Dodjelom priznanja i nagrada sinoć je u Kulturnom centru Vodice završen 58. Festival hrvatskih kazališnih amatera čiji se završni dio, u zajedničkoj organizaciji Hrvatskog sabora kulture i Pučkog otvorenog učilišta Vodice, održava u Vodicama već peti put zaredom. U tri festivalska dana publika je mogla odgledati ček trinaest predstava od ukupno 23 izabrane u jakoj konkurenciji 167 prijavljenih.
Te izvrsne predstave i glumačka ostvarenja svih šest dana, u Pazinu i Vodicama, budno su pratili članovi Prosudbenog povjerenstva Festivala: glumica zagrebačkog Gradskog kazališta Komedija, Jasna Palić Picukarić; kazališna redateljica, fonetičarka i komparatistica književnosti, profesorica na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, Marina Petković Liker i istaknuti kazališni kritičar, Igor Ružić. Njihovim stručnim sudom odabrani su najbolji od najboljih.

Posebnu pohvalu za kolektivni rad i igru u predstavi Hamleta u selu Mrduša Donja dobio je Dramski studio Petrinjski akordi Pučkog otvorenog učilišta Hrvatski dom iz Petrinje.
Nagrade za njegovanje kulturne baštine dodijeljene su Kazališnoj družini Kolarin iz Dubrovnika za predstavu Novela od  Stanca i Hvarskom pučkom kazalištu za predstavu Ribanje i ribarsko prigovaranje.
Za najbolju sporednu mušku ulogu nagradu je dobio Filip Vrbanec za ulogu Profesora u predstavi Gluha svadba Teatra Gaudeamus Centa KNAP iz Zagreba, dok je za najbolju sporednu žensku ulogu nagrađena Snježana Puljić za uloge Ruže i Babe Mare u predstavi Đuka Begović Gradskog amaterskog kazališta Županja.
Najbolju mušku ulogu odigrao je Franjo Sedlar kao Miško u predstavi Za domovinu Dramske skupine KUU Veseli Međimurci iz Čakovca. Veliki razlog za slavlje imali su i domaćini, Dramska amaterska družina Pučkog otvorenog učilišta Vodice, budući da je Anđela Fržop dobila nagradu za najbolju glavnu žensku ulogu Ona, u predstavi Dvoje (Nemreš pobjeć od nedjelje).
Za najbolji novi dramski tekst nagrađen je Stjepan Škvorc za tekst predstave Za domovinu u izvođenju Dramske sekcije KUU Veseli Međimurci iz Čakovca, dok najbolju režiju potpisuje Karlo Kučanda za predstavu Ispod površine u izvođenju skupine Kaotis Teatralis Ludens Teatra iz Koprivnice koja je osvojila i nagradu za najbolju predstavu 58. FHKA u cjelini.
Preporuka Povjerenstva za nastup na Razglednici 8 kulturno-umjetničkog amaterizma RH je predstava Za domovinu u izvođenju Dramske skupine KUU Veseli Međimurci ili, ukoliko oni neće moći, Ispod površine skupine Kaotis Teatralis Ludens Teatra.
Dodjelom nagrada i priznanja završeno je još jedno izdanje Festivala koji osim kazališne igre, donosi druženje i razmjenu korisnih iskustava među amaterima. Svake večeri nakon predstava Povjerenstvo je održavalo okrugle stolove na kojima su sudionicima davali objektivne sudove, kritike, pohvale, opaske i sugestije od neprocjenjive važnosti za amaterske družine koje većinom rade bez pomoći stručnih kazališnih profesionalaca, kao smjernice za daljnje napredovanje u radu.
Festival su i ove godine financijski podržali Ministarstvo kulture, Grad Vodice, Šibensko-kninska županija i vodička Turistička zajednica, svjesni važnosti ovog događanja ne samo za Vodice, već za čitav ovaj kraj.