Grad Vodice je domaćin 9. godišnjeg susreta gradonačelnika i poduzetnika koji je u organizaciji Udruge gradova u Republici Hrvatskoj i poslovnog tjednika Lider započeo danas u Hotelu Olympia Sky. U sklopu dvodnevnog susreta održat će se brojne tribine i okrugli stolovi na temu razvoja turizma, zaštite okoliša i pitanja smjera kretanja lokalnih samouprava te Izborna skupština Udruge gradova u Republici Hrvatskoj.

Susret, na kojem se okupilo 350 predstavnika lokalne samouprave, gospodarstva i predstavnika Vlade, otvorili su gradonačelnica Vodica dr. Nelka Tomić, župan Šibensko-kninski , gospodin Goran Pauk i predsjednik Udruge gradova i gradonačelnik Zaprešića gospodin Željko Turk.
Na početku prvog dana pročelnik Upravnog odjela za komunalno vodni sustav, zaštitu okoliša i graditeljstvo Grada Vodica, Marko Lugović, prezentirao je gradske projekte: uređenje plaža Srima, Vruje i obalnog pojasa Punta-Blata-Bristak, izgradnje kanalizacijskog sustava te projekt zaštite obalnog pojasa od podizanja razine mora, kao primjere dobre prakse.
Na susretu će sudjelovati ministar turizma, Gari Capelli, ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Čorić, ministar financija Zdravka Marića i ministar uprave Lovro Kušćević, ministar državne imovine Goran Marić i ministrica Gabrijela Žalac koja će djelovati na tribini "EU fondovi i regionalni razvoj".