Grad Vodice

www.grad-vodice.hr

Ususret 63. Festivalu hrvatskih kazališnih amatera

Već devet uzastopnih godina Pučko otvoreno učilište Vodice je pouzdan suradnik i partner Hrvatskom saboru kulture u suorganizaciji Festivala hrvatskih kazališnih amatera. Šezdeset i treće izdanje ove najveće i najprestižnije nacionalne smotre kazališnog amaterizma održat će se u Kulturnom centru Vodice dva uzastopna vikenda u svibnju, od 12. do 14. i od 19. do 21. svibnja. U šest festivalskih dana zaljubljenici u kazališnu umjetnost moći će pogledati dvadeset predstava koje su pobijedile na svojim županijskim smotrama i koje su selektori ovogodišnjeg festivala uvrstili na repertoar 63. FHKA po svojoj izvrsnosti i kvaliteti.
FESTIVALSKI PROGRAM ponudit će publici izvrsne predstave različitih poetika, žanrova i stilova. Na sve predstave ulaz je SLOBODAN.

više »

Sretan Dan grada i župe Vodice

Dragim sugrađankama i sugrađanima,
čestitam Dan našeg grada i Župe Našašća Svetog Križa kojeg slavimo 3. svibnja, na dan naše moćne zaštitnice sv. Jeline, ali koji ćemo obilježavati tijekom cijelog mjeseca raznim kulturnim, sportskim i zabavnim događanjima, u zajedništvu i veselju. Upravo jedinstvom i altruizmom možemo činiti život u Vodicama ljepšim i ugodnijim.

Vaš gradonačelnik,
Ante Cukrov

Izbori za članove vijeća nacionalnih manjina

Gradsko Izborno povjerenstvo Grada Vodica utvrdilo je pravovaljanost dostavljenih kandidacijskih lista za izbor članova vijeća nacionalnih manjina i predstavnika nacionalne manjine za područje Grada Vodica.
Na osnovi članka 19., članka 20. stavka 1. podstavka 1. i stavka 4. te članka 41. točke 4. Zakona o izboru vijeća i predstavnika nacionalnih manjina (Narodne novine br. 25/19), Gradsko izborno povjerenstvo Grada Vodica sastavilo je i objavljuje kandidacijske liste za izbor članova vijeća nacionalnih manjina i predstavnika nacionalne manjine u Gradu Vodicama.

Otvoren Javni poziv za dodjelu potpora tradicijskim i umjetničkim obrtima

Grad Vodice je objavio Javni poziv za dodjelu potpora tradicijskim i umjetničkim obrtima s ciljem očuvanja kulturnog nasljeđa i tradicijskih gospodarskih vrijednosti te poticanja. Korisnici potpora su obrti sa sjedištem na području Grada Vodica i vlasnik obrta mora imati prebivalište na području Grada Vodica. Obrt mora raditi tijkom cijele godine i mora se baviti nekom od djelatnosti s popisa navedenog u Javnom pozivu. Obrt mora imati najmanje jednog zaposlenog na neodređeno vrijeme u punom radnom vremenu (vlasnik ili jedan zaposlenik) najmanje tri mjeseca prije raspisivanja natječaja, a ukoliko se radi o novoupisanom obrtu, mora imati upisan početak obavljanja obrta i imati najmanje jednog zaposlenog na neodređeno vrijeme u punom radnom vremenu (vlasnik ili jedan zaposlenik).
Zahtjevi se podnose Gradu Vodicama, osobno u pisarnicu ili poštom na adresu: Grad Vodice, Prijava na Javni poziv za dodjelu potpora tradicijskim i umjetničkim obrtima, Ive Čače 8, 22211 Vodice, najkasnije do 28. travnja 2023. do 14 sati bez obzira na način dostave.

Akcija davanja krvi

Klub dobrovoljnih darivatelja krvi Vodice poziva darivatelje krvi i one koji to žele postati na akciju darivanja krvi koja će se održati sutra od 8 do 12 sati u Gradskoj knjižnici Vodice . Akcija darivanja krvi održava se u suradnji sa KBC-om Split.
Krv mogu dati punoljetne zdrave osobe, muškarci svaka tri, a žene svaka četiri mjeseca. Samo darivanje krvi s pregledom traje 15 minuta, a samo jedna doza krvi može spasiti do tri života.

