Danas se Vodice opraštaju od Josipa Juričeva Martinčeva, čovjeka koji je cijeli svoj život posvetio izgradnji i napretku svoga grada.
Gospodin Juričev Martinčev svoj je radni vijek proveo kao rukovoditelj u šibenskom Vodovodu i sustavno je gradio vodovodnu mrežu u Vodicama. U poslijeratnim godinama kad se turizam tek počeo razvijati, svojom je intuicijom osjetio kako treba raditi i modernizirati Vodice te je i nakon umirovljenja ostao blisko vezan uz komunalni razvoj grada kao dugogodišnji predsjednik Skupštine trgovačkog društva Leć uvijek doprinoseći vodičkom perspektivnijem gospodarstvu.

U nekoliko je mandata bio predsjednik, prvo Turističkog društva, a zatim i vodičke Turističke zajednice te svojim znanjem, vizionarstvom, marljivošću i entuzijazmom utemeljio razvoj turističkih Vodica. Do posljednjih je dana bio brižno oko nad estetskim izgledom turističkih Vodica. Njegovo je djelovanje ostavilo neizbrisiv trag u komunalnom, turističkom i društvenom životu grada. Kao istinski rodoljub volio je svoj grad i svoju domovinu. Od samog početka stvaranja neovisne i samostalne Hrvatske, politički se aktivirao te kao član vodičkog HDZ-a bio prvi predsjednik Općinskog vijeća kad su Vodice postale Općinom te prvi predsjednik Gradskog vijeća kada su Vodice postale Gradom.
Dobitnik je brojnih priznanja: nagrade za unapređenje turizma; nagrade za najboljeg turističkog radnika na Jadranu; Ordena rada sa zlatnim vijencem za naročite zasluge na izgradnji zemlje i Nagrade Grada Vodica za životno djelo.
Pokop Josipa Juričeva Martinčeva je danas, 24. srpnja, u 18 sati ne Gradskom groblju Vodice.