Zavičajna udruga vodičkog kraja u Zagrebu, u suradnji s Gradom Vodicama, Milenijskim svijetom Šime Strikomana, Osnovnom školom Vodice, Općinom Tribunj te uz financijsku potporu Turističke zajednice grada Vodica, Radin-Grafike d.o.o. i pomoć JVP Vodice, Gradskog poduzeća Vodice i medijsko pokroviteljstvo Info Vodica, organizira događanje PARLEZ-VOUS FRANÇAIS?
U četvrtak, 5. ožujka u 12:30 na rivi ispred zgrade Stare škole upriličeno je snimanje još jedne milenijske fotografije Šime Strikomana. Pozivaju se svi koji idu u školu ili su je odavna završili da se pridruže i fotografiraju.
Milenijskom fotografijom pridružujemo se obilježavanju Dana Frankofonije u Hrvatskoj kojim ukazujemo na činjenicu da se u vodičkoj školi 30 godina učio francuski jezik što je vremenom utjecalo na Vodičane i Tribunjce svih generacija. Ovim ćemo odati hommage profesoru Ševerdiji i ostalim profesorima koji su nas naučili prve riječi na francuskom pa danas to stečeno obrazovanje dijelimo kao baštinu s Francuskom.

U Muzeju Mimara, u subotu, 7. ožujka u 19.30 sati, događanje Parlez-Vous français? nastavlja se uz zabavu i glazbene note te druženje s veleposlanikom Hrvatske u Republici Francuskoj NJ.E. Filipom Vučakom i predstavnicima Frankofonije. U glazbenom dijelu programa nastupit će Caroline Personne, šansonjerka iz Pariza uz glasovirsku pratnju Jurice Karuze te sopranistica iz Vodica Jelena Pletikosa uz klavirsku pratnju Borne Ercega te flautistice Glazbene škole Vodičke glazbe.
Zainteresirani su pozvani i na druga događanja u Muzeju:
17 sati / stručno vodstvo po muzejskim zbirkama
18 sati / predavanje Čedne Cvitanić Raičković: Louis Vuitton
Gastronomsko iznenađenje - delicije vodičkog kraja, zalogajčići domaće kuhinje i francuski deserti