Hrvatski olimpijski odbor , najviša nacionalna sportska udruga i član Međunarodnog olimpijskog odbora, novi je pokrovitelj projekta Aktivna Hrvatska, što je izuzetna čast i priznanje projektu.
Aktivna Hrvatska i ove godine provodi zajedničke treninge, savjetovanja i edukacije diljem Hrvatske. Osma sezona započela je najvećim dvoranskim treningom u Areni Zagreb na kojem je sudjelovalo više od 350 vježbača. Sada, u doba koronavirusa, vodeći stručnjaci Kineziološkog fakulteta iz Zagreba, Hrvatske liječničke komore, Biotreninga i Hrvatskog akademskog centra primijenjenog nutricionizma, na tjednoj bazi, putem medija, educiraju građane te daju besplatna rješenja kako ostati aktivni i zdravi. Kad su zatvorena sportska borilišta i nemamo prilike svakodnevno vježbati pod stručnim vodstvom, još smo svjesniji važnosti odgovornog ponašanja i brige za vlastito zdravlje.
Ipak, u nadi da će ovo izazovno razdoblje ograničenih uobičajenih aktivnosti što prije završiti, Aktivna Hrvatska planira odlaske u Sisak, Vodice, Zadar, Osijek, Dubrovnik i Zagreb u kojima će provoditi treninge i edukacije.