Stožer Civilne zaštite Grada Vodica posljednjih dana kontinuirano radi i koordinira sve aktivnosti pružanja pomoći prema potresom razorenom banijskom području. Zajedno s gradskim Crvenim križem koji je u sastavu Stožera i s humanitarnom udrugom, prihvaćaju se donacije građana, hrana i higijenske potrepštine. Dva su kombija puna pomoći već upućena na područje stradavanja od kojih jedan u Opću bolnicu Sisak. Poslane su dvije tone ciljane pomoći; hrana, higijenske potrepštine, posteljina i grijalice. Građani neprekidno donose donacije, pa trenutno u skladištu Crvenog križa ima 10 tona pomoći koja će se uputiti na mjesta i u vrijeme kako bude dogovoreno s nacionalnim Crvenim križem.

Stožer je koordinirao prijevoz tridesetak kamp kućica od kojih je većina jednog gospodarstvenika s područja Grada Vodica koji želi ostati anoniman, dok su ostale kućice pojedinačne donacije građana. Trenutno, na području našeg grada boravi 25 osoba s potresom razorenih područja kojima je gradski Crveni križ osigurao sve potrebno. Prema najavama u slijedećim se danima očekuje dolazak još ljudi koji će se zbrinuti na području Grada Vodica i o kojima će skrbiti Crveni križ, pružajući im svaku potrebnu pomoć, bilo u hrani, lijekovima ili nečem drugom.
Civilna zaštita Grada Vodica naglašava da je važno da se sakuplja samo ona pomoć koja je zaista potrebna te da se organizirano upućuje na stradala područja prema situaciji na terenu i zato stoji na raspolaganju svim gospodarstvenicima i građanima koji žele uputiti pomoć.
Ovim putem Stožer zahvaljuje svim ljudima koji su pomogli donacijama, a osobito mladim ljudima koji već danima nesebično volontiraju, pokazujući izrazitu suosjećajnost i empatiju za bližnje u nevolji.