Nakon četiri mjeseca koliko su trajali radovi, jučer je nova gradska plaža Vruje primila prve kupače. Uređeno je oko 1.5 km novog plažnog prostora koji se proteže od Malih Vruja, ispred turističkog kompleksa Ville Matilde, do objekta Jedriličarskog kluba Tijat

Plaža je koncipirana na sustavu zatvorenih laguna i bazena, a svi elementi koji su se koristili u uređenju plaže mogu se modularno izmjestiti i nadograđivati, ovisno o budućim potrebama i zahtjevima destinacije. Završetkom ovih radova završena je samo prva faza planiranog uređenja ove nove plaže. Dodatni radovi, popločavanje i postavljenje zaštitnih ograda nastavljaju se na jesen nakon završetka ove turističke sezone. Kada plaža bude u potpunosti gotova zatražit će se uporabna dozvola, a do tada Grad Vodice zakonski mora naglasiti da ju kupači koriste na vlastitu odgovornost.
Ukupno uređenje Vruja koštat će devet milijuna kuna koji su najvećim dijelom osigurani iz vodičkog gradskog proračuna, dok Ministarstvo turizma sufinancira projekt s milijun kuna iz Programa razvoja javne turističke infrastrukture.