Kapitalan i, za građane i goste Vodica, najznačajniji aktualni projekt je onaj izgradnje druge faze aglomeracija Vodice- Tribunj- Srima. Radi se o velikoj investiciji financiranoj iz fonda Europske unije čiji nositelj realizacije je Vodovod i odvodnja d.o.o. Šibenik. Stoga je gradonačelnik Vodica, Ante Cukrov, odmah po formalnom preuzimanju vlasti u Vodicima održao radni sastanak s tehničkim direktorom šibenskog Vodovoda i odvodnje, Željkom Štrkaljem kako bi dobio detaljan uvid u stanje i spremnost potrebne dokumentacije za prijavu na natječaj za daljnje financiranje i izgradnju sekundarne kanalizacijske mreže.
Dobivene su pravomoćne građevinske dozvole za naselja: Tribunj, Srimu i Vodice, ishođena je pravomoćna lokacijska dozvola za izgradnju crpne stanice s pripadajućim kolektorima na Srimi te je cijeli aplikacijski paket predan Hrvatskim vodama, sektoru za provođenje EU projekata.
Za projekt odvodnje i rekonstrukcije vodovoda na otoku Prviću ishođena je pravomoćna lokacijska dozvola, ali izgradnja otočne kanalizacijske mreže više nije dio druge faze aglomeracije Vodice, već će biti financirana iz drugog izvora.