Grad Vodice

www.grad-vodice.hr

Sretan Uskrs!

Drage sugrađanke i sugrađani,
provedite sretan i veseo Uskrs okruženi najmilijima, obitelji i prijateljima s molitvom da nam ovaj radostan blagdan nagovještaja vječnog života daruje snage u duhovnoj i materijalnoj izgradnji našeg grada i društva.
U ime Gradskog vijeća, svojih suradnika, djelatnika gradske uprave i svoje osobno ime želim Vam sretan Uskrs!

Vaš gradonačelnik,
Ante Cukrov

Karatisti s uspjehom krenuli u novu sezonu

Ovoga je vikenda održano prvo kolo Dalmatinske karate lige u Pločama, a na njemu su nastupili i članovi Karate kluba Okit. Mnogima od njih ovo je bilo prvo natjecanje. U jakoj konkurenciji od oko 500 natjecatelja iz 25 dalmatinskih klubova, Vodičani su se vratili ovjenčani brojnim medaljama u raznim kategorijama. Zlato su osvojili: Petra Svalina, Tena Svalina, Vita Vulin, Ana Marjanović, Lili Klarin, Gabrijela Grubelić, Jakov Bosotin, Alem Adili, Oliver Križanović Mimica, Noa Adrian Perković, Tome Olivari i Noah Križanović Mimica. Ovjenčani srebrom: Elin Ianachi Ćopić, Šime Rašin, Toma Perić, Tome Henjak, Vito Zafron i Luka Mandić, a broncom: Naomi Klarin, Kiara Grubelić, Ana Klarić, Ela Adžaga, Josip Stilinović, Josip Malenica, Vito Perković i Niko Marjanović.

Vodičke odbojkašice upisale nove pobjede

Odbojkašice Vodica upisale su novu pobjedu u 2. hrvatskoj odbojkaškoj ligi pobijedivši ekipu ŽOK Šibenik. Ovim rezultatom Vodičanke su zadržale vodstvo na ljestvici pred ogled s dubrovačkim odbojkašicama i osigurale da im je u tom posljednjem kolu dovoljna i minimalna pobjeda u setovima kako bi osigurale osvajanje 2. lige, a time i ulazak u Prvu b ligu.
Druge ekipe Odbojkaškog kluba Vodice nastupile su ovoga vikenda u utakmicama 3. lige i Mlađe kadetske lige. Obje ekipe su gostovale u Kninu i pobijedile.

Za OK Vodice u 2. hrvatskoj odbojkaškoj ligi nastupile su: Manuela Lasan-Zorobabel, Nora Čubrić, Franka Perkov, Lara Unić, Laura Unić, Izabela Jozanović, Lana Perić, Iva Begić, Franka Popov, Nika Bujas, Ela Čubrić i Nika Erak.
Za OK Vodice u Mlađe-kadetskoj ligi nastupile su: Iva Begić, Ela Čubrić, Karmen Juričev, Marta Kranjac, Nika Stanić, Franka Popov, Ella Juričev, Antonia Perkov, Sara Pirjak i Mia Begić.

Izrada uskrsnih figurica od vune -radionica za umirovljenike

Uskrsne figurice

Crveni križ Vodice organizira još jednu zanimljivu radionicu filcanja vune namijenjenu umirovljenicima koja se provodi sutra, 29. ožujka s početkom u 17 sati u Gradskoj knjižnici Vodice. Ovoga puta primijenit će se tehnika filcanja iglicama za filcanje, a izrađivat će se figure uskrsnih zečeva. Radionica je organizirana u sklopu projekta Aktivni zajedno koji je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda. Zbog ograničenog broja sudionika na radionici potrebno je rezervirati mjesto na: 022/310325 ili 095/8225658.

Izbori za mjesne odbore 2022

Izbori za članove vijeća Mjesnih odbora na području Grada Vodica održat će se u nedjelju, 08. svibnja 2022. godine. Do toga datuma, Izborno povjerenstvo Grada Vodica dežurat će u zgradi Gradske uprave Grada Vodica, svakim radnim danom od 7 do 15 sati, dok će 1. i 26. travnja to dežurstvo biti produženo od 7 do 24 sata. Na dan izbora 08. svibnja, dežurstvo će se održavati od 6:30 do 19 sati nakon čega se zatvaraju birališta i utvrđuju rezultati glasovanja.
Dežurstvo za zaprimanje prigovora i žalbi nakon održavanja izbora radit će svakim radnim danom od 7 do 15 sati.
U vrijeme održavanja dežurstva članovi Izbornog povjerenstva Grada Vodica mogu se kontaktirati na: mob 097 798 6306 (predsjednik povjerenstva), 022 444 906, 022 444 911 i 022 444 900 (centrala).
Sve informacije i potrebnu dokumentaciju možete preuzeti ovdje.

