Odbrojavamo dane do kraja godine. Druge godine za redom koja nas je suočila sa nizom izazova i nije štedjela baš nikoga. Božić je blagdan darivanja i brige o našim najbližima, ali i vrijeme kada se javlja želja da pomognemo i budemo bliski jedni s drugima. Stoga pozivamo naše sugrađane, ne samo s područja Grada Vodica, već sve ljude dobre volje, da se uključe u akciju „Solidarni zajedno za velike i male“.
U akciji prikupljamo hranu dužeg roka trajanja i higijenske potrepštine za korisnike socijalnog programa Gradskog društva Crvenog križa Vodice kojI  će se složiti u božićne pakete i uručiti potrebitima  uoči Božića.

Također prikupljamo: slatkiše, dječju higijenu i igračke za djecu smještenu u Dječjem domu Lipik kako bi i oni imali dar za Božić.  Svatko od nas, umjesto jedne ispijene kave, može darovati jednu čokoladu za dijete bez obitelji ili jednu juhu u vrećici za stariju osobu u potrebi. Ovo je prilika da djecu učimo solidarnosti iz svojih primjera.
Donacije će se prikupljati od 01. do 19. prosinca u prostorijama Kluba darivatelja krvi Vodice svaki dan od 10:00 do 15:00 sati. Od 13. do 19. prosinca donacije se mogu donijeti i u popodnevnim satima od 17:00 do 19:00 sati. Donacije u Gradsku knjižnicu Vodice možete donijeti u radnom vremenu knjižnice, a akciji se također priključuju i Dječji vrtić Tamaris te Osnovna škola Vodice i Osnovna škola Čista Velika. Vremena su zahtjevna mnogima, ali su ova vremena i izazov da zadržimo humane vrijednosti i računajmo jedni na druge. Malim gestama možemo uraditi mnogo.