Jučer je u Vodicama, na njihovu inicijativu, boravila službena delegacija grada Lishuija, Kineske političke savjetodavne konferencije (Chinese People's Political Consultative Conference - CPPCC) s namjerom jačanja prijateljsko-poslovnih odnosa Vodica i Lishuija. U jakom kineskom izaslanstvu bili su: gospodin Zhu Shanhua podpredsjednik Kineske političke savjetodavne konferencije Lishuija; gospodin Liu Chongmin, generalni direktor ureda za znanost i tehnologiju Lishuija; gospodin Liu Jianrong, potpredsjednik strukovnog i tehnološkog učilišta u Lishuiju; gospodin Lin Yuan tajnik Partijskog odbora na Sveučilištu za agrikulturne znanosti u Lishuiju; te gospodin Ye Yadog generalni direktor ureda za znanost i tehnologiju Longquana.

Lishui se nalazi u jednoj od najrazvijenijih kineskih regija Zhejiang i udaljen je od Shanghaia samo 150 km. Regija je to s više od 3,6 milijuna stanovnika, razvijenog gospodarstva, uslužnih djelatnosti, poljoprivrede, a grad Lishui je jako sveučilišno i kulturno središte. Osobito se ističu razvijenim IT sektorom, tehnologijama održivog gospodarenja i ekološki prihvatljivim i obnovljivim izvorima energije.
Izaslanstvo je primila gradonačelnica Vodica Nelka Tomić, dr. med., zajedno s predsjednikom Gradskog vijeća Marinom Mikšićem, pročelnikom Upravnog odjela za komunalno-vodni sustav, zaštitu okoliša i graditeljstvo Markom Lugovićem, pročelnicom Upravnog odjela za gospodarstvo, imovinu i prostorno planiranje Tinom Bosotin, tajnikom grada Marselom Mitovićem i direktoricom ureda Turističke zajednice grada Vodica Anitom Franin Pečarica.
Nakon što je gospodin Liu Chongmin upoznao prisutne s kineskim gradom i njegovim mogućnostima, iskazali su svoj interes za uspostavljanjem različitih vrsti suradnje, od onih na planu gospodarstva, do razmjene studenata i sportaša. Osobito su bili zainteresirani za mogućnosti plasmana svojih proizvoda i korisnih IT tehnologija na naše tržište. Zadivljeni ljepotom naše prirode, interesirali su se o načinu gospodarenja otpadom, održivim razvojem s obzirom na turističku posjećenost i povećanje broje stanovnika u ljetnim mjesecima. Osobito su bili zadovoljni činjenicom da se povećava i broj kineskih turista u Vodicama što i ne čudi s obzirom da se Vodice nalaze na savršenom položaju, u blizini čak četiri nacionalna parka prirode; Kornata, Krke, Paklenice i Plitvičkih jezera, a Kinezi su narod poznat po zaljubljenosti u prirodne ljepote.
Na kraju sastanka je zaključeno da postoje mogućnosti suradnje o kojima će se još razgovarati.