Ministarstvo rada i mirovinskog sustava odobrilo je Gradskom društvu Crvenog križa Vodice i partnerima; Gradskom društvu Crvenog križa Knin te Gradskom društvu Crvenog križa Biograd na Moru, bespovratna sredstva u ukupnom iznosu od 1.285.155,90 kuna za projekt „Aktivni zajedno“. Tom je prigodom, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Vodice sudjelovala na svečanom potpisivanju i uručivanju ugovora za Poziv „Pridruži se – Aktivni u mirovini' – Jačanje sposobnosti organizacija civilnoga društva za unaprjeđenje mogućnosti aktivnog sudjelovanja i socijalne uključenosti umirovljenika“.
U naredne dvije godine u Vodicama, Kninu i Biogradu na moru organizirat će se niz besplatnih radionica i tečajeva: kuhanja, plesa, nordiskog hodanja, edukacija iz prve pomoći, kreativnih radionica slikanja i pisanja koje omogućuju aktivno sudjelovanje i socijalnu uključenost umirovljenika.

Cilj projekta je poboljšanje socijalnih, emocionalnih, kognitivnih i kreativnih vještina, kao i psihofizičko zdravstveno stanje umirovljenika. Također, fokus projekta je na aktivaciji, nediskriminaciji, dostojanstvu te sudjelovanju u društvenim, kulturnim i drugim aktivnostima i poslovima zajednice kao i međugeneracijskoj suradnji, te razvoju socijalnih inovacija u radu s umirovljenicima kao i razvoj inovativnih programa koje provode organizacije civilnoga društva.