Održana je početna konferencija projekta „Aktivni zajedno“. Projekt je predstavila ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Vodice ujedno i voditeljica projekta, Marijana Biluš. Aktivnosti koje se provode i koje će se tek provoditi u Vodicama predstavio je projektni asistent i koordinator aktivnosti u Vodicama, Sami Bach Khojah. Aktivnosti projekta „Aktivni zajedno“ koje se provode u Biogradu na Moru predstavila je Franka Troskot, ravnateljica Crvenog križa Biograd na Moru. Za aktivnosti projekta „Aktivni zajedno“ koje se provode u Kninu zadužena je djelatnica Gradskog društva Crvenog križa Knin ujedno i asistentica projekta Sandra Đulabić.

Cilj projekta  je osnaživanje kapaciteta organizacija civilnog društva za pružanje i provedbu programa aktivnog starenja koje doprinose povećanju socijalne uključenosti i kvalitete života osoba starije životne dobi. Nositelj projekta je Gradsko društvo Crvenog križa Vodice, a partneri su: Gradsko društvo Crvenog križa Knin i Gradsko društvo Crvenog križa Biograd na Moru.
Ukupna vrijednost projekta je 1.285.155,90 kn od čega je 85% osigurano temeljem Operativnog programa 'Učinkoviti ljudski potencijali' 2014. - 2020., i poziva “Pridruži se – Aktivni u mirovini” – Jačanje sposobnosti organizacija civilnoga društva za unapređenje mogućnosti aktivnog sudjelovanja i socijalne uključenosti umirovljenika iz sredstava Europskog socijalnog fonda, dok je preostali dio od 15% osiguran iz Državnog proračuna Republike Hrvatske. Projekt je odobrilo Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, planirano je u projekt uključiti minimalno 265 umirovljenika i provesti minimalno 120 aktivnosti po godini. Na projektu su zaposlene četiri osobe; dvije u Vodicama i po jedna osoba u Kninu i Biogradu na Moru.
Projekt će se provoditi tijkeom jedne godine; od 01. lipnja ove do 01.lipnja slijedeće godine.
Projektom je planirana provedba sljedećih programa: program poticanja tjelesne i psihičke aktivnosti umirovljenika, program dnevnih aktivnosti slobodnog vremena, program jačanja socijalnih, emocionalnih i kreativnih vještina umirovljenika, program očuvanja zdravlja i prevencije bolesti, program psihosocijalne aktivacije umirovljenika. Planirani programi obuhvaćaju sljedeće aktivnosti medicinske gimnastike, nordijskog hodanja, mjerenje šećera i krvnog tlaka, kreativne radionice, radionice plesa, radionica kuhanja, radionica psihosocijalne podrške, radionice prve pomoći, malu školu služenja pametnim telefonom.
Za vrijeme projekta organizirati će se i osam informativnih promotivnih događanja o aktivnom starenju i povećanju kvalitete života umirovljenika u svrhu podizanja svijesti o važnosti aktivnog starenja.
Svi programi i aktivnosti, kao i rekviziti i materijal za radionice su u potpunosti besplatni za umirovljenike koji se registriraju pri Gradskom društvu Crvenog križa Vodice, Knin ili Biograd na Moru.