Festival hrvatskih kazališnih amatera, godišnja smotra najuspješnijih amaterskih kazališnih skupina, nakon prošlogodišnjeg prvog u povijesti online formata, u svom 61. izdanju vraća se na vodičke daske koje život znače i nastavlja kontinuiranu tradiciju održavanja i u najizazovnijim vremenima.
Festival će biti održan od 12. do 14. te od 19. do 21. studenoga u Kulturnom centru Vodice u organizaciji Hrvatskog sabora kulture, vodećeg predstavnika kulturno-umjetničkog amaterizma u našoj zemlji i u suorganizaciji Pučkog otvorenog učilišta Vodice, uz materijalnu potporu Ministarstva kulture i medija, Šibensko-kninske županije, Grada Vodica i Turističke zajednice grada Vodica.

U šestodnevnom festivalskom programu publika će imati priliku besplatno pogledati devet kazališnih predstava prema izboru festivalskih izbornika u izvođenju: Kulturno-prosvjetnog društva „Sloga“ Pakrac, Dramske družine KUD-a „Sv. Juraj“ Draganić, Sinjskog pučkog kazališta, Zelinskog amaterskog kazališta ZamKa, Bjelovarskog kazališta, Dramskog studija Ludens teatra, Koprivnica, zagrebačkog Teatra Gaudeamus Centra KNAP, Kazališne družine Kolarin iz Dubrovnika te Dramske udruge „KAJ“ Zabok. U revijalnom festivalskom programu domaćini, Dramska amaterska družina POU-a Vodice prikazat će projekciju predstave „Romansa u okružnom zatvoru Fletcher“ prema tekstu Margaret Atwood.

Festival otvara svoja vrata za svu zainteresiranu publiku u petak, 12. studenog u 19 sati, a otvaranje će nastupom uveličati Big Band Vodice.

Festival će biti realiziran u skladu sa svim epidemiološkim preporukama i mjerama za sprječavanje širenja zaraze COVID-19 te je obavezno predočenje EU COVID digitalne potvrde za sve prisutne. Za svu zainteresiranu publiku koja ne posjeduje EU COVID digitalne potvrde, Pučko otvoreno učilište Vodice organizira besplatno testiranje dana 12. studenog od 18 do  20 sati i 19.  studenog od 19 do 20 sati u atriju Kulturnog centra, u cilju da u ovim izazovnim vremenima publici omogućimo sigurno praćenje Festivala i dostupnost vrijednog kulturnog sadržaja svima zainteresiranima. Potvrde važe 48 sati pa je testiranje petkom dostatno za praćenje Festivala tijekom cijelog nadolazećeg vikenda.
Video najava
Letak Festivala

O festivalskim nagradama odlučivat će Prosudbeno povjerenstvo u sastavu: glumica, redateljica i teatrologinja dr. sc. Dubravka Crnojević-Carić, dramatičarka i kazališna kritičarka Gordana Ostović i kazališni kritičar Igor Ružić. U završnici Festivala, 21. studenog 2021. s početkom u 12:30 h odlukom Prosudbenog povjerenstva bit će proglašeni dobitnici festivalskih nagrada (za najbolju predstavu u cjelini, najbolju režiju, najbolji novi dramski tekst, najbolju glavnu i sporednu mušku i žensku ulogu, za inventivnost i njegovanje kulturne baštine).