Gradsko društvo Crvenog križa, u sklopu programa očuvanja zdravlja i prevencije bolesti projekta Aktivni zajedno, organizira 14. i 15. listopada s početkom u 10 sati edukaciju Prve pomoći za osobe starije životne dobi.
Pozivaju se umirovljenici da se prijave na edukaciju koja je besplatna i prilagođena osobama starije životne dobi, a koju provodi licencirana liječnica prve pomoći. U slučaju potrebe, volonteri Crvenog križa osiguravaju i prijevoz na edukaciju.
Zbog ograničenog broja polaznika, potrebno je prijaviti svoje sudjelovanje na broj Crvenog križa Vodice 022 310 325 ili na 095 822 5658.

Za razliku od medicinske pomoći, prvu pomoć primjenjuju svi koji se kao očevici zateknu na mjestu nesreće. Ona je početni korak u spašavanju ljudskog života, smanjenju invaliditeta i povećanju izgleda za preživljavanje. Ispravna komunikacija s operaterima hitnih službi, postavljanje osobe u bočni položaj, prva pomoć osobi kod mogućeg srčanog zastoja, pružanje prve pomoći osobi oboljeloj od dijabetesa i ostale hitne situacije su samo dio onog što će biti obuhvaćeno edukacijom.