Grad Vodice

www.grad-vodice.hr

Javni poziv za dodjelu potpora tradicijskim i umjetničkim obrtima

Tradicijski i umjetnički odbori

U cilju očuvanja kulturnog naslijeđa i tradicijskih gospodarskh vrijednosti te poticanja njihovog razvoja, Gradonačelnik Grada Vodica raspisao je Javni poziv za dodjelu potpora tradicijskim i umjetničkim obrtima.

Tradicijski obrti su obrti za koje je potrebno posebno poznavanje zanatskih vještina i umijeća u obavljanju djelatnosti te koji se obavljaju pretežnim udjelom ručnog rada, a koji se tehnikama proizvodnje i rada, namjenom i oblikom oslanjaju na obrasce tradicijske kulture, pa u tom smislu mogu simbolizirati lokalni, regionalni ili nacionalni identitet.

Umjetnički obrti su su obrti koji se odlikuju proizvodima i uslugama visoke estetske vrijednosti, dizajnom, likovnim i drugim rješenjima uz naglašenu kreativnost i individualnost majstora obrta – umjetnika.

Pogledajte tekst i uvjete Javnog poziva, kao i potrebnu dokumentaciju »

Čestit Božić!

Dragim sugrađanima, suradnicima, partnerima i prijateljima Vodica,
čestit Božić, puno zadovoljstva i radosti u osobnom životu te uspjeha u poslovnim izazovima,

želi gradonačelnik Vodica
Ante Cukrov

Obavijest o isplati jednokratne novčane pomoći povodom blagdana Božića za 2022.

Gradsko vijeće Grada Vodica donijelo je Odluku o isplati jednokratne novčane pomoći povodom blagdana Božića za 2022. godinu. Pravo na isplatu Božićnice u iznosu od 1.002,08 kuna / 133,00 eura (fiksni tečaj konverzije 7,53450) imaju samci i svi članovi kućanstva čiji ukupan prihod u prethodnoj kalendarskoj godini, iskazan po članu kućanstva, mjesečno nije veći od 2.500,00 kuna / 331,80 eura (fiksni tečaj konverzije 7,53450), pod uvjetom da korisnici zajamčene minimalne naknade, samci, odnosno svi članovi kućanstva imaju prebivalište na području Grada Vodica. Kućanstvom se u smislu ove Odluke smatraju sve osobe bez obzira na srodstvo, koje zajedno stanuju na istoj adresi prebivališta u stambenom prostoru, zajedno privređuju i troše ostvarene prihode te zajedno koriste pokretnine i nekretnine za podmirenje osnovnih životnih potreba. Samcem se u smislu ove Odluke smatra osoba koja živi sama.

više »

Dani mladog maslinovog ulja u Dalmaciji 2022

U subotu, 17. prosinca, u Hotelu Olympia, ponovno se održava manifestacija Dani mladog maslinovog ulja u organizaciji Udruge dalmatisnkih uljara, Zavoda za javno zdravstvo Šibensko-kninske županije i Udruge Olea. Ove je godine na Manifestaciju prijevljen 361 uzorak ulja iz naše zemlje i inozemstva.
Program počinje u 13 sati dolaskom sudionika, a završava u 19.30 svečanom večerom uz objavu rezultata.

više »

Stipendisti Grada Vodica dođite na potpisivanje ugovora!

Temeljem provedenog natječaja za prikupljanje ponuda radi dodjele stipendija redovnim studentima Grada Vodica, gradonačelnik Ante Cukrov donio je odluku o dodjeli stipendija za akademsku 2022./2023. godinu te je objavljena konačna lista za dodjelu stipendija.
Obavještavaju se svi studenti koji su dobili stipendiju Grada Vodica za akademsku 2022./2023. godinu da mogu doći u Gradsku upravu potpisati ugovor o stipendiranju svakog radnog dana do 29. prosinca u vremenu od 7 do 15 sati.

Prijedlog liste kandidata za dodjelu stipendija Grada Vodica

Objavljen je Prijedlog liste kandidata za dodjelu stipendija Grada Vodica za akademsku godinu 2022./2023.
Na Natječaj za prikupljanje ponuda radi dodjele stipendija redovnim studentima Grada Vodica za akademsku 2022./2023. godinu, prijavu je podnijelo 63 kandidata, od kojih je uvjete za dodjelu stipendija ispunilo 54.
Kako je po drugom kriteriju natječaja “Socijalni status i druge socijalne prilike” bilo samo dvoje prijavljenih kandidata koji ispunjavaju uvjet, broj stipendija koje će se dodijeliti po prvom kriteriju “Uspjeh u prethodnom školovanju i izvanškolskum aktivnostima” je povećan s 37 na 45.

