Dana 13. veljače 2019. godine u sklopu provedbe projekta "Nove mogućnosti" UP.02.1.1.05.0171 financiranog iz Europskog socijalnog fonda, a u sklopu programa zapošljavanja žena Zaželi koji provodi Grad Vodice sa svojim partnerima počela je motivacijsko-aktivacijska radionica koja se održala u razdoblju od 13. veljače do 18. veljače 2019. godine.

Održavanjem motivacijsko-aktivacijske radionice želi se utjecati na psihološko osnaživanje zaposlenih žena/gerontodomaćica, potaknuti ih na promišljanje o tome što se može napraviti na osobnoj razini u situaciji nezaposlenosti, a naročito dugotrajne, te kako stjecanje dodatnih znanja i kompetencija može pomoći pronalasku posla. Na taj način djeluje se  na jačanje razine motivacije ciljane skupine kako bi se doprinijelo ostvarenju cilja projekta, a radom i brigom za osobe u nepovoljnom položaju poboljšat će se njihova integracija u lokalnoj zajednici.

Svrha projekta je povećana zapošljivost ciljane skupine žena kroz izvan institucionalni sustav pružanja pomoći, te provedbu sustava edukacije i obrazovanja čime se pruža mogućnost produljenja radne aktivnosti na tržištu rada.

Nakon završetka motivacijsko-aktivacijske radionice zaposlenim ženama/gerontodomaćicama je uručena potvrda o sudjelovanju na radionici.

Dana 14. veljače 2019. godine održan je i tečaj iz prve pomoći koje je organizirao partner u projektu Hrvatski crveni križ, Gradsko društvo crvenog križa Vodice.Na tečaju prve pomoći, gerontodomaćice su stekle potrebna znanja i vještine kako pomoći unesrećenoj osobi na radnom mjestu  i u svakodnevnom životu. Naime, budući da gerontodomaćice svakodnevno pružaju usluge pomoći u kući starijim i nemoćnim osobama u njihovim domovima  važno je da znaju kako procijeniti opće stanje unesrećene osobe, kako pružiti pomoć osobi bez svijesti koja diše i koja ne diše, kako je stavit u bočni položaj, kako imobilizirati uganuća i iščašenja zatim kako postupati kod naglo nastupajućih bolest (poput moždanog udara, srčanog udara). 

Ujedno budući da je dana 14. veljače 2019. godine bilo Valentinovo ženama /gerontodomaćicama su podijeljene ruže, platnene vrećice, rokovnici i kemijske olovke koje su pribavljene u sklopu projektom predviđenog promidžbenog materijala.

Dana 19. veljače 2019.godine održan je program osposobljavanja zaštite na radu i zaštite od požara kako bi gerontodomaćice naučile kako postupati u nepredviđenim i novonastalim situacijama, te kako bi znale kako spriječiti moguću nastalu neželjenu situaciju. Po završetku programa osposobljavanja gerontodomaćice su polagale ispit provjere znanja za rad na siguran način, te su dobile uvjerenje o završenom programu osposobljavanja.

U svrhu daljnjeg osposobljavanja žena/gerontodomaćicadana 25. veljače 2019. godine održana je i informatička radionica u sklopu koje su iste stekle dodatna znanja koja se tiču načina rada na računalu.

Na kraju održanih edukacija gerontodomaćice su izrazile zadovoljstvo naučenim, te spremnost za primjenu naučenog u obavljanju svojeg posla.