U varaždinskoj Gradskoj vijećnici je održana završna konferencija projekta PROMO – „PRavilnim primjerOM učimo zaštititi okOliš".
Odvojeno sakupljanje otpada i recikliranje osnove su modernog upravljanja otpadom jer na taj način štedimo prirodne resurse, smanjujemo gomilanje otpada na odlagalištima i štitimo okoliš. Grad Varaždin zato je s partnerima gradovima Varaždinske Toplice i Vodice te općinama Mali Bukovec, Sveti Đurđ, Vidovec i Veliki Bukovec pokrenuo i proveo projekt "PRavilnim primjerOM učimo zaštititi okOliš – PROMO". Projekt se provodio na području svih ovih jedinica lokalne samouprave. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.200.00,00 kuna od čega je 85 posto bilo sufinancirano sredstvima europskog Kohezijskog fonda.
Projekt se sastojao od niza edukativnih i informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom za građane i turiste, a osobito za djecu. Tim se aktivnostima nastojala izgraditi svijest o važnosti vođenja brige o okolišu i odgovornom postupanju s komunalnim otpadom te tako utjecati na smanjenje količine otpada koji se odlaže na odlagališta i usvajanje novih navika kod gospodarenja otpadom.