Danas je u kući časnih sestara vodičke župe održan radni sastanak o predstavljanju zbornika izdanog povodom proslave tristote obljetnice preminuća službenice Božje majke Klare Žižić, utemeljiteljice Družbe sestara franjevki od Bezgrješne, reda časnih sestara kojemu pripadaju i vodičke sestre.
Na sastanku su prisustvovali urednica Zbornika, sestra Terezija Zemljić, vodički župnik don Franjo Glasnović, sestra Klara Pavlović, Šime Strikoman, iz Gradske knjižnice Vodice, ravnateljica Sanja Radin Mačukat i Ivica Bilan te ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Vodice Gordana Birin.

Predstavljanje Zbornika bit će samo jedno od brojnih događanja kojima će se obilježiti Dani kršćanske kulture i to upravo 23. travnja, na Svjetski dan knjige i autorskih prava.  Kroz predstavljanje, bit će približen rad i život majke Klare Žižić koja je utemeljila ovu hrvatsku redovničku zajednicu i za koju je 2017. godine na Kongregaciji za svece u Rimu izdan Dekret voljnosti za Biskupijski postupak o životu, krepostima, glasu svetosti i čudesima službenice Božje, Klare Žižić.
Na predstavljanju će, uz urednicu i govornike, nastupiti Župski zbor, a rad vodičkih časnih sestara bit će ispričan i vizualno obogaćen fotografijama Šime Strikomana. Fotografije će jednim dijelom biti izložene u Gradskoj knjižnici, a drugim u atriju Kulturnog centra.
Predstavljanje je zakazano 23. travnja u 19:30 u Kulturnom centru Vodice.