Stambeno zbrinjavanje raseljenih osoba iz Ukrajine

Stožer civilne zaštite Grada Vodica obavještava da je na mrežnim stranicama Ravnateljstva civilne zaštite MUP-a objavljen Javni poziv za dostavu ponuda vlasnika stambene jedinice za stambeno zbrinjavanje raseljenih osoba iz Ukrajine u pojedinačnom smještaju. Na navedenoj se stranici nalaze obrasci "Ponuda smještaja za raseljene osobe" i "Potvrda o nadzoru stambene jedinice".
Vlada Republike Hrvatske donijela je Odluku o financiranju troškova za stambeno zbrinjavanje raseljenih osoba iz Ukrajine u pojedinačnom smještaju, kojom se uređuje se financiranje troškova korištenja stambenih jedinica u pojedinačnom smještaju za stambeno zbrinjavanje raseljenih osoba iz Ukrajine koje su napustile Ukrajinu od 24. veljače 2022. i došle na područje Republike Hrvatske.

više »

"Zašto i kako uzgajati vlastitu hranu" -poziv na besplatno predavanje

Zašto i kako uzgajati vlastitu hranu

Grad Vodice organizira predavanje Zašto i kako uzgajati vlastitu hranu, u petak, 1. travnja u 17 sati u Gradskoj vijećnici Grada Vodica. Predavačica Silvija Kolar-Fodor, biovrtlarka, autorica, aktivistica i predsjednica Udruge Biovrt, otkrit će na koje sve načine možete započeti vlastiti vrt i uzgojiti obilje zdrave hrane - pa čak i ako trenutno nemate zemlju.
Nakon predavanja predviđena  je razmjena sjemenja, pa ponesite sa sobom nešto svoga. Vrtlarenje je više od samog uzgoja hrane.

Prikupljanje pomoći za Ukrajince

Prikupljanje pomoći Ukrajina

Gradsko društvo Crvenog križa Vodice prikuplja materijalne donacije za formiranje paketa hrane i higijene namijenjene raseljenim osobama iz Ukrajine u sklopu Humanitarne akcije Hrvatskog Crvenog križa. Donacije zaprimaju volonteri Crvenog križa Vodice i Humanitarne udruge Daj 5 od srca u prostorijama vodičke  Stare škole na adresi Obala Vladimira Nazora 4, od ponedjeljka do subote u vremenu od 8 do 12 sati.
Na području djelovanja vodičkog Društva pristiglo je dvadeset obitelji o kojima se skrbi i kojima su paketi namijenjeni. Ako se prikupi više od naših potreba pakete šaljemo društvima koji vode brigu o najvećem broju obitelji na području Republike Hrvatske svjesni kako neka društva djeluju na područjima gdje lokalno stanovništvo nije u mogućnosti donirati jer su i sami u potrebi. Hvala Vam od srca što nam pomažete pomagati.

Poziv maturantima s područja Grada Vodica za prijavu na besplatno korištenje aplikacije ePripreme

Grad Vodice, u suradnji s POU Adeptio (educirajme.com), zainteresiranim maturantima s područja Grada Vodica omogućuje korištenje mrežne aplikacije ePripreme za državnu maturu s ciljem kontinuirane i pravovremene pripreme za uspješno polaganje državne mature i upisa na željeni fakultet.
Korištenjem aplikacije ePripreme za državnu maturu maturanti imaju pristup:
• svim predmetima (i obveznim i izbornim) sa A i B razine ispita;
• ispitima sa ljetnih i jesenskih rokova državnih matura;
• neograničenom korištenju aplikacije;
• interaktivnoj osobnoj statistici i prikazu osobnog napretka.

Ključne značajke i prednosti aplikacije ePripreme za državnu maturu:
• Lako korištenje - ispiti u obliku interaktivnih kvizova s rješenjima vidljivim odmah nakon rješavanja ispita;
• Svi predmeti (obvezni i izborni) – više (A) i niže (B) razine, ljetni i jesenski rokovi;
• Natjecanje korisnika – uspoređivanje rezultata sa ostalim maturantima koji koriste aplikaciju;
• Praćenje rezultata – evidencija postotka svih riješenih ispita i praćenje osobnog napretka;
• Roditelji mogu imati uvid u napredak svog djeteta i redovitost učenja;
• Mogućnost slanja kroz aplikaciju Vaših motivirajućih ili poruka podrške maturantima;
• Simulacija probnih matura;
• Mogućnost profesorima da sami naprave svoje ispite ili probnu maturu.

Da bi se aplikacija čim prije stavila na korištenje, mole se zainteresirani maturanti da na e-mail: iva.bosotin@grad-vodice.hr dostave sljedeće podatke: Ime i prezime, e-mail adresu, adresu prebivališta/boravišta te naziv i smjer škole koju pohađaju.

Obavijest Prvićanima – preuzimanje besplatnog kompostera

Preuzimanje kompostera - Prvić

Komunalno društvo Leć obavještava korisnike svojih usluga s otoka Prvića da će se ove subote, 12. ožujka vršiti podjela kućnih kompostera.
Komposteri se daju samo onim građanima koji su u Izjavi o načinu korištenja javne usluge prikupljanja miješanog i biorazgradivog komunalnog otpada potvrdili da žele kompostirati.
Besplatne posude za kompostiranje korisnici mogu preuzeti prema slijedećem rasporedu:
PRVIĆ LUKA – 12. ožujka od 8 do 11 sati na brodu OSLIĆ, brodu ugovornog brodara koji prevozi otpad i koji će biti privezan na Glavnoj rivi;
PRVIĆ ŠEPURINE – istoga dana od 11:30 do 14:30 sati na brodu OSLIĆ koji će biti privezan na Gujinom gatu.
Prilikom preuzimanja kućnog kompostera korisnik je obvezan potpisati evidenciju preuzimanja