; potrebno je sa sobom ponijeti osobnu i zdravstvenu iskaznicu. Građani se ne moraju prethodno naručiti ili najaviti. Cijepljenje je organizirano za osobe koje trebaju primiti prvu ili drugu dozu cjepiva, uz obavezno predočenje potvrde o cijepljenju, ako je osoba došla po drugu dozu cjepiva. Cijepiti se je moguće sa bilo kojom od četiri vrste cjepiva koja su registrirana u Europskoj uniji.

--

61. Festival hrvatskih kazališnih amatera ponovo igra u Vodicama

Festival hrvatskih kazališnih amatera, godišnja smotra najuspješnijih amaterskih kazališnih skupina, nakon prošlogodišnjeg prvog u povijesti online formata, u svom 61. izdanju vraća se na vodičke daske koje život znače i nastavlja kontinuiranu tradiciju održavanja i u najizazovnijim vremenima.
Festival će biti održan od 12. do 14. te od 19. do 21. studenoga u Kulturnom centru Vodice u organizaciji Hrvatskog sabora kulture, vodećeg predstavnika kulturno-umjetničkog amaterizma u našoj zemlji i u suorganizaciji Pučkog otvorenog učilišta Vodice, uz materijalnu potporu Ministarstva kulture i medija, Šibensko-kninske županije, Grada Vodica i Turističke zajednice grada Vodica.

više »
ePošta
Projekt PRavilnim primjerOM učimo zaštititi okOliš – PROMO
Projekt ADRIADAPT – A Resilience information platform for Adriatic cities and towns
Sanacija i zatvaranje odlagališta neopasnog otpada Leć
Program raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu RH za područje Grada Vodica
Službeni glasnik Grada Vodica
Proračun Grada Vodica
Javna nabava
Pravo na pristup informacijama