Stotinu građana ove je subote sudjelovalo u sportsko – edukativnom projektu Aktivna Hrvatska na jednom od glavnih gradskih trgova u središtu Vodica. Dugogodišnja gradonačelnica, a sada saborska zastupnica, Branka Juričev Martinčev i sadašnja gradonačelnica dr. Nelka Tomić svojim su primjerom pokazale kako dio vremena moramo odvojiti za tjelesnu aktivnost. Predsjednica RH Kolinda Grabar – Kitarović pokroviteljica je ovog projekta, a vježbače je na početku pozdravio njezin osobni izaslanik, vaterpolist HAVK Mladost i hrvatski reprezentativac Antonio Petković.

Stručni partner Hrvatska liječnička komora mjerila je indeks tjelesne mase te vršila edukaciju iz područja zdravlja. Trening u Vodicama održao se u suradnji s Gradom Vodicama i Turističkom zajednicom grada Vodica, a program je vodila Renata Sopek.
Svi prijavljeni vježbači dobili su majice generalnog partnera HEP-a, NIVEA poklon za njegu tijela, Mivela vodu s kojom možemo sve. Tosama je poklonila zanimljive promo artikle, a Kotanyi zdrave začine. Merkur osiguranje je nakon treninga vježbače osvježili zdravim Merkur smoothijem, a Decathlon je iznenadio poklonom. Partneri projekta su Biotrening, Definicija Hrane, Falkensteiner Hotel&Spa Iadera te poliklinika Vaš pregled.