U subotu, 15. lipnja Vodice su domaćin MTB maratona Dalmatiner 2019. U krugovima brdskih biciklista Vodice su već dugo poznate. Cijeli je kraj premrežen stazama, puteljcima i makadamima koji vode u maslinike, vinograde i polja. Tri su maratonske staze – Epic, Classic i Easy; start i cilj utkre je ispred Turističke zajednice grada Vodica, Obala Vladimira Nazora 2.
Zbog tog velikog sportskog događanja na području Vodica, Zatona, Tišnjanske Dubrave i Pirovca, u subotu, 15. lipnja, u razdoblju od 11 do 19 sati, za vozila će biti zatvoren parking i cesta na dijelu Obale V. Nazora te dio od križanja s Ulicom fra Pija Fržopa do križanja s Prvomajskom ulicom, od 08 do 19 sati.  Šetnica za pješake će biti privremeno zatvorena u razdoblju od 10:30 do 11:15 zbog starta utrke. Također, na pojedinim državnim i županijskim cestama te na prometnicama kroz Vodice (i druga navedena mjesta), prometna policija i redarske službe organizirat će privremenu regulaciju prometa.
Stoga molimo građane za pažnju i strpljenje u prometu s obzirom na veći broj biciklista koji će se kretati prometnicama toga dana i zahvaljujemo na razumijevanju.