Pučko se otvoreno učilište Vodice naveliko priprema za nadolazeće 59. izdanje Festivala hrvatskih kazališnih amatera koje već šestu godinu zaredom organizira u suorganizaciji s Hrvatskim saborom kulture.
Za već iskusne domaćine, ova godina ipak predstavlja određeni izazov jer će se u Vodicama po prvi puta održati program cijelog Festivala, dva uzastopna vikenda u svibnju, od 17. do 19. i od 24. do 26. svibnja. Na pozornici vodičkog Kulturnog centra publika će moći uživati u dvadesetak najboljih ovogodišnjih ostvarenja hrvatske dramske amaterske scene. Za ulazak u program Festivala potrebno je proći selekcioniranje, pa će tako Dramska amaterska družina Pučkog otvorenog učilišta Vodice u subotu, 6. travnja svoju osvježenu predstavu Čekat ću te kod ružičastog kontejnera izvesti pred selektorom Hrvatskog sabora kulture, režiserom Želimirom Belićem.

Melodrama Čekat ću te kod ružičastog kontejnera sastoji se od sedam epizoda, sedam ispovijedi žena i muškaraca, mučenica i gubitnika, nastalih prema pričama Luke Paljetka i Želimira Periša. Predstava je to satkana od čekanja i sjećanja. Tekstove je adaptirao i predstavu režirao voditelj Dramske amaterske družine POU Vodice, Zdravko Todorović, a glume: Toni Vrandečić, Maja Cvitan, Anđela Fržop, Martina Tabula, Ante Marić i Grgo Birin.
Vodički amateri posljednjih nekoliko godina svojim izvrsnim izvedbama zaslužuju plasman u natjecateljki dio Festivala, a nekoliko su puta bili i nagrađeni za svoja iznimna glumačka i scenska dostignuća. Družina je prvi puta na Festivalu nastupila 2013. godine u Starom Gradu na Hvaru i već tada dobila posebnu pohvalu za likovnost i izgled scene svoje predstave poetskog teatra Penelope. Od slijedeće godine dvorana Pučkog otvorenog učilišta Vodice postaje domaćin jednog dijela Festivala i iste godine s predstavom Dvije, nastaloj prema drami Tene Štivičić pobjeđuje na 5. međunarodnom festivalu kazališnog stvaralaštva u Belom Manastiru. Glumica Martina Tabula je na 56. FHKA bila nominirana za nagradu za najbolju sporednu žensku ulogu u ulozi sestre Stelle u remek-djelu svjetske dramske književnosti Tramvaj zvan žudnja, a na prošlogodišnjem 58. izdanju Festivala Anđela Fržop je za glavnu ulogu u monodrami Dvoje (Nemreš pobjeć od nedjelje, Tene Štivičić) bila proglašena najboljom glumicom Festivala.
Iako je vodička publika predstavu Čekat ću te kod ružičastog kontejnera mogla vidjeti 2017. godine, ona je u novoj inačici doživjela neke glumačke i scenske izmjene. Budu li zadovoljili visoke kriterije selektora Hrvatskog sabora kulture, vodički će dramski amateri ponovno imati čast otvoriti 59. Festival hrvatskih kazališnih amatera na svojoj sceni Kulturnog centra.