Sretan Uskrs!

Drage sugrađanke i sugrađani,
najveći kršćanski blagdan provedite u radosti i veselju, okruženi svojim najmilijima, svojom obitelji i dragim prijateljima.

Želim Vam sretan Uskrs!

Vaš gradonačelnik
Ante Cukrov

Selekcija za 63. FHKA

Vikend nakon Uskrsa u Murteru se održava selektiranje predstava prijavljenih na 63. Festival hrvatskih kazališnih amatera iz Šibensko-kninske županije. Veseli što su se probudili amateri naše županije pa se ove godine za pravo na nastup na ovoj najvećoj i najprestižnijoj smotri najboljih amaterskih kazališnih izdanja natječe čak šest skupina: Udruga umirovljenika Krešimirova grada Šibenik – Dramska skupina: „ZA DOLARE I MAGARCA“; Kulturna udruga „Šibenske promenade“: „RAJSKA VALA“; Udruga Dramski amateri Murter: „NA RIVI“; Udruga Dramski amateri Murter: „DJEVOJČICA SA ŠIBICAMA“; Kazališna radionica „Mali meštar“ POU Drniš: „MALI PRINC – povratak s asteroida B612“ i Dramska amaterska družina POU-a Vodice: „BILO BI ŠTETA DA BILJKE KREPAJU“.

više »

Izbori za članove vijeća nacionalnih manjina

Do 15. travnja 2023. Gradskom izbornom povjerenstvu Grada Vodica, Općinskom izbornom povjerenstvu Općine Tisno, Općinskom izbornom povjerenstvu Općine Tribunj, Općinskom izbornom povjerenstvu Općine Murter-Kornati i Općinskom izbornom povjerenstvu Općine Pirovac mogu se dostaviti prijedlozi lista kandidata za izbore članova vijeća nacionalnih manjina i prijedlozi kandidatura za izbore predstavnika nacionalnih manjina.
Izbori za članove vijeća nacionalnih manjina u jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave i izbori za predstavnike nacionalnih manjina u jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave će se održati u nedjelju, 7. svibnja 2023.

više »

Aktivna Hrvatska ponovno u Vodicama

Vodeći nacionalni sportsko-edukativni projekt Aktivna Hrvatska ovog se svibnja vraća u Vodice. Trening za koji uvijek vlada veliko zanimanje vodi Jedan od trenutno najtraženijih hrvatskih trenera, Patrik Kramarić.
Tradicionalni trening će se održati u subotu, 27. svibnja u 18 sati, a prijave za sudjelovanje su moguće ovdje
Aktivna Hrvatska u jedanaestoj se sezoni održava pod pokroviteljstvom Predsjednika RH Zorana Milanovića, a uz podršku Ministarstva turizma i sporta te Hrvatskog olimpijskog odbora. Partner projekta u Vodicama je Turistička zajednica grada Vodica. 

više »

Preventivni pregled razine šećera u krvi

Patronažna služba Vodice i Crveni križ Vodice, povodom 30 godina patronaže, organiziraju preventivni pregled razine šećera u krvi u petak, 31. ožujka, od 9 do 11 sati na gradskoj tržnici. Mjerenje će vršiti djelatnice patronažne službe. Pozivaju se građani da iskoriste priliku i izmjere razinu šećera u krvi i krvni tlak.

više »
Događanja
Kino Vodice
pet, 01. 03. 2024. u 19:00 h
Kino Vodice
pet, 01. 03. 2024. u 21:00 h
Kino Vodice
sub, 02. 03. 2024. u 18:45 h
Kino Vodice
sub, 02. 03. 2024. u 20:30 h
Kino Vodice
ned, 03. 03. 2024. u 18:45 h
Kino Vodice
ned, 03. 03. 2024. u 20:30 h
Kino Vodice
Projekt Hera

Projekt Nove mogućnosti
Web kamere
Web kamera 1
Web kamera 2
Hrvatski otočni proizvod logo