U srijedu, 9. siječnja u 11 sati u Gradskoj vijećnici grada Vodica gradonačelnica Vodica, Nelka Tomić, dr. med., potpisivat će ugovore s predsjednicima gradskih udruga koje su na temelju raspisanog Javnog poziva za predlaganje programa javnih potreba u područjima kulture i društvenih djelatnosti udruga građana za 2019. godinu, ispunile tražene uvjete i ostvarile pravo sufinanciranja svojih programa sredstvima iz gradskog proračuna.
U isto vrijeme Zajednica sportova Grada Vodica potpisivat će ugovore sa sportskim klubovima koji su pravo na bespovratna gradska sredstva ostvarile temeljem prijave svojih programa na Javni poziv javnih potreba u sportu za 2019. godinu.

U ovoj godini iz gradskog će se proračuna sufinancirati rad jedanaest kulturnih udruga. Većini udruga odobrena su sredstva na razini 2018. godine, osim Vodičkoj glazbi i Likovnoj udruzi More kojima je odobreno nešto više novca. Tako je za potrebe kulturnih udruga iz gradskog proračuna ukupno izdvojeno 386.000,00 kuna, odnosno 15.000,00 kuna više nego u prošloj godini.
Također, za potrebe pet humanitarnih udruga koje djeluju na području Grada Vodica ove će se godine izdvojiti 17.000,00 kuna više nego u protekloj godini, ukupno 140.000,00 kuna. Povećanje se očituje u povećanju izdvajanja za potrebe župnog Caritasa te za potrebe djelovanja Centra za socijalnu inkluziju koji do sada nije primao pomoć iz gradske blagajne.
Ostalih devetnaest udruga civilnog društva primat će potporu na razini prijašnjih godina, osim Udruge roditelja i djece Zlatne ribice na otoku Prviću kojoj je odobreno nešto više sredstava. Ove će se godine iz gradskog proračuna sufinancirati i rad tri nove civilne udruge: Udruga mladih Bokon i Udruga mladih Srima te Hrvatski domobran. Tako će za potrebe ostalih udruga civilnog društva biti izdvojeno 25.000,00 kuna više nego lani, odnosno ukupno 436.000,00 kuna.
Za potrebe sportske kulture ove je godine Grad Vodice osigurao 202.000,00 kuna više u odnosu na prošlu godinu. Povećanje gradske potpore osjetit će Nogometni klub Vodice, Ženski košarkaški klub Vodice, Jedriličarski klub Tijat, Malonogometni klub Heroji 2007, Brdsko-biciklistički klub Orlov krug, Karate klub Okit, Vaterpolo klub Vodice i Atletski klub Okit-Vodice. Novi SRK koji će dobivati gradsku potporu je klub Balans. Ukupno će za potrebe sportskih udruga iz vodičkog gradskog proračuna biti izdvojeno 1.806.000,00 kuna.