Poštujući sve propisane mjere i na propisnoj udaljenosti, jutros je u Gradskoj vijećnici Grada Vodica održan međustranački kolegij koji je temeljen članka 13. Poslovnika sazvao predsjednik Gradskog vijeća Marin Mikšić na kojem su uz gradonačelnicu Nelku Tomić i načelnika stožera CZ Stipe Bosotina sudjelovali predstavnici HDZ-a Ante Cukrov, HSS-a Nikola Lemac, LOZA Ivica Slavica, LNM-a Marko Mačukat, SDP-a Marko Udovičić te Barbara Marinčić — Viši stručni suradnik za radne odnose, sjednice i lokalnu samoupravu.
Gradonačelnica Vodica Nelka Tomić i načelnik stožera CZ Stipe Bosotin izvijestili su sve prisutne o dosadašnjim aktivnostima vezanim na novonastalu situaciju i sa svim mjerama koje su doneseni posljednjih tjedan dana.

Nakon rasprave u koju su bili uključeni svi predstavnici političkih stranaka doneseni su sljedeći zaključci:
- Sigurnost naših sugrađana je na prvom mjestu te se još jednom apelira na sve građane da se odgovorno ponašaju, da provode mjere samozaštite i da se pridržavaju svih do sada donesenih uputa i preporuka s ciljem sprječavanja širenja infekcije. Prevencija je ključna i trebamo kao pojedinci i kao zajednica pokazati odgovornost na način da ne širimo paniku i dezinformacije, kontinuirano se educiramo i vodimo brigu o higijenskim navikama.
- Sve daljnje mjere i upute Nacionalnog stožera civilne zaštite, Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije, Županijskog centra 112, te Stožera civilne zaštite Grada vodica uputiti će se svim prisutnim predstavnicima političkih stranaka sukladno njihovom zahtjevu.
- Vezano za moguće posljedice virusa COVID-19 na gospodarstvo koje bi mogle nastati ovisno o razvoju nastale izvanredne situacije, u narednom razdoblju pratiti će se razvoj situacije, a sukladno kojoj će Gradonačelnica u suradnji sa službama Grada razmatrati rebalans proračuna kako bi se osigurala sredstva u vidu potpore gospodarskim subjektima i socijalnim kategorijama građana.
- S obzirom na potrebu pravovremenog reagiranja uslijed širenja epidemije bolesti COVIDA-19 do daljnjeg se odgađa održavanje sjednica Gradskog vijeća Grada Vodica, te će se po potrebi sastajati Međustranački kolegij ovisno o daljnjem razvoju situacije.
„Želio bih se zahvaliti gradonačelnici dr. Nelki Tomić i načelniku stožera CZ Stipi Bostinu kao i svim kolegama što su sudjelovali na sastanku u ovim izvanrednim okolnostima, uz preporuku OSTANITE DOMA, slušajte preporuke Stožera civilne zaštite i čuvajte vaše obitelji, pogotovo starije, u nadi da ćemo iz ove situacije izaći u što kraćem vremenskom periodu“ kazao nam je na kraju Marin Mikšić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Vodica.