Sutra, 20. veljače, s početkom u 9 sati u Maloj vijećnici grada Vodica, nakon Venecije, Splita i Cervie, održat će se četvrta po redu radionica Projekta Adriadapt na kojoj će se predstaviti strategije, mogući izazovi i rješenja prilikom planiranja lokalne prilagodbe na očekivane klimatske promjene.

Projekt Adriadapt je financiran u okviru europskog programa Interreg Italija-Hrvatska, a cilj mu je poboljšati sposobnosti naseljenih i obalnih područja jadranskog prostora na učinke klimatskih promjena te jačati njihovu spremnost na rješavanje mogućih problema.
Na sutrašnjoj će radionici biti riječi o znanstvenim i regulatornim referencama kojima se nastoji uokviriti tema prilagodbe klimatskim promjenama u aktivnostima lokalnih vlasti. Predstavit će se sadašnje stanje i razgovarati o mogućim poboljšanjima koja trebaju donijeti politike i rad onih koji odlučuju o provedbi ovakvih strategija i integriranog teritorijalnog planiranja.
Radionica će se temeljiti na aktivnoj diskusiji stručnjaka, tehničara i predstavnika institucija kako bi se izgradio kontekst treninga koji bi trebao u najvećoj mogućoj mjeri uvažavati osobitosti pojedinih regija i biti temeljen na pravim potrebama sudionika u Projektu.