više »

Odbojkašice Vodica i dalje vodeće

MINI odgojka

Odbojkašice Vodica i dalje zauzimaju vodeće mjesto na ljestvici Mlađe kadetske lige-jug, nakon odigranih sedam kola. Posljednje pobjede ostvarene su nad ekipama ŽOK Šibenik, OK Donat i OK Bibinje. 
U III. hrvatskoj odbojkaškoj ligi Vodičanke su također bile uspješne; ovaj puta savladavši ekipu OK Trogir bez izgubljenog seta.
Također, protekloga vikenda u Šibeniku su nastupile najmlađe odbojkašice OK Vodica, na prvom turnirskom okupljanju MINI odbojkaške lige na kojem sudjeluju ekipe iz: Zadarske, Šibensko-kninske i Splitsko-dalmatinske županije. OK Vodice su zaigrale sa svoje dvije ekipe i trenutno zauzimaju drugo mjesto u ukupnom poretku.
Za OK Vodice u mlađe-kadetskoj ligi nastupile su: Karmen Juričev, Dumina Cukrov, Sara Ražek, Antonia Perkov, Sara Pirjak, Marta Mesarić, Nika Stanić, Mia Begić, Katja Jelić i Lola Ševerdija.
Za OK Vodice u 3. hrvatskoj odbojkaškoj ligi nastupile su: Iva Begić, Franka Popov, Franka Perkov, Marta Mesarić, Sara Pirjak, Sara Ražek, Dumina Cukrov, Karmen Juričev, Nika Stanić, Antonia Perkov, Mia Begić, Katja Jelić i Lola Ševerdija.
U MINI odbojci nastupile su: Dora Vukman, Tonka, Alfirev, Gabrijela Cukrov, Vida Pajić, Helena Bujas, Aurelija Maretić, Anamarija Rupić, Tonka Samohod, Paola Bura, Kata Čelomerović, Manuela Sladoljev, Laura Cukrov i Marta Bujas.

Preventivni pregled razine šećera u krvi

Crveni križ Vodice poziva građane da se odazovu na preventivni pregled razine šećera u krvi danas, 11. studenoga, od 9 do 11 sati koji će se provoditi na gradskoj tržnici. Mjerenje će vršiti učenici i djelatnici Medicinske škole Šibenik. 

više »

Uspješan vikend odbojkašica Vodica

Ovoga vikenda odbojkašice Vodica natjecale su se u dvije lige svojih kategorija. Mlađe kadetkinje su u regionalnoj ligi ugostile OK Novalja i uvjerljivo pobijedile rezultatom 3:0.
U 3. Hrvatskoj odbojkaškoj ligi- jug nastupile su starije kadetkinje OK Vodica u gostima kod ekipe OK Benkovac te su se s gostovanja vratile s osvojena sva tri boda.
Za OK Vodice u mlađe-kadetskoj ligi nastupile su: Karmen Jurićev, Ela Čubrić, Dumina Cukrov, Marta Kranjac, Antonia Perkov, Sara Pirjak, Marta Mesarić, Nika Stanić, Mia Begić i Sara Ražek.
Za OK Vodice u 3. Hrvatskoj odbojkaškoj ligi nastupile su: Iva Begić, Franka Popov, Franka Perkov, Magdalena Čubrić, Ela Čubrić, Marta Kranjac, Dumina Cukrov, Karmen Juričev, Nika Stanić, Antonia Perkov, Mia Begić i Sara Pirjak. Trener: Krešimir Bujas.

XV. međunarodni znanstveni simpozij crkvenih pravnika

U organizaciji Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Hrvatskog kanoničkog društva te uz sponzorstvo Hrvatske biskupske konferencije, danas je u vodičkom Hotelu Olympia otvoren XV. međunarodni znanstveni simpozij crkvenih pravnika. Tijekom dva dana crkveni pravnici iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Srbije i Italije bavit će se temom Administrativnog kanonskog prava u teoriji praksi.
Na otvaranju Simpozija bili su nazočni mons. Tomislav Rogić, šibenski biskup, mons. Ante Ivas, šibenski biskup u miru, mons. Mate Uzinić, nadbiskup Riječke nadbiskupije i metropolit te duhovni voditelj Hrvatskoga kanonističkog društva, mons. Andrej Saje, novomeški biskup i predsjednik Slovenske biskupske konferencije, gosp. Ante Cukrov, gradonačelnik Vodica te velik broj crkvenih pravnika, djelatnika crkvenih sudova i studenata kanonskog prava. Simpozij se nastavlja znanstvenim izlaganjima te duhovno-rekreativnim programom.