Zavod za javno zdravstvo Šibensko–kninske županije u petak, 20. kolovoza, od 17 do 19 sati organizira cijepljenje u Maloj vijećnici grada Vodica, Ive Čače 8.
Cijepiti se mogu svi građani Republike Hrvatske i svi građani Europske unije bez obzira na mjesto prebivališta; potrebno je samo sa sobom ponijeti osobnu i zdravstvenu iskaznicu. Građani se ne moraju prethodno naručiti ili najaviti. Cijepljenje je organizirano za osobe koje trebaju primiti prvu ili drugu dozu cjepiva, uz obavezno predočenje potvrde o cijepljenju, ako je osoba došla po drugu dozu cjepiva.  Cijepiti se je moguće  sa bilo kojom od četiri vrste cjepiva koja su registrirana u Europskoj uniji. Sva su cjepiva podjednako kvalitetna i podjednako štite od teških oblika bolesti, hospitalizacije i smrti.

Uz zaštitu koje cjepivo pruža protiv bolesti COVID-19, cijepljeni prvom dozom moći će preko sustava e-Građani ili u nadležnom HZZO-u (zdravstveno osiguranje) zatražiti EU digitalnu COVID potvrdu 22. dan od primitka prve doze cjepiva i potvrda će im biti valjana 42 dana od prve doze (Pfizer i Moderna), odnosno 84 dana od prve doze (Astrazeneca).
Po primitku druge doze, potvrda se može zatražiti odmah i ona je valjana najmanje devet mjeseci.
S obzirom da se cjepivo Janssen daje u jednoj dozi, potvrda se može zatražiti odmah, ali je valjana 21. dan nakon primitka prve doze i vrijedi devet mjeseci.
Više informacija o EU digitalnoj COVID potvrdi ovdje