Grad Vodice

www.grad-vodice.hr

Devetu godinu zaredom Vodice imaju najtransparentniji proračun

Institut za javne financije predstavio je rezultate istraživanja pod nazivom Transparentnost proračuna lokalnih jedinica koje je provedeno na svih 576 županija, gradova i općina u Republici Hrvatskoj. Grad Vodice ocijenjen je odličnom ocjenom za otvorenost proračuna devetu godinu zaredom te je time svrstan na listu najtransparentnijih gradova u Hrvatskoj.
Za potrebe istraživanja, proračunska transparentnost mjerila se brojem ključnih proračunskih dokumenata objavljenih na službenim internetskim stranicama lokalnih jedinica, a to su: izvještaj o godišnjem izvršenju proračuna za 2021., izvještaj o polugodišnjem izvršenju proračuna za 2022., prijedlog proračuna za 2023., izglasani proračun za 2023. te proračunski vodič za građane za 2023. godinu.

više »

Akcija davanja krvi

Crveni križ Vodice poziva darivatelje krvi i one koji to žele postati na akciju darivanja krvi koja će se održati sutra, 12. srpnja  od 8 do 12 sati u Gradskoj knjižnici Vodice. Akcija darivanja krvi održava se u suradnji sa Klubom darivatelja Vodice i KBC-om Split. Iz KBC-a Split javljaju kako su zalihe krvi jako niske, posebno nedostaje 0+ i 0- krvne grupe. Krv mogu dati punoljetne zdrave osobe; muškarci svaka tri, a žene svaka četiri mjeseca. Samo darivanje krvi s pregledom traje 15 minuta, a samo jedna doza krvi može spasiti do tri života.

Nove izmjene Prostornog plana Grada Vodica

Donesen je Zaključak o utvrđivanju Prijedloga V. Izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Grada Vodica kojeg je izradio Geoprojekt d.d. iz Splita, a koji će biti izložen na ponovnljenoj Javnoj raspravi Ponovljena Javna rasprava objavit će se u Slobodnoj Dalmaciji, na mrežnim stranicama Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, na mrežnim stranicama Grada Vodica, u „Službenom glasniku Grada Vodica“ i na oglasnoj ploči Grada Vodica. Prijedlog V. izmjena bit će izložen i na javnom uvidu od srijede, 5. srpnja, do subote, 5. kolovoza 2023. godine u Gradskoj vijećnici Grada Vodica, Ive Čače 8, svakog radnog dana od 8 do 14 sati. 
Javno izlaganje o prijedlogu Plana održat će se u utorak, 25. srpnja u 09.30 sati u Gradskoj vijećnici Grada Vodica, Ive Čače 8.

više »

Još jedna Plava zastava

Nakon što je prošloga tjedna na Plavoj plaži u Vodicama započela s radom spasilačka služba te su time zadovljeni svi kriteriji za podizanje Plave zastave, danas je ovaj simbol sigurnosti i kvalitete plažne ponude podignut i na plaži u Srimi. Od danas su kupači i na ovoj plaži pod budnim okom spasilaca.

Uskoro se otvara Kaufland u Vodicama

Uskoro u Vodicama Kaufland otvara svoju 47. trgovinu. Kako je uobičajeno, ovaj trgovački lanac pažnju posvećuje i lokalnoj zajednici u kojoj otvara svoja vrata. U nazočnosti gradonačelnika Vodica, Ante Cukrova, danas je predsjednik Uprave Kauflanda Hrvatska k.d., Patrick Rudat, uručio ček od 5.000 eura predstavnici Doma zdravlja, Dunji Radetić, dr. med. spec. ped. za potrebe Pedijatrijske ambulante u Vodicama.
Večer uoči samog otvorenja, 4. srpnja, Kaufland za Vodičane i njihove goste upriličuje koncert Petra Graše s početkom u 22 na vodičkoj rivi.
Trgovina Kaufland, na adresi Put Gaćeleza 1 d, počinje s radom u srijedu, 5. srpnja od 7 sati ujutro, a prvog dana rada kupce očekuju odlične akcije i pogodnosti te prigodan dar za svakog kupca.

