Jubilarni 60. Festival hrvatskih kazališnih amatera za čije smo svečano otvorenje imali velike planove, ove će se godine odigrati zaista neuobičajeno - online! Šesnaest odabranih predstava hrvatskih amaterskih kazališta i skupina ove godine dolaze izravno u vaše domove. Blagdansko predbožićno vrijeme, od 4. do 19. prosinca, uljepšat ćemo emitiranjem izvrsnih dramskih ostvarenja koje, nažalost ove godine, nismo imali priliku gledati na pozornici Kultrunog centra Vodice. No vrijedni kazalištarci stali su pred kamere i za publiku pripremili prave dramske poslastice. Zavirite u program  #klikninaHSKkulturu i uživaj u izvrsnim predstavama...

Od 4. do 19. prosinca 2020. vodimo vas na putovanje hrvatskom amaterskom kazališnom scenom. Jubilarnu 60. godinu održavanja Festivala hrvatskih kazališnih amatera dočekujemo u specifičnim okolnostima - 16 odabranih predstava ove godine igrat će na vašim tv ekranima, računalima, tabletima i mobitelima emitiranjem putem HSK TV-a i YouTube kanala HSK-a.
Festivalski program rezultat je selekcije prijavljenih predstava, a izbornici Festivala odabrali su šesnaest najboljih za ovogodišnji festivalski program. Sve predstave pratit će i festivalsko Povjerenstvo u sastavu: dramaturginja, redateljica i teatrologinja Mira Muhoberac, redatelj i glumac doc. art. Jasmin Novljaković i glumac Vjekoslav Janković te u završnici Festivala 19. prosinca uživo proglasiti nominacije i nagrade u devet kategorija.
Realizaciju prvog u povijesti ONLINE Festivala hrvatskih kazališnih amatera omogućili su Ministartvo kulture i medija RH i Šibensko-kninska županija.