Nakon što je prošloga vikenda održan prvi dio 59. FESTIVALA HRVATSKIH KAZALIŠNIH AMATERA, danas u u 13:15 započinje njegov drugi dio i to s predstavom Dramske amaterske družine Pučkog otvorenog učilišta Vodice: Čekat ću te kod ružičastog kontejnera. Radi se o melodrami u sedam epizoda, četiri ispovjedi žena mučenica Želimira Puljiša i tri muškaraca gubitnika Luke Paljetka. Dramska amaterska družina POU Vodice svoju je prvu premijeru imala prije deset godina. Tijekom postojanja u glumi se okušalo više od pedeset članova, Družina je promijenila dva voditelja, a posljednjih osam njezin je voditelj Zdravko Todorović koji je na scenu postavio već dvanaest predstava, zahtjevnih, jer, kako sam kaže, samo se na takvim, teškim i zahtjevnim predlošcima uči i napreduje.

Nakon Vodičana, u 15:10, na scenu Kulturnog centra izlazi ZAmKa – Zelinsko amatersko kazalište s predstavom Na proščenju, čija se radnja odvija na blagdan sv. Ivana Krstitelja, u vrijeme pošćenja koja su nekada imala veliko vjersko i društveno značenje.
Već u 16:50 na rasporedu je treća predstava Pidžama u šestoro, Pučke scene Hrvatske čitaonice Hercegovac, ljubavna komedija koja obiluje teorijama zabune, zamršenim ljubavnim i ljubavničkim odnosima, zanimljivim likovima te sadrži mnoštvo duhovitih replika.
Posljednja današnja predstava je Igra, Kazališne grupe Viktora Cara Emina iz Rijeke. Neklasična je to priča o jednom kratkotrajnom ljubavnom trokutu muškarca i dviju žena; o propalim vezama i uništenim brakovima svuda oko nas te o nepodnošljivoj lakoći ostrašćenog izražavanja mržnje nakon prekida ljubavnih veza koje valjda nikada ne izlaze iz misli onih koji su to barem jednom doživjeli.
Dan završava okruglim stolom na kojem će Prosudbeno povjerenstvo u sastavu: Mira Muhoberac (dramaturginja i teatrologinja), Vjekoslav Janković (glumac) i Jasmin Novljaković (glumac i redatelj), dati svoj osvrt na pogledane predstave.
Organizatori ove najveće nacionalne smotre amaterskih kazališta su Hrvatski sabor kulture i Pučko otvoreno učilište Vodice, uz financijsku potporu Ministarstva kulture, Grada Vodica, Šibensko-kninske županije i vodičke Turističke zajednice, a medijski su pokrovitelji Šibenski list, Radio Ritam i Infovodice.
Ulaz na sve predstave je slobodan!