Diljem svijeta 8. svibnja se obilježava Svjetski dan Crvenoga križa i Crvenoga polumjeseca u znak počasti Henryju Dunantu, utemeljitelju Međunarodnog pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, koji je na taj dan rođen. Iako ove godine zbog epidemije koronavirusa neće biti tradicionalnih programa obilježavanja, Hrvatski Crveni križ na ovaj važan datum želi izraziti duboku zahvalnost volonterima koji već više od dva mjeseca neumorno pružaju podršku svim ljudima u potrebi.

Gotovo 3.500 volontera Crvenoga križa svakodnevno pomažu osobama koje su najviše pogođene epidemijom koronavirusa i stradalima u zagrebačkom potresu. Diljem Hrvatske volonteri Crvenoga križa već više od dva mjeseca redovito obilaze stare i nemoćne, osobe u samoizolaciji koje nemaju nikoga drugoga da im pomogne, oboljele od COVID-a 19 te socijalno ugrožene građane. Za te ljude nabavljaju namirnice, dostavljaju im lijekove, a socijalno ugroženima i bolesnima dijele i kutije s osnovnim životnim potrepštinama. Brojni volonteri javljaju se i na telefone za psihosocijalnu podršku, a tijekom dva mjeseca zaprimili su tisuće poziva.
U Vodicama, volonteri su odradili, i još uvijek rade sjajan posao tijekom krize, ali sada u manjem obujmu. Svi korisnici kojima su volonteri pomagali povratno su se javljali s pohvalama i zahvalama tim divnim ljudima koji su im u vrijeme izolacije bili velika podrška i oslonac. Naše društvo, naš grad i naš Crveni križ su ponosni na ove divne ljude. Svim volonterima,  u ime korisnika i vodičkog Crvenog križa, od srca HVALA - Vi uistinu mijenjate svijet!

Marijana Biluš, ravnatelj