 

Najvrijedniji učenici kod Gradonačelnika

Danas je gradonačelnik Vodica, Ante Cukrov, primio učenike Osnovne škole Vodice i Osnovne škole Čista Velika koji su svojim uspjesima na županijskim natjecanjima iz različitih školskih predmeta i sportova izborili sudjelovanje i na državnim natjecanjima. Na svečanosti je bilo pedesetak učenika kojima je Gradonačelnik, uz prigodan govor, iskrene čestitke i riječi ohrabrenja da se nastave truditi i učiti, uručio zaslužena priznanja i nagrade. Svi su učenici dobili jednodnevni izlet na Kornate s uključenim ručkom, a onima koji su bili najuspješniji na županijskim natjecanjima iz školskih predmeta Pučko otvoreno učilište Vodice darovalo je godišnju ulaznicu za kino u Kulturnom centru Vodice.

Plava zastava na Plavoj plaži

Danas je na Plavoj plaži u Vodicama počela s radom spasilačka služba čime su ispunjeni svi uvjeti za podizanje Plave zastave, svjetskog simbola kvalitete plužne usluge i čistog mora. Iako su i prošle godine, Plava plaža i plaža na Srimi za koje gradsko komunalno društvo Leć provodi uvjete certificiranja, dobile priznanja Plave zastave, one nisu mogle biti podignute, jer nije bilo zainteresiranih certificiranih spasilaca. Ove godine je situacija nešto bolja pa se očekuje da nakon Plave plaže, uskoro započne s radom i spasilačka služba na Srimi. Time će biti zadovoljeni svi strogi kriteriji i uvjeti za podizanje Plave zastave i na toj plaži čime će Vodice ponovno imati dvije sigurne, kontrolirane plaže.

Čestitamo Dan antifašističke borbe1

Obilježavajući Dan antifašističke borbe prisjećamo se osnivanja prvog antifašističkog odreda čime se Hrvatska svrstala na stranu antifašista i pobjednika Drugog svjetskog rata. Prisjećamo se i hrvatskih branitelja koji su pola stoljeća kasnije ustali protiv fašističke, okupatorske, jugoslavensko-srpske sile. Zato se danas s ponosom prisjećamo svih koji su svoje živote utkali u temelje slobodne Hrvatske.
Čestitam Vam Dan antifašističke borbe!
Gradonačelnik,
Ante Cukrov


                                                                                                                                                                         

Obavijest građanima i poslovnim partnerima o promjeni poslovnog računa

Grad Vodice posluje sa ERSTE&STEIERMӒRKISCHE BANK d.d., a novi podaci glase:

IBAN: HR7724020061850000005
SWIFT: ESBCHR22

Sva plaćanja (npr. komunalna naknada, komunalni doprinos, naknada za uređenje voda, porez na kuće za odmor i ostalo koja su se do sada vršila na stari broj računa), potrebno je ubuduće vršiti na novi broj računa HR7724020061850000005.

Isplata jednokratnog novčanog primanja za korisnike mirovina iz inozemstva

Vlada Repulike Hrvatske je donijela Odluku o dopunama Odluke o isplati jednokratnog novčanog primanja korisnicima mirovine radi ublažavanja posljedica rasta troškova života kako bi se omogućila isplata jednokratnog novčanog primanja i korisnicima koji primaju mirovinu samo iz inozemstva, a do sada nisu imali pravo na isplatu jednokratnih novčanih primanja.
Tiskanica za dostavu podataka o visini inozemne mirovine

Prijava kvara ulične rasvjete
Projekt PRavilnim primjerOM učimo zaštititi okOliš – PROMO
Projekt ADRIADAPT – A Resilience information platform for Adriatic cities and towns
Sanacija i zatvaranje odlagališta neopasnog otpada Leć
Program raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu RH za područje Grada Vodica
Službeni glasnik Grada Vodica
Proračun Grada Vodica
Javna nabava
Pravo na pristup informacijama
iTransparentnost
Događanja
uto, 23. 07. 2024. u 10:00 h
Kulturni centar Vodice
Kino Vodice
čet, 18. 07. 2024. u 19:15 h
Kino Vodice
čet, 18. 07. 2024. u 21:00 h
Kino Vodice
pet, 19. 07. 2024. u 19:15 h
Kino Vodice
pet, 19. 07. 2024. u 21:00 h
Kino Vodice
sub, 20. 07. 2024. u 19:15 h
Kino Vodice
sub, 20. 07. 2024. u 21:00 h
Kino Vodice
ned, 21. 07. 2024. u 19:15 h
Kino Vodice
ned, 21. 07. 2024. u 21:00 h
Kino Vodice
pon, 22. 07. 2024. u 19:15 h
Kino Vodice
pon, 22. 07. 2024. u 21:00 h
Kino Vodice
Projekt Hera

Projekt Nove mogućnosti
Web kamere
Web kamera 1
Web kamera 2
Hrvatski otočni proizvod logo