Grad Vodice objavljuje Javni poziv za predlaganje kandidata za članove i zamjenike članova Savjeta mladih Grada Vodica budući da mandat dosadašnjih članova ističe 08. srpnja 2021. godine.
Savjet mladih broji sedam članova uključujući predsjednika i zamjenika predsjednika, a mogu biti birane osobe s prebivalištem ili boravištem na području Grada Vodica koje u trenutku podnošenja kandidatura za članstvo u savjetima mladih imaju od navršenih petnaest do navršenih 30 godina života. 
Članove Savjeta mladih Grada Vodica bira Gradsko vijeće Grada Vodica na vrijeme od tri godine. 
Kandidate za članove Savjeta mladih predlažu udruge koje su sukladno Statutu ciljno i prema djelatnostima opredijeljene za rad s mladima i za mlade, učenička vijeća, studentski zborovi, pomladci političkih stranaka, sindikalnih ili strukovnih organizacija u Republici Hrvatskoj i neformalne skupine mladih. 
Prijedlozi kandidata za članove Savjeta mladih Grada Vodica dostavljaju se na adresu: Grad Vodice, Ive Čače 8., Vodice, s naznakom "Prijedlog kandidata za izbor članova Savjeta mladih Grada Vodica", u roku od 15 dana od dana objave na mrežnoj stranici Grada Vodica.