Grad Vodice nastavlja provedbu projekta PROMO (PRavilnim primjerOM učimo zaštititi okOliš), ovaj puta nagrađivanjem domaćinstava koja su u drugoj polovici prošle godine proizvela najmanje miješanog komunalnog otpada.
Radi se o zajedničkom projektu Grada Vodica i Grada Varaždina, a u koji su uključeni još neki gradovi i općine Varaždinske županije i koji je financiran sredstvima europskog Kohezijskog fonda. Projekt obuhvaća niz edukativnih i informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom za sve građane i turiste kojima se želi izgraditi svijest o važnosti brige za okoliš i odgovornom postupanju s komunalnim otpadom te sprečavanju njegovog nastanka.

Nakon podjele bojanke i didaktičkih igrački vodičkoj djeci, novom projektnom aktivnošću želi se upoznati javnost s postignutim ciljevima i ostvarenim rezultatima u području gospodarenja otpadom. Tako će se na području Grada Vodica nagraditi kućanstva koja su u drugoj polovici 2019. godine proizvela najmanje miješanog komunalnog otpada i time najviše doprinijela uspješnom smanjenju količina otpada. Na dar će dobiti kišobran s logotipom projekta PROMO.
Na temelju službenih podataka o količini predanog otpada u tom razdoblju, nagradu je zaslužilo ukupno 120 kućanstava na području Grada Vodica koja su proizvela najmanji ukupni volumen otpada s uvjetom minimalno jednog odvoza mjesečno. Komunalno društvo Leć poslat će obavijesti o nagradi na kućne adrese domaćinstvima s najmanje proizvedenog miješanog komunalnog otpada. Gledano po naseljima, u Vodicama su nagrađena 82 kućanstva, u Srimi 23, u Čistoj Velikoj pet, te po jedno domaćinstvo u Gaćelezima, Čistoj Maloj i Grabovcima. Preostalih sedam kišobrana uručit će se osobama koje su donijele najviše korisnog otpada u sortirnicu.

Naziv projekta: "PRavilnim primjerOM učimo zaštititi okOliš – PROMO"
Naziv korisnika: Grad Varaždin, Općina Mali Bukovec, Općina Sveti Đurđ, Općina Vidovec, Općina Veliki Bukovec, Grad Varaždinske Toplice i Grad Vodice
Ukupna vrijednost projekta: 1.200.000,00 kuna
EU sufinanciranje projekta: 1.020,000,00 kuna
Razdoblje provedbe projekta: od 9. srpnja 2018. do 9. ožujka 2020. godine
Sadržaj publikacije isključiva je odgovornost Grada Varaždina
Kontakt za više informacija o projektu: Grad Varaždin – Trg kralja Tomislava 1, 42000 Varaždin, Telefon: 042 658 022
Za više informacija o EU fondovima posjetite internetsku stranicu Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije www.razvoj.gov.hr i stranicu Europskih strukturnih i investicijskih fondova www.strukturnifondovi.hr.