Gradsko društvo Crvenog križa Vodice organizira akciju darivanja krvi u srijedu, 08. travnja od 9 do 13 sati u prostorijama sportske dvorane Osnovne škole Vodice. Akcija se provodi u suradnji sa KBC-om Split i Klubom darivatelja krvi Vodice.
Unatoč opravdanim zabranama posjeta bolnicima te otkazivanju kontrolnih i prvih pregleda te operacijskog programa, darivanje krvi ne smije biti kompromitirano. Krv nam je neophodna pri liječenju i spašavanju ljudskih života.
Ovaj mjesec, izvanredno, akcija darivanja krvi se održava u prostorijama sportske dvorane Osnovne Škole Vodice kako bi se osigurale sve mjere opreza prema sadašnjem važećem protokolu u svrhu što veće zaštite davatelja krvi.

Akcija će se održati prema svim mjerama opreza izdanim od strane mjerodavnih službi što uključuje strogo pridržavanje mjera udaljenosti između darivatelja krvi, osiguranje punktova za dezinfekciju ruku djelatnika i darivatelja, nošenje zaštitnih maski za lice djelatnika, osiguravanje zaštitnih maski za sve darivatelje.
U splitskom Kliničkom bolničkom centru od prošlog je tjedna dramatično pao broj dolazaka darivatelja krvi. Zavod na Firulama imao bi dnevno 20 do 25 darivatelja, ali od kada se pojavio koronavirus ta se brojka kreće od dva do tri dolaska dnevno. Zbog toga bolnici prijeti nestašica krvi svih krvnih grupa. Napominjemo kako KBC Split osigurava doze krvi i krvne pripravke i za bolnice u Šibeniku i Kninu. Bolnice ne smiju ostati bez krvi i krvnih pripravaka, stoga molimo sve ljude kojima zdravstveno stanje to dopušta i koji ne spadaju u rizične skupine da se u što većem broju odazovu akcijama darivanja krvi ne samo u Vodicama već i u Šibeniku i Kninu. Moramo napomenuti kako akciji darivanja krvi ne mogu pristupiti osobe koje su bile na Murteru, Tisnom i u Zagrebu u zadnjih 14 dana.